Поне 24 са жертвите на конфликта между Армения и Азербайджан

И двете страни съобщиха за жертви сред цивилните
28 сеп 2020 10:33, Ния Христова
84
Поне 24 са жертвите на конфликта между Армения и Азербайджан
Снимка: БГНЕС

Поне 24 души са загинали при нови въоръжени сблъсъци между Армения и Азербайджан, които продължават и днес, предаде АФП.

Най-тежките сражения от 2016 г. създадоха перспектива за нова война между бившите съветски републики. Двете страни са в спор за подкрепяния от Армения отцепнически регион Нагорни Карабах от началото на 90-те г. на миналия век.
 
Лидерът на Нагорни Карабах Араик Харутюнян заяви, че 17 арменски бойци-сепаратисти са убити, а над 100 са ранени в боевете. Харутюнян призна още, че силите му са изгубили позиции.
 
И двете страни съобщиха за жертви срез цивилните граждани.
 
"Омръзнаха ни заплахите на Азербайджан, ще се борим до смърт, за да разрешим този проблем веднъж завинаги", заяви пред АФП в Ереван Артак Багдасарян (36 г.). Той все още чака да се присъедини към редиците на армията.
 
Карабахските сепаратисти заявиха, че една жена и дете са били убити. От Баку съобщиха, че 5-членно азербайджанско семейство е загинало при обстрел на арменската армия.
 
Боевете между мюсюлмански Азербайджан и населената предимно с християни Армения заплашват да въвлекат в спора и регионалните играчи Русия и Турция. Арменският премиер Никол Пашинян вече призова световните сили да не допускат намеса на Анкара.
 
"На ръба на пълномащабна война сме в Южен Кавказ", предупреди Пашинян. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
10
 
6
 
! Отговори
Турчин преди 3 години
Две изкуственно създадени държави-Израел и Армения всъщност са и проблем на света. Всичко що се назовава Армения днес си е турска територия.Сега вече и видов ден и арменците ще усетят острието на турския кинжал.Мислят,че нещата ще се развият както през 1988-94,няма да я бъде. Скоро ще заквичат на умряло и ще бягат като безумни стада пред победоностния марш на арезбайджанската армия.Българите да не се пенят, във войските на византийците, покорили Първата българска държава има арменци и то доста..
51
6
 
12
 
! Отговори
Леле до 54 преди 3 години
Толкова са страшни, че Одрин падна за два дни хахаха а за срамотата в Сирия да напомням ли, в наши дни :D
50
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Арменците винаги са били с Русия под предлог че ги пазят, но Русия ги предава сега. Гледайте и се учете, колко струва съюза с Русия. Както е казал Бисмарк, договорите с Русия не струват и хартията върху която са написани.
49
3
 
5
 
! Отговори
Кауня преди 3 години
Николчо да търси помощ при шефовете си Сорос , Байдън, Шер и сестрите Кардашиян. При Путин няма какво да търси освен да му връчи оставката си. Азерите освен по модерна и боеспособна армия имат и зелена светлина от султана и царя. До дни Карабах ще падне а с него и Николчо.Не може заобиколен от тюрки да се упражняваш в евроатлантизъм. Жалко за народа!
48
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турците са страховити войни още от времето на Алп Аслан, който разбива Византия, а наследниците му изградиха империя която се разпростираше върху три континента и владя Мека, Медина, Александрия, Ерусалим, Дамаск, Антиохия, Багдад, Константинопол, Солун и т.н. Страховити войни, които в най-мрачния си час отблъснаха колонизаторите Франция, Англия, Гърция, Армения, които искаха да ги ликвидират. Аллах им даде сила, разум, растът демографски, икономически и имат 1м. армия.
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бах тоя руски сайт само провокации
46
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да пожелаем успех на Турция срещу русофилска Армения. Турция винаги е била добър съсед и никога не ни е правила зло за разлика от Русия. Навремето ги предадохме и се сдушихме с руснаците , но те въпреки това не ни правят зло, не ни пращат бежанци, даже ни пазят от остатъчна Русия. Най-добрите комшии! Искам да видя Истанбул.
45
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Не винаги който нападне пръв - печели!"======================Годините на перестройката, парадът на суверенитетите и навечерието на разпада на СССР бяха ознаменувани с доста на брой трагични събития. Едно от тях беше Нагорни Карабах, населен с етнически арменци. Конфликтът започна, след като азери влязоха в НК и изколиха /изклаха/ под покрова на нощта цели села. Цяла пълноводна река от бежанци-арменци потече към арменска територия. После арменците организираха отбрана.
44
9
 
4
 
! Отговори
хехе преди 3 години
До ГОЛЯМАТА екскурзия!!само за твоя информация .....турците си произвеждат собствени марки пистолети , автомати и муниций....също така имат призводство на артилерия и ракети, кораби..малкотонажни разбира се ..имат радиостанций...и имат доста фабрики които произвеждат резервни части за ...военна техника ...СОБСТВЕНО ТЯХНО ! За дрехи ..каски и бронежелетки...не е необходимо да споменавам....в сучай на война ...или изолация ...без оръжие няма да останат
43
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турция и военна индустрия ?!??!!!ХахахахахахахКакво си сложил в наргилето бе ефенди събуди се от съня си много турска пропаганда слушаш.-----‐------За да разбереш за турската военна индустрия, за целта трябва да си извадиш носа от 100 годишната панелка и да се поогледаш. Франция, ЕС и Русия имаха възможността да се запознаят с турската военна индустрия.
42
7
 
12
 
! Отговори
ГОЛЯМАТА екскурзия!! преди 3 години
Турция и военна индустрия ?!??!!!Хахахахахахах Какво си сложил в наргилето бе ефенди събуди се от съня си много турска пропаганда слушаш!
41
11
 
6
 
! Отговори
EL TURQO преди 3 години
Азерите са унищожили 22 танка, 12 ПВО Оса, 18 Безпилотници и над 550 арменски войници. Върнали си контрола на 6 населени места в региона. И всичко това с помощта на Турция и турската военна индустрия.
40
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турция е време да спре да се меси в конфликти кои не участва - протесни ноти, деклараци и до там !
39
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Армения разказа играта на неверниците!
38
5
 
5
 
! Отговори
ГОЛЯМАТА екскурзия!! преди 3 години
Може би имам предвид това което има. Предвид измисленяко за Лудогорието българите са много повече от помаците абв кърджалийско са 50на 50 ,но мечтай си паляко.
37
10
 
4
 
! Отговори
EL TURQO преди 3 години
Българин= гол тумбак чифте пищови.......
36
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Над 30 танка са загубили азерите съобщи медиапул.
35
7
 
5
 
! Отговори
EL TURQO преди 3 години
Тука само турски пишлемта пишат трябва да им се очаткат шамарите час по скоро!!Може би имаш в предвид Лудогорието и Кърджалийско да станат автономии.
34
5
 
6
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Повече се страхувайте от потурчените българи.
33
3
 
13
 
! Отговори
ГОЛЯМАТА екскурзия!! преди 3 години
Тука само турски пишлемта пишат трябва да им се очаткат шамарите час по скоро!!