Нетаняху призна: Хиляди цивилни са убити в Газа, това е трагедия

Израел не успява да сведе броят на загиналите до минимум
116
Нетаняху призна: Хиляди цивилни са убити в Газа, това е трагедия
Снимка: БГНЕС

Израел прави всичко възможно, за да предотврати опасността за цивилните, докато се сражава с "Хамас" в Газа, включително пуска листовки, предупреждаващи ги да бягат, но опитите да се сведат до минимум жертвите "не са успешни", заяви премиерът Бенямин Нетаняху, предаде Ройтерс.

Още по темата

Нетаняху беше попитан от американската телевизия Си Би Ес  дали това че Израел убива хиляди палестинци, докато отвръща за нападението от 7 октомври, извършено от бойците на управляващата в Газа организация "Хамас", няма да подхрани ново поколение с омраза.

"Всяка смърт на цивилно лице е трагедия. И не бива да имаме нито една, защото правим всичко възможно, за да изведем цивилните от опасност, докато "Хамас" прави всичко, за да ги задържи на прицел", каза Нетаняху.
"Ние изпращаме листовки, (ние) им се обаждаме по мобилните им телефони и казваме: "Напуснете". И много от тях напуснаха", каза Нетаняху.

Израел заяви, че целта на военната му кампания е да унищожи "Хамас".

"Другото нещо, което мога да кажа, е, че ще се опитаме да завършим с минимални жертви сред цивилното население. Това е, което се опитваме да направим: минимални жертви сред цивилното население. Но за съжаление, не успяваме."
След това Нетаняху заяви, че иска да направи паралел с нещо, свързано с Германия, но беше прекъснат от интервюиращия от Си Би Ес,  който му зададе въпрос за сигурността в Газа след войната.

Палестинските цивилни граждани понесоха основната тежест на продължаващата вече втори месец израелска военна кампания в отговор на нападението на "Хамас", при което според Израел са загинали 1200 души, предимно цивилни.
Здравните власти в Газа, считани за надеждни от ООН, твърдят, че най-малко 11 500 души са били убити в израелските бомбардировки и при наземна инвазия - повече от 4700 от тях  са деца, посочва Ройтерс./БТА, Пламен Йотински/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: Газаизраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 5 месеца
Само може да съжаляваме,че онзи с мустачките ,навремето не си свърши работата до край,сега този геноцид в Газа,нямаше да го има.
90
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Злодеят нетеняху и израел, защо да им вярваме?
89
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Военен и хуманитарен престъпник, за който Международният наказателен съд би трябвало да издаде заповед за арест.
88
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не хиляди цивилни са убити от неизвестен ,,,А хиляди цивилни сме убили ние алчните ,долни евреиски търгаши,преценихме че смърта на цивилни е приемлив фактор стрещу кражбата на още територия.Да се задавите дано ,втори Х.тлер да се пръкне и да ви въздаде по мярка
87
2
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 5 месеца
Хилядите цивилни убити в Газа са жертва, която и Хамас и Израел са готови да приемат.
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Немците и японците също бяха колективно наказани през всв от англичани, руснаци и американци. Сега да ми говорят за хуманизъм, при положение че така спечелиха война? Сринаха дрезден, Берлин, Хирошима, Нагазаки. Що за лицемерие.
85
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Правилно си се изразил - представители. Хамас представляват газа. Като власт, манталитет, парламент, институции, всичко. Избрани са от населението там преди 20 години и не е имало други. Повтаря се старата грозна истина, че заради избраните от тях управляващи, населението страда. Нашите 'хамас' така обявиха война на Британия, сащ и СССР едновременно през 44' и ни бомбиха, а народът го отнесе
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Палестинец=Терорист - Истинският Бог не харесва омразата. Ти не знам за кой Бог пишеш. Явно за някой друг.
83
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Значи Израел официално признава за 1200 убити цивилни. Странно съвпадение. Нали и Хамас убиха горе-долу толкова. Интересното е друго. Когато Хамас убие 1200 цивилни целият свят крещи "тероризъм" и има право. Така е. Тероризъм е. Когато Израел убие 1200 цивилни не говорим ли отново за тероризъм? Доскоро Израел ми изглеждаха като по-цивилизовани и по-разумни. Вече не съм убеден, че е така. Да погнеш цял един народ само заради някои негови представители за мен лично е показател за първобитност.
82
3
 
3
 
! Отговори
Палестинец=Терорист преди 5 месеца
За разлика от нечестивите безбожни нации като ислямските араби и ООН про-терористи които незаконно узакониха финансират с милиони подкупи за престъпления измамния престъпен съюз Палестинска власт на много ислямски терористични групи от Иран Сирия Египет Ливан и др. от корумпирани масови убийци и окупираха незаконно 80% от святата и 1! земя на Израел в полза на арабските терористи, 1! Истински Бог на Израел е праведен Съдия и ще осъди само антиСемитите за умишлени престъпления срещу Израел!
81
6
 
4
 
! Отговори
Истина преди 5 месеца
Палестински народ изобщо няма, а това са ислямски арабски терористи, нелегални окупатори на 1! Земя обещана и дадена от Бог само на еврейския народ за вечно наследство с независима държава Израел след победа над ислямските през 1948, освободена с целата Юдея и Самария и столица Ерусалим през 1967 с победа над всички ислямски терористични съседи агресори през 6 дневна война. Т.е. ислямските арабски (Палестинци и Йорданци)са нелегални окупатори и врагове на Бог както е явно по дяволските им дела.
80
5
 
8
 
! Отговори
Съдът Ви наближава преди 5 месеца
Ционистки из роди! Кръвта на убитите невинни деца вика към Създателя!
79
4
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 5 месеца
Не трагедия - това е античовешки юдео-ционизъм! И добре, че този път целия свят видя какъв звяр жесток е "богоизбрания" Израел...
78
0
 
5
 
! Отговори
Анализатор преди 5 месеца
От създаването на исляма от Мохамед-от тогава исляма иска да завладее целият тогавашен свят-безбройни са Визнтийско -Арбските битки,а обсадите на Константинопол нямат брой-та ако имаха възможносста щяха да ни избиват -например Балканският Полуостров е техен 500 години,Унгария пада за 150 години.
77
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Гледах покъртителен френски репортаж с бивш джихадист от Хамас, избягал от Газа в..Израел. Обясняваше как родителите му убили 12г. му сестра, защото излязла без разрешение и го пратили в джамия на обучение. Слагали са го с други деца в гроб, докато четат корана, за да свиква че трябва да умре при атентат. Целували са насила трупове на убити джихадисти, за да ги подготвят да умрат, убивайки неверник. Каза: ние ценим смъртта, едва тук разбрах, че хората всъщност ценят живота.
76
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ООН. Моше от израелската делегация държи дълга реч: 'Преди 3000 години, когато Мойсей извел нашите хора от египетската пустиня, сме спрели да се изкъпем в река Йордан. Дошли палестинците и ни откраднали дрехите'. Става палестинската делегация бясна и почва да вика: 'Долни еврейски лъжи, ние въобще не сме били там тогава'. И Моше казва: 'Абе аз с това смятай да започна'.. :)
75
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
От създаването си през 69', палестинците не спират да нападат Израел. Казваш да гледам картата - ами гледам я, Газа е Египет, западния бряг е Йордания. Няма такава държава и такова племе преди 69', все араби са. Башибозукът на арабите всъщност. Нито Египет, нито Йордания си ги искат обратно, защо ли?
74
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Газа нападна и изби израелски жени и деца, Израел нападна Газа и изби арабски жени и деца. И двете страни нахлуха в чужда територия. Откъдето и да го погледнеш, си е война. Двете най-крайни държави в Европа след ВСВ, Германия и Франция, просто бяха принудени да управляват индустрията си съвместно, за да не могат да се въоръжават. Не знам дали е приложимо в близкия изток, тия са две противоположни религии. Би било хубаво да се направи някакъв план Маршал за възстановяването им след войната.
73
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това ако беше в украйна да са уревали маалата новинарите ни !
72
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
тежка шизпфрения и наглост