Мадона в Блогосферата - между еуфорията и разочарованието

Какво се случи на стадиона според блогърите
31 авг 2009 10:13,
308
Мадона в Блогосферата - между еуфорията и разочарованието
Снимка: БГНЕС

Безспорно концертът, с който ще запомним 2009 година, ще бъде този на Мадона.

И след като в последните месеци взриви медийното пространство, а след това – десетките хиляди фенове на стадион „Васил Левски“, поп кралицата завладя и блогосферата.

Ето какво пишат за нея някои от блогърите в Blog.bg...

От emil60.blog.bg
Еуфорията сред феновете си личеше още от ранните часове на следобеда, когато въпреки 32-градусовата жега се виеха опашки от чакащи да влязат на националния стадион "Васил Левски".

Шоуто започна към 20 часа с Пол Оукънфолд, който направи уникален едночасов микс и повдигна настроението на многохилядната тълпа.

Точно в 22 часа Кралицата на попа се появи в пълния си блясък – на величествен трон, след което към нея се присъедини и антуражът й от танцьори в бял ретро Ролс-Ройс.

Откриващото парче бе Candy Shop. Шоуто бе тематично разделено на няколко части.

Прозвучаха много от хитовете на певицата от 80-те и 90-те години в изцяло нов аранжимент. Публиката бе „взривена" от „циганската част" на концерта, изпълнена от Трио Колпаков по време на La Isla Bonita.

Шоуто продължи с Frozen, Ray of Light, 4 minutes.

Невиждано светлинно и визуално шоу, както и двете огромни букви "М", които бяха разположени от двете страни на сцената, допринесоха за уникалната атмосфера на националния стадион.

Звездата за пореден път показа уникалното си умение да танцува и пее, изискващо страхотни тренировки и прецизно дишане и вокални умения.

От mariamarinova.blog.bg
Мадона излезе на сцената и над 50 000 хиляди фенове на стадиона пощуряха. Мексикански вълни, екзалтирани възгласи и диви ръкопляскания я посрещнаха.

През следващите два часа светът беше сцена.

Едва ли Мадона си дава сметка какво всъщност направи насред София. За над 50 000 хиляди за два часа нямаше валутен борд, нарастваща безработица, икономическа криза, противна държавна администрация.

„ Готови ли сте, София!?” – и всички пощуряха. Светкавици от фотоапарати и мобилни телефони, възгласи и овации, подскачане и танци, усмивки и удоволствие, пееща публика...

...За сценария на спектакъла, за хореографията, за изявата на Мадона, танцьорите, музикантите има само една дума – перфектни.

Спектакъл, към който, дори и най-големите и критици, и скептиците не са останали безразлични и който за почитателите й ще остане незабравим и хубав спомен.

За мен лично, един умерен почитател на Мадона, концертът й беше съвършен и грандиозен. Два часа истинско удоволствие и насита на сетивата.

Дойде, пя, покори!

От vladikoff.blog.bg

"Мадона покори България" е водещото заглaвие в медиите. Дрън-дрън! Мен не ме е покорила. Kакто и голяма част от българите.

Пишещите подмазвачи са свикнали да слагат всички в един кюп. Тази жена може да е покорила масата манипулируеми и слабообразовани "фенове", които може и да са се наслаждавали на голите телеса на 50-годишна фалшива блондинка. Но едно обикновено събитие като концерт на стадиона не бива да се преекспонира като някакво велико културно провидение.

Никой от пишещите не коментира, че певицата се е появила с 50 минути закъснение на концерта, с което показа колко малко й пука за тълпата, чакаща я отпред.

Нито факта, че пя на плейбек и не показа и грам импровизация от предходните й изпълнения на това турне.

Самовлюбената певица си тръгна, без да се поклони на публиката.

Нали Мадона е уникална, защото прави шоу и провокира? Кое от двете е направила снощи? Три четвърти от хората, които се наблъскаха като скариди на стадиона, няма и да си помислят да пуснат песните й вкъщи, ама отидоха на концерта, защото с някакво странно за мен идолопоклонничество искаха да видят едва ли не култово полубожество.

Е, както се очакваше, не видяха нищо подбно.

Дали сега се радват, че си дадоха паричките на този маркетингов продукт на 80-те години на миналия век, когато милиони хора са изхвърлени на пазара като роби – без образование, професии, качества, само с желанието да оцелеят.

Мадона е олицетворението на успелия роб – нито певица, нито външност, нито интелект, само успели алчни очи, жилави мускули, яки зъби и послание – Мадона е шансът на непотребния човек.

От sparhawk.blog.bg

Преди малко се върнах от концерта на Мадона, на който по стечение на обстоятелствата имах възможност да отида, макар да не бях добре запознат с творчеството на звездата.

Бях смаян. Досега не си бях изкарвал така яко.

Мадона направо ни побърка... Невероятна жена, поклон пред енергията и волята й! Не се бях забавлявал така никога, досега никога не бях ходил на концерт и, Бога ми, сефтето ми бе СУПЕР!

Атмосферата бе невероятна, стадионът бе фраш, а публиката ни бе ВЕЛИКОЛЕПНА, достойна за звездата, която приюти!

Освен за Мадона, поздрави и за Фънки и Амебата, организирали това шоу, НЯМАШЕ ГРЕШКА, влязохме в многохилядна опашка за 20 МИНУТИ на стадиона, навсякъде имаше къде да хапнеш, пийнеш, имаше тоалетни, всичко бе 6.

Нищо не можеше да наруши съвършенството на тази вечер!

Видео: SMBstan

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Той тоя клип е в youtube, така че dnes изобщо не ги бърка. Във vbox има още 100-ина подобни ;)
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
кажи,баба, тенк ю :D
6
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 14 години
От репортажите, които видях ми направи впечатление, че е много усмихната и самата тя искрено се забавлява. Изглеждаше искрена в изпълненията и емоциите си.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тая е много дърта за пайнер
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не се била поклонила? Нали ви каза Тенкю, баба, за паричките, милиончето евро, а и за лурдес и другите гладни дечица на баба. Знаете ли колко разходи има жената за да се поддържа? Баджака тряа е стегнат.
3
0
 
0
 
! Отговори
хм преди 14 години
само ако ви набарат продуцентите й с това незаконно клипче от gsm ...... тогава ще видите шоу
2
0
 
0
 
! Отговори
мили ми смехурко преди 14 години
Някой ще запомнят годината с концерта на Фейт :)
1
0
 
0
 
! Отговори
баба Яга преди 14 години
Безспорно концертът, с който ще запомним 2009 година е този на Мотли Крю.