Турция застрашена в Сирия, обръща се към НАТО

Най-малко 33 турски войници бяха убити в Идлиб
28 фев 2020 10:17, Елка Василева
312
 Турция застрашена в Сирия, обръща се към НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи, че свиква за днес извънредно заседание на посланиците на държавите от пакта.

Посланиците ще обсъдят обстановката в Сирия по искане на Турция. Уточнява се, че искането е по чл. 4 от Вашингтонския договор, според който всяка държава от алианса може да поиска консултации със своите съюзници, ако установи заплаха за своята сигурност, териториална цялост или политическа независимост.

Още по темата

Столтенберг снощи осъди въздушните удари на Сирия и Русия в сирийската провинция Идлиб.

Най-малко 33 турски войници бяха убити вчера в Идлиб при въздушни удари, които според Турция са дело на сирийската армия.

Анкара нанесе ответни удари по позиции на армията на сирийския президент Башар Асад.

САЩ призоваха за прекратяване на настъплението в Идлиб и изразиха подкрепа за Турция.
/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


312
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
3
 
8
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Анонимен"пет сириски хеликоптера са свалени ...."Е КОГА СТАНАХА 5 БРЕ11.02.2020 и 14.02.2020 са свалени два ТРАНСПОРТНИ Мил Ми-8/17 на сирийците сигурно коритата са на поне 25 години и естествено нямат никакви модерни ситеми за защита(освен топлинни капани)А най-голямата ИДИОТЩИНА е Турция да предаде на Джихадисти ПЗРК... Дори САЩ не си позволиха подобно нещо.
151
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво търсят турските военни на сирийска земя? Майка си ли? Много ясно че ще ги обстрелват.
150
5
 
4
 
! Отговори
Касапин преди 4 години
Излязоха кадри с горящи т90 твърди се че са и пленили ДВА ..Първото мога да го потвърдя за второто(пленените ) по мязат на т72 с реактивна защита ( доста си мязат то си е един модел на практика .. но има и някой разлики тъй че си личи ) Но определено са пленени
149
3
 
20
 
! Отговори
българин преди 4 години
И каква стана тя? Много сербез и не своя глава нахлу в Сирия а сега помощ дори диктатора.Да си се прибира в Турция и това е!-:)
148
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупав Ердоган излезе. Купи газ, АЕЦ, С400 от Русия, стана зависим. Скара се с НАТО, сега за помощ моли. Така се получва, когато неуравновесен човек взема важни решения! Още убити турци ще има, нормално война е.
147
13
 
6
 
! Отговори
от Идлиб преди 4 години
В отговор ,Турция е унищожила 1709 руско асадистки терористи,55 танка,3 хеликоптера,18 бронирани машини,29 гаубици,21 военни машини,6 оръжейни склада и др.Това е само началото на офанзивата.Руските мишки са спрели полети и се оправдават в официално комюнике" ама моля ви не бяхме ние" Смя-а-а--ах.Превзети са и два стратегически града и отново е прекъсната магистрала М5.Асадистите бягат панически по целия фронт
146
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пет сириски хеликоптера са свалени ....
145
4
 
6
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Привет от Анкара"До Боби; Направете го де. Кой е направил подобно нещо в света?"Една малка държава малко по-южно от Турция наречена Израел.Значи в момента в който поставиш една държава в невъзможно положение особенно от тези нации които са с гореща кръв винаги се намира някой с железни топки.А не се ли усети Умнико че само шашнатите Макета рокери(о да лично познавам такива) само те са достатъчни да затворят границата дори без Бойко, а армията и полицията най-малкото ще си затваря очите.
144
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
рашко май се стяга за евакуация към маточката
143
6
 
19
 
! Отговори
до Привет от Анкара преди 4 години
Турция и да не се оправи сама - Асад е започнал да я оправя:)турските войници не са умрели от сирийския удар, а от страх :)))тепърва Асад ще връща турските маймуни опаковани : до тук 30 шимпанзета по-малко :)))))
142
3
 
21
 
! Отговори
Z преди 4 години
Какво прави турската армия на Сирийска територия? Да се маха от там и няма да има проблем за Турция! Тя е агресор в Сирия, още повече, че помага на доказани терористи! ЗАЩО?
141
2
 
22
 
! Отговори
Adam преди 4 години
тия нагледци вместо да осъдят турската инвазия осъждат самозащитата на местните. съвсем полудеха от алчност и наглост
140
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
33 х 40....= 1320 девици..на небето се подмиват за аскераНали по толкова им обещават..като идат горе..Спешно се търсят още девици..бая
139
20
 
9
 
! Отговори
До ... преди 4 години
''Даже съм склонен да вярвам, че и Гърците могат да им избият зъбите турците никога не са били войни.''Както им ги избиха в Кипър 1974г. ли? Или както им ги избиха в последната голяма война между двете държави 1919-1922г. когато стотици хиляди гърчоля се удавиха в егейско море, защото бягаха от аскера... 500 години са били поданици на турците, нищо не пречи пак да станат...
138
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1_турска лира е 3 руски рубли или 18 Бг стотинки Що
137
18
 
5
 
! Отговори
Привет от Анкара преди 4 години
До Боби; Направете го де. Кой е направил подобно нещо в света? Именно тогава няма да остане нищо от малката ви държавица. А който заповяда подобно нещо при Милошевич и Караджич.. Толкова сте жалки и глупави,че не мога даже да ви се присмивам. Простички сте, не знаете как се управлява държава, тя и държавицата ви не е ваша де. Ту на руснаци, ту на германци, ту на американци и после пак се редядт...Плачете на вашия си гроб, Турция ще се справи. ТЯ ВЕЧЕ СЕ СПРАВЯ С ОБСТОЯТЕЛСТВОТО.
136
5
 
17
 
! Отговори
България над всичко преди 4 години
страхливия Ерджолан се подмокри от страх в Сирия :)едни кюрдски партизани по анцузи и джапанки бият Турция от 30-40 години, а какво остава за истинска армия с боен опит като сирийската.
135
4
 
9
 
! Отговори
Боби преди 4 години
До Ха-ха"Каква работа има Турция в Сирия,някой да я е канил?"ГеополитикаТурция рано или късно ще построи язовири на реките които изтичат към Сирия и ще ползва водата за собствени нужди - може дори да се стигне до война за водата между Сирия и Турция в бъдеще.В Идлиб има ВОДА - това е планинска/полупланинска провинция - много е важно за Сирийците за да имат вода за големите западни градове включително Дамаск.Та за какво АДЖЕБА Турция напира да влезе в Идлиб реално - ВОДАПросто ВОДА
134
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обективно погледнато руснаците се правят на ни лук яли ни лук мирисали Турците се правят че уж им вярват Тая вечер ще гори хаменей Артилерията ще го заравни уж случайно А Ердо мусе развързаха рацете да зачисти асадистите в Илдип Което и без това си прави бая успешно в прочем След взимането на Сенахареб и Т5междувремено руското посолство е под обсада Въобще очаквасе някое су да падне отново ... излязаха кадри и с няколко мъртви вагнери Въобще пуцалката става интересна
133
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Боби; Точни са Боби, виж вестник Труд от 28.02.2020 10.33 часа заглавието е "Ражданията у нас продължават да намаляват". Ако е лъжа, то това е тяхна лъжа. Но не се чудя, всеки българи може да лъже- малко или много но обезателно лъже и робува. Лек ден. А за Турция не берете грижи, тя е свикнала да се ражда от пепелта си много пъти през съществуването си без да моли или робува на никого. За това Турция е Велика държава а вие сте к**рвите и просяците на Европа.