„Благородният испанец” с премиера в Ямбол

Още за постановката от режисьора - Велко Кънев
1 юни 2009 14:02, Петя Славова
3
„Благородният испанец” с премиера в Ямбол
Снимка: Красимир Стойчев

От nkokanova.blog.bg

Комедията „Благородният испанец” от Съмърсет Моъм е поредната премиера на Драматичен театър „Невена Коканова” в Ямбол. Постановката е на Велко Кънев, сценография Вечеслав Парапанов, костюми Александрина Игнатова, хореография Петя Стойкова.

За представлението Велко Кънев сподели:
„Това е една бляскава пиеса за любовта и, естествено за изневярата. Но, очарованието идва от самия Моъм, от начина, по който той описва историята, от неповторимата английска ирония и самоирония на живота.

Няма политика, няма криза, няма проблеми...Има театър, има светлина, има един испанец, който побърква едни англичани.

В този спектакъл ни се иска да има това, което хората мечтаят. Да виждат радостта от една истинска любов, неповторимото испанско чувство на крайни страсти, крайни истини, на битка за една любов...И да видим как една жена може да стигне до любовта, познавайки до болка мъжете.

Очарованието от драматургията е толкова голямо, че тайната на успеха, ако има такъв, ще се дължи само на разчитането, претворяването на този великолепен текст.

В постановката има и ревност. Както често се шегувам – ние ревността я знаем, обаче любовта не сме я открили още. Кои са причините? Дали е някаква химия, дали някакви строги закони раждат любовта, каква е случайността в играта наречена любов, загадката любов...Остава при нас, остава при младите...Чудото любов ще остане завинаги. А останалото е продукт на ниските ни страсти.

Любовта е свише. И трябва такава да я носим. Дарена ни е Отгоре...

Затова Съмърсет Моъм с благоговение работи върху тази пиеса за любовта."

В спектакъла играят Иван Благоев, Анастасия Асенова, Волен Митев, Цветелина Кънева, Полина Стоянова, Димитър Колев, Михаил Лазаров, Велика Видева.

Премиерата е на 27 май. Представлението се играе и на 15 юни
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
ценител преди 14 години
да спрем копистите! Поне оригинала да беше силен, а то...Свършиха ли пиесите, та предъвкваме едно и също! Ами, четете, бе хора!
1
0
 
1
 
! Отговори
Даола преди 14 години
Това въобще не е бляскава пиеса на Съмърсет Моам, мирише на нафталин - впечатлението ми е от софийската постановка в Сълза и смях - публиката се смее от немай къде. А има толкова интересни нови световни пиеси, а сигурно и български...