Нетаняху категоричен: Свършва примирието и унищожаваме "Хамас"

Не се знае докога ще трае това примирие
29 ное 2023 07:35, Александър Попов
47
Нетаняху категоричен: Свършва примирието и унищожаваме "Хамас"
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израел ще продължи военната си кампания в Газа, за да унищожи "Хамас", след като изтече настоящото споразумение за примирие, заяви израелският министър-председател Бенямин Нетаняху в интервю германската "Велт ТВ", цитирано от ДПА.

Премиерът не каза с колко време може да бъде удължено сегашното примирие, което продължава вече шести ден.

"Договорихме се, че жените и децата, както и чуждестранните заложници, ще бъдат освободени първи", каза Нетаняху в интервюто, което беше проведено на английски език. "След като това се случи, ще продължим сраженията", добави той.

"Хамас", палестинската екстремистка организация, която взе властта в ивицата Газа със сила през 2007 г., извърши нападения от 7 октомври срещу израелски населени места, при които бяха убити около 1200 души. "Нямаме абсолютно никакъв друг избор, освен да унищожим "Хамас", заяви Нетаняху.

Израел ще продължи да прави всичко възможно, за да пощади цивилното население в ивицата Газа, доколкото е възможно, каза той. Според Хамас обаче почти 15 000 души вече са убити и около 36 000 са ранени при ответните израелски бомбардировки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: Хамасизраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
тъпомер преди 5 месеца
Диана,хубаво име,да проблемите не тряба да се рарешават на парче а кардинално,пълно зануляване на газа,за урок на вас философите.А знаеш ли че Диана е богиня,не петни името и.
29
1
 
0
 
! Отговори
Диана преди 5 месеца
До Мдааа Не са виновни хората, а тяхното мислене, от там и тяхното действие..По принцип, човек знае две и двеста! А насилието е висша форма на безсилие - човекът не може да реши проблемът си и го прехвърля върху носителят му...Както когато вълкът изяде едно агне, овчарът убива вълкът. Обаче, човекът не е вълк и убийството му/насилието над него/ няма да реши проблемите. Затова и хората имат съд и затвори за да превъзпитават провинилите се, но днес те на са никак ефективни за съжаление...
28
2
 
0
 
! Отговори
Диана преди 5 месеца
Още днес "терористичните групи", участвали в последното нападение на Израел и взели заложници тогава, се оказаха 2 на брой - не е само Хамаз, значи! Но като всеки кон с капаци, Нетаняхо едно си знае, едно си бае - щял да унищожал Хамаз и всичките му проблеми там щяли да се решат, значи..Не вижда ли той, че цялото население в Газа се бори, макар и пасивно, с еврейските агресори? Ще унищожи една групировка, ще се родят десет нови - нищо няма да постигне! Насилието не решава проблеми!
27
1
 
1
 
! Отговори
Toз да се радва че преди 5 месеца
съм затворен до живот . Всичките лесни *** нямаше да го спасят да му го върна в еврейската паст. Не са нищо повече от *** придобили власт ,жертвайки всички други в ТАНДЕМ
26
2
 
2
 
! Отговори
Мдааа преди 5 месеца
Докато има евреи ще има и войни.
25
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Хайде, Биби, мачкай! Цивилизованият свят е с теб в борбата срещу средновековните варавари на исляма!
24
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не си познал Нетаняху! Вие ще бъдете унищожени!!
23
3
 
3
 
! Отговори
Сократ Сократов преди 5 месеца
Записа е от телефон, 10 хамасеца са я хванали под Шатра, и евреиското момиче е наведено, и им прави нещо* с устата си, на всеки един от тях..А онея с автоматите Калашници, и са ги вдигнали нагоре с една ръка ....Та бащата каза в ефир--че момичето после е убито в плен , и вече не живо...Само не разбрах как ГРЪЦКАТА ДЪРЖАВНА ТЕЛЕЛВИЗИЯ ЕРТ се е сдобила със записа от палестински террорист, снимал секс-гаврата ??
22
4
 
6
 
! Отговори
Престъпниците преди 5 месеца
от Хамас разбират само от груба сила! Израел не трябва в никакъв случай да спира, кой колкото и да реве! Каквото повикало, такова се обадило!
21
2
 
3
 
! Отговори
Сократ Сократов преди 5 месеца
Миналия вторник, по Гръцата Държавна ТВ с подканал - ЕРТ WORLD, двамата водещи ан сутринният блок, включиха наживо в ефиор от ИЗРАЕЛ, един баща на момиче, младо, около 17,1 годишно, едно с черна рокля беше, не тази кяото я даваша как я дърпах заедно сприятея и--а друго момиче...Та Водещите пуснаха запис направен от Палестинските животни = от 8:37 часа на 07 окт, от Концерта на открито който беше, и на този запис 10 маскирани с червени и черни забрадки и черни ленти на челото ХАМАСЧИИ са постави
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен29Кое не ти е ясно, все пак евреите ритат топка с големият брат ФАшт
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Колко цивилни пощади еврейчето при обстрела на болницата?
18
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Колкото и да се пънат ашкенаЦитата, Бог е великият изравнител и такава сметка ще им сервира, че ще се чудят къде да се денат. Форумните им защитници също си слагат голям грях на душата. Явно не са гледали клипчетата с разкъсани детски телца - или още по-лошо, гледали са ги, но не им пуkа.
17
8
 
1
 
! Отговори
Нено от Тутракан преди 5 месеца
Чичко Сорос пък има свои планове за бъдещето на Нетаняху, само плюввате по унгареца, но много неща в областта на правата на човека, от които с удоволствие се ползваме, дължим на хора като Сорос.
16
6
 
13
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 5 месеца
Само така,иначе пак ще се съвземат и ще ви нападнат по-жестоко отново.Тези хора трябва да бъдат унищожени!
15
0
 
0
 
! Отговори
Иван от Коныовица преди 5 месеца
До АнонименХаха бухаха малеле промяна
14
11
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 5 месеца
А е Гитлер нямаше ли еврейско потекло? Нетаняху не остава по-назад от кумира си.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Логично!Светът не е почнал с америка. Нито пък с евреите, колкото и древен народ да са. Не виждам кое е логичното?
12
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До анализатор . няма защитници на терористи, има защитници на хора, жени и деца. Израел избиха хиляди деца, те и от Хамас са по-зли.
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 14 Бонго БонгоРано си се надрусал бепедал ! Сигурно е от мъка по напусналият те втори мъж от Африка и в негова чест даже и никът ти е такъв !