Нетаняху призна: Хиляди цивилни са убити в Газа, това е трагедия

Израел не успява да сведе броят на загиналите до минимум
116
Нетаняху призна: Хиляди цивилни са убити в Газа, това е трагедия
Снимка: БГНЕС

Израел прави всичко възможно, за да предотврати опасността за цивилните, докато се сражава с "Хамас" в Газа, включително пуска листовки, предупреждаващи ги да бягат, но опитите да се сведат до минимум жертвите "не са успешни", заяви премиерът Бенямин Нетаняху, предаде Ройтерс.

Още по темата

Нетаняху беше попитан от американската телевизия Си Би Ес  дали това че Израел убива хиляди палестинци, докато отвръща за нападението от 7 октомври, извършено от бойците на управляващата в Газа организация "Хамас", няма да подхрани ново поколение с омраза.

"Всяка смърт на цивилно лице е трагедия. И не бива да имаме нито една, защото правим всичко възможно, за да изведем цивилните от опасност, докато "Хамас" прави всичко, за да ги задържи на прицел", каза Нетаняху.
"Ние изпращаме листовки, (ние) им се обаждаме по мобилните им телефони и казваме: "Напуснете". И много от тях напуснаха", каза Нетаняху.

Израел заяви, че целта на военната му кампания е да унищожи "Хамас".

"Другото нещо, което мога да кажа, е, че ще се опитаме да завършим с минимални жертви сред цивилното население. Това е, което се опитваме да направим: минимални жертви сред цивилното население. Но за съжаление, не успяваме."
След това Нетаняху заяви, че иска да направи паралел с нещо, свързано с Германия, но беше прекъснат от интервюиращия от Си Би Ес,  който му зададе въпрос за сигурността в Газа след войната.

Палестинските цивилни граждани понесоха основната тежест на продължаващата вече втори месец израелска военна кампания в отговор на нападението на "Хамас", при което според Израел са загинали 1200 души, предимно цивилни.
Здравните власти в Газа, считани за надеждни от ООН, твърдят, че най-малко 11 500 души са били убити в израелските бомбардировки и при наземна инвазия - повече от 4700 от тях  са деца, посочва Ройтерс./БТА, Пламен Йотински/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: Газаизраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
6
 
15
 
! Отговори
По същество преди 6 месеца
Нетаняху, Зельо, Байдън и всички техни приятели ще търкат пейката в Хага.
70
7
 
15
 
! Отговори
aaa преди 6 месеца
Натаняху: това е трагедия. И гледаш праща танковете директно в Газа да разрушават болници.
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 62 САЩ!!!
68
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До клоаката Газа Kaзаното важи за Израел, който от създаването си, до ден днешен, изселва и окупира земите на палестинците. Погледни историческите факти и картата на света, за да ти се изясни малко ситуацията.
67
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
нападението от 7 октомври инсцениран цирк като 9 11. има едни залежи на газ до газа. до 2 години една тарамбука няма да е останала в това гето. стегайте се да ги приемаме тука. да видите как ще ни напълнят запустелите села. и булки че им требват българанци. стегайте щерките че като ги гледам из софия много си падат по ресани асанци. а нътиняху че ну пуска деморкатична газ на 4на цена от газпромската. щото ни е партньорчик.
66
2
 
6
 
! Отговори
? преди 6 месеца
И двете страни имат кръв на цивилни по ръцете си.Израел бе сред цивилизованите държави което показва как изпадат
65
8
 
13
 
! Отговори
клоаката Газа преди 6 месеца
Гадно племе , което и даже и останалия арабски свят не понася. Освен ненавист към всеки и всичко и тероризъма като национален идеал, нищо друго не вирее там !
64
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На видеото от болницата )което после изтриха) показаха ли бомби, ракети......? Показаха една торба с един калашник. До,лна еврейска из,,Мет. Застинала във времената преди 2000 години. Срам и позор за целия свят.
63
6
 
8
 
! Отговори
Факт преди 6 месеца
Хамас си е изцяло под контрола на Израел,както Бин Ладен под контрола на САЩ . Другото е ала бала
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами хага какво направиха 20 години за престъпленията на Хамас? Нищо. Точно за месец може да се реши проблемът там кардинално. Спират се всички грешни пари, докато не се проведат избори.
61
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нетаняху може и да е признал, ама Хамас нищо не признават. Ни правила, ни морал, нито собствения си народ. Кой нормален 'боец' се окопава в детска градина и болница? Лидерът им най-нагло заяви, че цивилните отвън са проблем на ООН и те са длъжни да ги хранят, неговата задача била само да убива немюсюлмани. Дори радикалните арабски емирства вчера казаха, че Израел и евреите са част от историята на арабите и че Хамас са престъпници.
60
2
 
5
 
! Отговори
До няма невинен преди 6 месеца
И евреите са ***. Само вие не следвате повелите на Иса, нарекохте го Бог, който на седмия ден беше обрязан. Ходите с пипито, вонящо на застояла урина. Не знам жените ви как ви търпят. Нехигиенично е.
59
4
 
19
 
! Отговори
Хора преди 6 месеца
Путин спаси деца от войната а искат да го съдят, а еврейте избиха хиляди араби и нищо?! Вече никой няма право да съди Русия.
58
1
 
17
 
! Отговори
Страх преди 6 месеца
Израел разбира, че само с терор и с подкрепата на САЩ скоро няма да могат да косъществуват там, където са заграбили земи. В момента от голяма беля ги спасяват корумпираните арабски режими в залива. Саудитска, емирствата дефакто не казаха гък и си траят. Страх ги е, че успехите на Хамас ще дадат кураж на народите им да ги свалят. Арабската пролет тръгна от един продавач, запалил се в Тунис в знак на протест. Ако тези режими, станат с нетърпимост към Израел като иранската, какво става с биби?
57
1
 
17
 
! Отговори
Ужас преди 6 месеца
Той си признава защо от Хага мълчат и гузно гледат?
56
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
30+ дни крокодилски сълзи за цивилните жертви, ама..само от арабска страна. Освен избитите израелци, има и заложници. По всички световни критерии, заложниците също са жертви, сред тях има и деца. Защо никога, ама никога не говорите за това? Какво е това лицемерие? Войната трябва да спре, факт, но как да спре като никой не прави нищо за тези заложници? Правилните резолюции на ООН са: връщане на заложниците и незабавни примирие, а не само примирие.
55
4
 
3
 
! Отговори
Няма невинен резак преди 6 месеца
Те са белязани от Сатаната и са негови много преди раждането си!
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хамас много добре знаеше какво ще последва след тяхното нападение в Израел. Всъщност ТОЧНО това се целеше - ескалация на положението. А кой има полза от това?
53
0
 
6
 
! Отговори
Тео преди 6 месеца
Сети се, че наастъпа мотиката и иска да омекоти удара. Не може за по-малко от месец да генерира повече цивилни жертви от СВО на Русия, като сметнем мащаба на едното и другото. И най-лошото е, че нямаше никакви угризения. Сега вика - кво пък! Е да, ама ония другите са отмъстителни. Уби над 10 000, и реално генерира 50 000 готови да направят същите неща. Така е, като се срещнат религии на нетолерантността. И едните, и другите ще страдат!
52
1
 
11
 
! Отговори
До ДО 55 преди 6 месеца
Ми да да тъ попитам нещо! Та израелците те ли си уредиха държавата или останалия свят им я подари след ВСВ?