ООН: Никоя организация не може да замести агенцията за бежанци на Палестина

Няколко държави преустановиха финансирането
30 яну 2024 22:22, Стела Стоянова
14
ООН: Никоя организация не може да замести агенцията за бежанци на Палестина
Снимка БГНЕС, архив

Нито една организация не може да "замени или замести" палестинската агенция за бежанците на ООН, чиито служители са замесени в нападенията срещу Израел от 7 октомври, заяви координаторът на ООН за помощ в Газа, предаде АФП.

Няколко държави, сред които САЩ, Великобритания, Германия и Япония, преустановиха финансирането на агенцията, а намесата на високопоставения служител дойде в момент, когато генералният секретар на ООН Антонио Гутериш се подготвяше да се срещне с държавите донори.

"Няма начин която и да е организация да замени или замести огромния капацитет, структурата на UNRWA - техните способности и познания за населението в Газа", заяви наскоро назначеният координатор Сигрид Кааг, визирайки Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци и организация на работата UNRWA.

Агенцията заяви, че е действала незабавно във връзка с обвиненията на Израел, че 12 нейни служители са участвали в нападенията на Хамас, и че намаляването на финансирането ще засегне обикновените палестинци.

Агенцията на ООН отдавна е подложена на критики от страна на Израел, който я обвинява, че системно действа срещу интересите на страната.

След войната Израел се зарече да спре работата на агенцията в Газа.

Безпрецедентната атака на Хамас от 7 октомври доведе до около 1140 смъртни случая, предимно цивилни, в южната част на Израел.

Бойците също така взеха 250 заложници, от които според Израел около 132 души остават в Газа, включително телата на поне 28 души.

Безмилостната военна офанзива на Израел е отнела живота на най-малко 26 751 души в Газа, повечето от които са жени и деца, по данни на здравното министерство на правителството на Хамас на територията. /БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
ПА+ООН=терористи преди 2 месеца
Докога медии ще наричат ислямските нелегални окупатори терористи Палестинци " "бежанци" и Бойци" вместо араби терористи нелегални окупатори престъпници срещу човечеството членове на организирани престъпни групи като Хамас Джихад ООП АлКайда Египетско братство Хизбула и др терористи - похитители изнасилвачи педофили изкормвачи и др. корумпирани от ООН злодеи, а техните съучастници като UNRWA са също престъпна терористична група основана на измами и терор като Палестинска,власт и са за съд и ада
10
0
 
1
 
! Отговори
UNRWA са Tерористи преди 3 месеца
Няма нужда някой да замества терорист.групировка като Палестинска автономия, нито пък измамна терорист. група на ООН за Палестински "бежанци" защото са една престъпна мафия -съюз от много ислямски арабски терористични групи като ООП Хамас Джихад ИДИЛ Хизбула от нелегални окупатори на 80% от 1! малка земя на Израел, лъжливо наричани "бежанци" и финансирани с милиони подкупи за непрестанния терор, масови кланета зверства, лъжлива антисемитска пропаганда, и трябва да бъдат експулсирани от Израел
9
0
 
1
 
! Отговори
Терористите- на Съд! преди 3 месеца
Не е достатъчно ООН да уволни но трябва да осъди, делегитимира, санкционира с милиони за всяка жертва,унищожи,забрани и експулсира цялата ПА-ислямска арабска мрежа от престъпни групи като Хамас ООП Фетах Джихад Хизбола АлКайда Египетско ислям.братство Хизбула, и създалите ги терорист.режими на Египет, Иран,Сирия, Ливан Турция Ирак Катар Йемен Йордания и др заедно с UNRWA като терористични корумпирани измамни масови наемни убийци, лъжци, клеветници, изнасилвачи, главорези престъпници срещу човечеството
8
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
UNWRA не е решението, а проблема.Време е за арабите в Газа, да хвърлят оръжието и да хванат мотиката.
7
1
 
3
 
! Отговори
Colts преди 3 месеца
Всъщност, още преди няколко седмици излезе проучване чрез проникване в един затворен Телеграм канал на около 3000 палестинци-учители към UNRWA. Голяма радост, подкрепа и възхищение от терора от 7 октомври! И желание и готовност за подкрепа за още зверства.
6
2
 
9
 
! Отговори
чудно преди 3 месеца
Щом палестинското население не може без ООН: 1. Нека да спазва хартата на ООНТ, а не да танцуват по улиците ,защото са убили деца и бременни жени. 2. Нека богатите арабски държави, които критикуват само Израел--те да поемат издръжката на Хамад, пардон на палестинците ,де. 3. Нека да се съпостави Западния бряг , с ивицата Газа и да се реши, къде помощите имат ефект и къде са харчат за лукс и ракети и подземни тунели.Слава на Украйна пазеща ни от рашисти и на Израел пазещ ни от терористи.
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 5 Само няколко камиончета храна? Преди няколко дни отчетоха 10000ия ТИР с помощи. Това са 10000х40 тона или има-няма 400 000 тона помощи. Дали не може с това да се изхранят 1 милион население, ако Хамас не обираха камионите, както е документирано във видеа, че правят?
4
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вече 4 месеца хората от Газа, нямат вода, ток, храна, лекарства и през цялото време ги бомбардират и убиват защото дишат. Само няколкото камиончета с храна, хич не стигат, а сега Израел се чуди ,какво да направи ,че и тях да спре...и то след като им каза международния съд да спрат геноцида. Някак си се появиха претенции ,че ООН служители действат заедно с Хамас, точно след като ги осъди ООН в Хага. Американска му работа - пропаганда и лъжи
3
1
 
8
 
! Отговори
Фитьо преди 3 месеца
Тази безполезна говорилня и е дошло времето да даде фира.Още при основаването и пет държави са се поставили над всякакви закони с правото си вето,а над 90% от войните след създаването и са започнати от тези държави срещу които не може да има никакви санкции под егидата на ООН.
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не агенцията, на цялото ООН трябва да му спрат финансирането и да го закрият. Напълно безполезна организация затънала в корупция.
1
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мдаа много боли особено като си чиновник и свикнал всяка година да разполагаш с десетки милиони безотчетни пари и накрая те съкратят