Примирието в ивицата Газа се удължава с още два дни

Първите дни на примирието Хамас освободи 39 израелски заложници
27 ное 2023 20:00, Анисия Иванова
10
Примирието в ивицата Газа се удължава с още два дни
Снимка: БГНЕС/EPA

Катарското външно министерство заяви, че примирието в ивицата Газа е удължено с още два дни, предаде Ройтерс.

"Постигна се споразумение за удължаване на срока на хуманитарното примирие в ивицата Газа с още два дни", написа говорител на ведомството в социалната мрежа "Екс".

Палестинската групировка "Хамас" също заяви, че е дала съгласието си пред Катар и Египет за двудневно удължаване на примирието, като условията остават непроменени.

"Постигнато бе споразумение с братята ни от Катар и Египет да се удължи временното хуманитарно примирие с още два дни при същите условия", заяви говорител на "Хамас" в телефонен разговор с репортер на Ройтерс.

Представител на Белия дом потвърди, че Израел и "Хамас" са се съгласили да удължат временното примирие, но не навлезе в детайли по темата, съобщи БТА.

В хода на първоначалното примирие се очакваше Хамас да освободи общо 50 цивилни заложници, жени и деца.

В замяна на това трябваше да бъдат освободени 150 палестински затворници, държани от Израел, и да бъде разрешено внасянето на хуманитарна помощ в Газа.

През първите три дни на примирието войнстващата групировка освободи 39 израелски заложници в замяна на 117 палестински затворници, държани в израелски затвори като част от споразумението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: ГазапримириеИзраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Диана преди 5 месеца
До Българин Хамаз не са длъжни да се занимават с живота на израелсите деца! Те ги освобождават защото това са невинни хора, вероятно, и защото децата имат нужда от други условия на живот. Това че бащите им били задържани, а майките МОЖЕ БИ ги няма съвсем не означава че в Израел няма кой да се погрижи за тях, а ако няма такива хора там, то толкова по-лошо за тях - Хамаз нямат вина тук! Израел да му мисли като си постила на такива отношения...
8
1
 
1
 
! Отговори
Диана преди 5 месеца
Интересно защо евреите не преговарят за освобождение на всичките заложници, а предпочитат да се бият - нали казват, че щяли да се бият докато всичките еврейски заложници били освободени от Хамаз!Ако това е вярно обаче, евреите би трябвало да се стремят към освобождение на заложниците, а не към военни действия...Хамаз също не държи тези заложници за себе си - те искат да ги разменят за държаните в еврейските затвори без съд и присъда палестинци.Причината за войната не е в заложниците, явно!
7
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Продължава гаврата на терористите от Хамас, освобождавайки деца, чиито бащи оставя в плен, а навън за някои няма майки да ги посрещне, защото бяха зверски изнасилени и заклани. Надявам се Израел да им го върне тъпкано, колкото и време да отнеме.
6
0
 
3
 
! Отговори
българин преди 5 месеца
Да попитам мюсюлманите-защо дивашкия тероризъм извира от ислямските народи?Защо човешкия живот няма накаква стойност в мюсюлманските общества?Защо робското покорство на народа се приема за нещо нормално в мюсюлманските държави?Защо светът на исляма е тежко изостанал,и се намира още в средните векове?
5
0
 
2
 
! Отговори
ПА са терористи преди 5 месеца
С искането си за освобождаване на осъдени на затвор 150 терористи за убийства/ опити за убийства с доказана вина, и то 3 пъти повече от освободените 50 невинни еврейски заложници, сред които много деца, за отвличането на които ислямистите заслужават смъртни присъди според Божия закон и са длъжни да освободят безвъзмездно, не за хиляди тирове с помощи и терористи, пак доказаха че са терорист. групировка, и не само Хамас, а всички други ислямски терористични групи като Джихад ИДИЛ Хизбола от ПА
4
0
 
3
 
! Отговори
ООН са про-терористи преди 5 месеца
Докога ООН ще позволява терорист.групи като ООП Хамас Джихад АлКайда Египетско ислям. братство АлАкса ИДИЛ Хизбула и др.ислямисти неонацисти, обединени в Палестинска автономия- престъпна организация на ислямски араби от 23 арабски от 54 ислямски държави да окупират, ограбват, тероризират, отвличат, изнасилват, убиват зверски с масови кланета военни престъпления и то не само безнаказано от ООН про-терористи, корумпирани и измамни като ислямистите, но съучастници с милиони подкупи и чужди земи.
3
1
 
7
 
! Отговори
тъпомер преди 5 месеца
Изхода е само един,унищожаване на хамаз напълно,за урок на хората от средновековието.Исляма е неизличима болест.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Добре е. С малки стъпки към успокояване. Нормализация, по тамошните стандарти- на кое да му викаш нормализация?!:-((( Да спира касапницата, международни сили и решение за две държави, ама веднъж завинаги. Това там надмина и стогодишната война.
1
4
 
10
 
! Отговори
Бъдещето на света! преди 5 месеца
Тероризмът в света идва от феодалните тирани и няма бъдеще. Този, който ще се справи с тероризма не е Нетаняху, а Белият дом с Пентагонът, който е най-могъщата военна сила в света. Бъдещето е на Свободния свят, а не на примитивните тирани...