Разрушенията в Газа са най-сериозните от Втората световна война

Възстановяването може да продължи най-малко до 2040 г.
3 май 2024 10:42, Елка Василева
54
Разрушенията в Газа са най-сериозните от Втората световна война
Снимка: архив, БГНЕС

Атаките на Израел в Ивицата Газа са причинили най-сериозните разрушения в региона от времето на Втората световна война, заяви високопоставен служител от Програмата на ООН за развитие, цитиран от ДПА.

"Не сме виждали нищо подобно от 1945 г. – от Втората световна война. Такъв интензитет за такова кратко време и огромните мащаби на разрухата", каза регионалният директор на Програмата на ООН за развитие Абдала ад Дардари.

Според нова оценка на агенцията на ООН възстановяването на Ивицата Газа би могло да продължи най-малко до 2040 година. Например 370 000 жилища са били повредени в Газа до средата на април, като 79 000 от тях са били напълно разрушени.

Програмата на ООН за развитие основава оценката си на модел, вземащ предвид скоростта, с която разрушените сгради в крайбрежната ивица са били възстановявани досега, посочва ДПА. Дори ако темпото се увеличи пет пъти, възстановяването на всички напълно разрушени жилища би отнело 16 години.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от Близък Изток
Турция прекрати търговията с Израел заради войната в Газа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
3
 
! Отговори
, ВАРНА преди 1 седмица
ИСТИНСКИ ФАШИСТИ СА ИЗРАЕЛ,ИЗВЪРШВАТ ГЕНОЦИД НАД ДРУГА НАЦИЯ КОЯТО НЕГИ ИСКАТ ЗАЩОТО ЛЪЖАТ И КРАДАТ.ТАКА СВЕТЪТ НИКОГА НЯМА ДА ГИ ОБИЧА.НИКОГА ТОВА Е НАЙ-ДОЛНА И БОЛНА НАЦИЯ В СВЕТА. КОЙТО НЕ ГИ ПОЗНАВА,ЗАТОВА МЪЛЧАТ НО СА ЧУВАЛИ, КОЙТО ГИ ПОЗНАВА ГИ МРАЗЯТ ОТ ДЪНОТО ДО КОСТИТЕ НА ДУШАТА СИ, ПОВЯРВАЙТЕ ОТ ТЕЗИ ХОРА НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО ОСВЕН ДАСА ***......ДАНО ИМА ГОСПОД ДА ПОМАГА ЗА ОСТАНАЛИТЕ ХОРА ПО СВЕТА.!
49
1
 
1
 
! Отговори
истински мъж преди 1 седмица
Малко е.100% сриване на Газа.За да не могат плъховете-палестинци,повече да убиват и разрушават други животи.Арабелите са най-най долното човешко племе.Античовеци.Заслужават си съдбата.
48
1
 
5
 
! Отговори
Хамас заслужават съд преди 2 седмици
Ивицата Газа е еврейска и дадена под натиска на ООН про-терористи на ислямската арабска терорист. група ООП, създадена от терориста Ясер Арафат за лъжливите обещания за мир, които те хиля пъти да нарушили а милиардите подкупи от ООН използвали само за терористична дейности хиляди ракети, бомби, тунели, заплати на семейства на терористи и други така че цялата джихадистка терорист.групировка Палестинска автономия трябва да бъде унищожена, а Газа върната на Израел.
47
0
 
4
 
! Отговори
Хамас=неонацисти преди 2 седмици
Ивицата Газа, (както и т.нар Западен бряг Юдея и Самария) са части от обещаната и дадена само на Еврейския народ свята земя за вечно наследство.Така че всички врагове на Израел там като ислямските араби лъжливо наричани Палестинци и Йорданци са нелегални окупатори при това масови убийци, изнасилвачи, лъжци, крадци, подкупени от ООН за неонацистки военни престъпления с непрестанен терор, фалшива пропаганда, с дяволски план за геноцид и ограбване на народа и земята на Израел
46
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Доста време ще им трябва на палестинците да изкопаят нови тунели.На амуджите никога няма да им дойде акъла - Причиниха повече беда на народа си,отколкото на евреите,останаха без градовете си,лъсна дивотията им.Отговорът на Израел беше категоричен срещу главорезите,които изгубиха всичко!
45
1
 
0
 
! Отговори
Рашист- джихадист преди 2 седмици
Партагеносе Путин е нашия общ идол. Само той ни подкрепя и е съгласен на джихад начело с Кадиров..
44
1
 
3
 
! Отговори
Танцьор преди 2 седмици
А как танцувахме по улиците....сега не можем....
43
5
 
4
 
! Отговори
Руя преди 2 седмици
Не напразно Хитлер ги мразеше евреите.Сега доказаха че Хитлер е светец в сравнение с тях.
42
2
 
3
 
! Отговори
До 41 преди 2 седмици
Има огромна разлика между юдейски и християнски земи другарю невеж. Второ, ако се връщаме до времето за което ти пишеш и така да си бъде света, както тогава е бил, то ни България ни 98% от познатия ти свят и държави ще ги има. Ти си трагедия.
41
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да убиеш 20000 деца и бебета е ,,чудесна '' борба за мир!Мнението ми за Израел коренно се промени!
40
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
*** не ме интересуват! Това са юдейски земи от 3500г пр. н. е. Свещени християнски земи. Айде МАРШ от там! Ако всичките араби (без мислещите богати араби съюзници на САЩ, разбира се. Да се разбира НАЙ-БОГАТИТЕ арабски страни), бъдат заличени, редом до голташка Русия, светът ще живее във вечен мир!
39
7
 
11
 
! Отговори
бивш студент преди 2 седмици
Абе, тия дето сложихте украински знамена в началото на Русо-украинската война от 2022 сложихте ли си палестински знамена? Или еврейските бомби са по-приятни от руските?
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А ЖПО -то (Женският Полов Орган ) защо се спотайва у бункерът а не им помогне нали той ги набута да влязат да дерибействат.
37
1
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 седмици
А в Украйна не са тъй ли????
36
3
 
4
 
! Отговори
Тръмпист преди 2 седмици
Идва истинския президент,който скоро ще разтури тази паразитна и никому ненужна пасмина ООН.Беше ги подбрал ама му спретнаха К19
35
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А беше сякаш вчера когато се радваха диваците на гаври и убийства и щастливо съжителство с тероризъм като стандарт на живот?Е,айде сега на палатка,където им е мястото!Те са си една порода,да оставим Мешерето да си свърши работата!Добре напредват!Една работа за да се оправи,първо трябва да се обърка!
34
2
 
14
 
! Отговори
Хунка преди 2 седмици
Като сееш вятър, ще жънеш бури.
33
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Зеленски и Натаняхо трябва да ее съберат ,и двамата имат фашиска психика
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Те за какво си мислят, че е американската помощ за Израел? Само бомби и снаряди за танковете. САЩ спестиха много пари, ракетата е скъпа, а бомбата, която удря каквото й падне си е направо без пари.
31
7
 
9
 
! Отговори
Мда преди 2 седмици
Руските олигарси и приятели на Путин-Милер,Авен,Абрамович,Фридман,Чорни ,Мордашов,Алекперов и Микелсон са дълбоко загрижени и страдат за съдбата на средностатистическият палестинец!