Турция привлича инвестиции от САЩ

Южната съседка може да приеме западни компании, напускащи Русия
30 мар 2022 19:00, Йоана Цонева
38
Турция привлича инвестиции от САЩ
Снимка: БГНЕС

Турция си е поставила за цел да привлече повече инвестиции от американски компании и да засили двустранната търговия, посочва в."Хюриет дейли нюз".

САЩ наскоро бяха посетени от делегация от турски политици, бизнесмени и представители на държавната администрация за разговори с американски отговорни представители от Държавния департамент и министерството на търговията, а също и с представители на деловите среди и на неправителствени организации.
 
Договорката от разговорите е, че делегация от американски бизнесмени ще посети Турция, а среща на Турско-американския бизнес съвет ще бъде организирана през юни в САЩ след двугодишно прекъсване.
Още по темата
По време на визитата на турската делегация турските и американски представители са обсъдили перспективите за създаване на нови логистични центрове и за разширяване на съществуващите с цел засилване на търговията между двете страни и улесняване на доставките на стоки, предаде Novini.bg.
 
Енергията е била сред основните обсъждани теми, като са били дискутирани и евентуални инвестиции в сферата на възобновяемите енергийни източници, според източници, запознати с разговорите. Участниците в разговорите са отбелязали, че вносът на втечнен природен газ от САЩ покрива около 8 процента от потреблението на Турция, и са подчертали важността от диверсификация на енергийните доставки.
 
Турската страна е посочила, че инвестициите на американски компании в Турция сега са в размер на 14 милиарда долара, докато инвестициите на европейски фирми в страната надхвърлят 150 милиарда долара. Турските представители са призовали американските компании да инвестират повече в Турция.
 
Американската страна се е отнесла положително към идеята, че Турция може да приеме западни компании, които напускат Русия, но е изразила неодобрение за притока на руски капитали в страната, според източници, на които се позовава вестникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: САЩТурцияинвестиции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
1
 
! Отговори
Правда преди 2 години
Турският диктаторски режим, който беше съюзник на Руския диктатоски режим я анти-семитска анти-християнска агресорска терористична и про-ислямска политика в Близкия изток ( в Сирия и Палестина въоръжавайки палестински ирански сирийски и др. терористи срещу Израел, срещу кюрди, както и в Азия в полза на ислямисти от Азербаджайн срещу Армения Грузия Молдова...,май се е опомнил и смирил защото също подлежи на международен съд с всички ислямски и комунистически диктатори престъпни режими.
19
0
 
1
 
! Отговори
турция преди 2 години
Привлича дедовия ми.
18
0
 
1
 
! Отговори
До Весо преди 2 години
Изпий си хапчетата и лягай да спиш преди да пукнеш от завист.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е последното изречение на статията -- за американците са важни санкциите, какъв бизнес?
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези компании, които ги рекламират като "напускащи" Русия са блъф, с който лъжат местното население в западните страни. При напускане губят капиталите си в Русия.Никой не напуска, а изчакват до последно.
15
17
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Нали сме наясно? Половината щатска армия от геьове е в гнусна ,отклепваща roвnaта си с ръце,Турция ! Ще ядат БЪЛГАРО-РУСКИ ГУЙ,ВАМПИРИТЕ! НАПРЕД,ВАШЕ ВЕЛИЧЕСТВО ВОЛОДЯ ПУТИН! ИСКАМЕ С КРЪВ ДА ОТМЪСТИМ ЗА КРЪВТА! НЕКА Е ПО ЮДЕЙСКИЯТ ЗАКОН ,НЕКА Е ОКО ЗА ОКО И ЗЪБ ЗА ЗЪБ! ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКАТА РУСКО-БЪЛГАРО-СРЪБСКА ДЕРЖАВА СЛАВНА НЕПОБЕДИМА!
14
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България с пиидалската си политика спрямо Украйна няма да види повече никакви инвестиции.
13
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ са бита карта, ама доганя ще изсмуче целия остатък. Той не е ***. А вие си чакайте нато да ви опраши.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Христо - пиши по-грамотно, че нищо не ти се разбира от грешки
11
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви инвестиции от САЩ? Некоя и друга келнерка, която да достави хрупкави каптофки с трансмазнини.
10
12
 
2
 
! Отговори
Талибан Ер-джолан преди 2 години
А бе аз не съм завършил и училището за бавно развиващи към медресето,, но затова управлявам туруците! Както съм казвал на тях и на боко - аз съм *** и вие сте прости, ще ви кандардисам, че съм по - умен!
9
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен "Същата Турция, която не наложи санкции на Русия, а за нас послушните скъп газ и хиперинфлация." Но същата Турция изпрати 80 Байрактара разбомбили стотици руски танкове и бронирани машини. Причината не е в санкциите. Тези фирми напускат Русия заради вероломното нападение над Украйна, тях никой не ги задължи да напуснат Русия. Дори Нестле все още стои в Русия очаквайки печалби от сиромашка Русия.
8
15
 
1
 
! Отговори
Христо преди 2 години
Фълшива новина на жендърската пропаганда. Турция е с Русия и ясно го заяви. Ще има ноф световен ред изгръден от Русия и Турция.
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но Ердоган не завършил Харвард.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега стана ли ви ясно колко пари ще направи Турция от санкциите като посредник?
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неутрална държава пък повече печели от угодническа България!Наще санкции,криваци и свиркаци и пък файда йок!
4
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в русофилска България която се страхува да даде 1 патрон на Украйна никой няма да дойде и ще бъдем обект на презрение за дълги години от ЕС и НАТО. Вероятно точно това целят руските агенти неутралчиците Радев, Нинова и шебека Тошко Йорданов.
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Същата Турция, която не наложи санкции на Русия, а за нас послушните скъп газ и хиперинфлация.
2
4
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Е това е да имаш истински държавници , а не някакви случайни пр-ош,:ляци. От сега нататък просперитет и спокойствие за турците.
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Късно, Кирето ги привлече още миналата седмица-за съседите не остана.