Хамас пуска чужденци да напуснат Газа, има и българи

В списъците са 430 души
1 ное 2023 09:43, Стела Стоянова
19
Хамас пуска чужденци да напуснат Газа, има и българи
Снимка БГНЕС, архив

Палестинското радикално движение Хамас публикува списъци с хора, които могат да напуснат ивицата Газа през контролно-пропускателния пункт "Рафах". Сред тях са и български граждани, които очакват да бъдат евакуирани от размирния район. Информацията е на руската агенция ТАСС, който се позовава на граничната служба на Газа.

„Публикуваме списъци на притежателите на паспорти на други държави, които ще могат да преминат през ГКПП Рафах на 1 ноември. Гражданите, посочени в документа, трябва да присъстват на ГКПП в 07:00, за да се улесни процеса на преход", се казва във фейсбук съобщение на граничната служба на анклава.

Няма информация дали пристигналите на пункта по-късно от определения срок ще бъдат допуснати да преминат границата. Списъците бяха публикувани през нощта, информацията за тях не беше дублирана в медийните ресурси на Хамас.

Списъците включват граждани на Австралия, Австрия, България, Индонезия, Йордания, Финландия, Чехия и Япония. Освен това на служителите на Международния комитет на Червения кръст и на неправителствените организации (НПО), работещи в анклава, също ще бъде разрешено да напуснат Газа, допълва ТАСС, цитирана от "Дарик нюз".

Общо в списъците има поне 430 души. Освен чужди граждани и служители на международни и неправителствени организации, те включват палестинци с двойно гражданство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: чужденцихамасГаза
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Ужас преди 6 месеца
Юдеите избиха хиляди жени и деца в газа у нас цари гробно мьлчание
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хамас използва цивилни граждани като жив щит, щом само с разрешение от Хамас може да се напусне Газа.
10
0
 
2
 
! Отговори
Сад до 13 преди 6 месеца
Ами например да се проверят щателно, какво ще речеш ? Това са хора получили наше гражданство не етнически българи. В повечето случаи нямат връзка с България от години. Защо мислиш че им знаеш намеренията ? Иначе коментарът ти говори сам по себе си за нивото ти .
9
3
 
3
 
! Отговори
Сад преди 6 месеца
Българи в Газа . Ще бъдат ли евакуирани за наша сметка ? Кой ще провери и гарантира че нямат връзка с някоя терористична организация и целта на влизането им в Европа не е последващи терористични дейности ? От какво и как ще живеят за напред ?
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ама какви са тия чужденци и какво търсят там? Сериозно, кой нормален човек ще отиде в Газа?
7
3
 
0
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 6 месеца
След дъжд качулка.
6
6
 
1
 
! Отговори
Аз преди 6 месеца
Това е много добре, защото след това Израел така ще ги подпука, че няма да остане жив човек.
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За последните 3 десетилетия съм свидетел само на един единствен a.тeнтат в България и всички знаем кои бяха намесени в него. Тези имат потенциала да подпалят света по начин по които руснаците и украинците да изглеждат, всякаш си играят на стражари и апаши.
4
4
 
6
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 6 месеца
Българите си стоят в България не ходят в Газа
3
8
 
11
 
! Отговори
Некъф преди 6 месеца
Тия дето са в Газа не са никакви българи. Това, че имаш българско гражданство не те прави българин. Човек трябва да носи гордостта в сърцето си да се нарече българин, а какво пише в паспорта не е от значение!
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Явно боят се усвоява по-добре от моркова от джапанките
1
5
 
16
 
! Отговори
България преди 6 месеца
Тез българи от хамаз си ги дръжте там :))