Да ви лая на културата!

Глутница озверели псета са единствените обитатели на 100-годишна порутена къща в Русе - паметник на културата
20 яну 2009 16:27, Екип на Dnes.bg
53

Къща–убиец в Русе вече години грози и живота, и гледката на хората в града.

100-годишната сграда е истинска развалина и е въпрос на време да падне, а поредните й собственици нямат желание нито да я обитават, нито да я ремонтират.

Затова пък вътре живее колония от озверели улични кучета, които стоят заключени и разчитат на храната, хвърлена им от стопаните на съборетината.

Общината временно е решила част от проблемите,  поставяйки заграждения, които да предпазват минувачите.

В момента пък се чака разрешение от Национален институт за паметници на културата за събаряне на сградата, която очевидно има някаква културна стойност.

Докато това стане факт обаче, русенци ще трябва да търпят оглушителния кучешки вой и миризма...


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
0
 
! Отговори
buba4ko преди 15 години
Добре че сме европейска държава - а там навсякъде е пълно с бездомни кучета и котки :) и никой не ги гони, не знам за вас, но аз като съм ходил из европа, много се кефя че в германия, дания, англия и т.н. е пълно с кучета, а само при нас са малко, и затова ние така ги обичаме :)))))
31
1
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
тия смотани собственици да вземат да я реставрират тая красива къща; ако не искат - да я продадат и някой друг да я реставрира! а кучетата какво ги натопиха веднага... който е имал куче и се интересува от кучета, може да види в клипчето, че не лаят агресивно... освен това кучета, които разчитат на това хора да им хвърлят храна, по-скоро ще дойдат да ти се погалят, за да им пуснеш нещо за хапване, отколкото да се опитват да те "изядат"
30
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тези ***, ще бутнат прекрасната сграда, за да построят някоя нова грозотия. Тази сграда е много красива и наистина е архитектурен паметник.
29
1
 
0
 
! Отговори
дракула преди 15 години
че кво му е на може да се снима филм на ужасите там
28
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
защо обвинявате журналистите.Виновни са собствениците на къщата и кмета .Всеки е длъжен да се грижи за имота си.А собственици със сигурност има защото за да бъде обявена за паметник на културата някой е подал молба в общината за това.И след това вече общината и мин .на културата трябва да имат грижа за паметника на култура.Собственика няма право да прави ремонти каквито той иска .Разрешение и подпомагане със средства само от съответните ведомства.Има начини такива имоти да бъдат добре стопанисвани но няма кмет който да иска да разпореди.Представете си какъв кошмар е за живеещите наоколо.
27
1
 
0
 
! Отговори
Няма значение преди 15 години
Горките животни,те не са виновни за нищо,а собствениците на така наречената къща.
26
1
 
0
 
! Отговори
sass преди 15 години
da pada, samo da ne zatisne ku4etata. ako 6te zatisne nqkoi podobre tova da e nqkoi 4ovek.
25
1
 
0
 
! Отговори
aрхитект преди 15 години
"В момента пък се чака разрешение от Национален институт за паметници на културата за събаряне на сградата, която очевидно има някаква културна стойност."Да всички правят така... чакат сградата да се саморазруши.Естествено винаги се намира някой пишман журналист да напише колко е опасно и грозно и как обекта трябва да се премахне, как няма никаква стойност и тн..Паметниците на културата за това са паметници за да останат! И когато някой собственик ги остави да се саморазрушат това се нарича престъпно НЕХАЙСТВО! Паметници които не се поддържат трябва да се отнемат в полза на държавата.
24
1
 
0
 
! Отговори
dudi преди 15 години
Popadenie!:)))
23
1
 
0
 
! Отговори
kkkk преди 15 години
Ne lai klepouhi! Vinoven si. ot saita dnes dage 6te te osadqt v Strasburg. HAHAHAH
22
1
 
0
 
! Отговори
Mishi pishi преди 15 години
izbiram si bqloto ku4e. Nikoi da ne go zaka4a za6toto 6te mu otreja RACETE, QSEN LI SAMM??!
21
1
 
0
 
! Отговори
Liberte преди 15 години
xaxa :D videoto i pesenta sa v stra6en sinhron oba4e :D xaxa umrqh da se hilq na tiq pseta :D
20
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Милите кучета, и това ако са им стопани...... :(Ако бяхме в Америка, щяха да им праснат една солидна глоба, за жестоко отношение към домашни любимци.А в Бг тези любимци ги изкарват виновни са всичко.Аман.
19
1
 
0
 
! Отговори
Cheek Monroe преди 15 години
...вътре живее колония от озверели улични кучета, които стоят заключени... ако под тези думи се подписва "От: Екип на ", май е най-добре целия екип да си ходи по къщите и да не се занимава овецхе с писане на каквото и да било, но все пак на всички е ясно, че отговорността за тази глупост трябва да я поеме лично Красимира Хаджииванова! Така и така всички медии хулят политиците, че никой не си поема отговорността за грешките в тази държава, поне самите медии да дадат светъл пример с едно извинение към читателите
18
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kvo sa vi vinovni ku4etata??? pazqt si yeritoriqta makar i ostarqla i bezludna, osven tova vurtqt opa6ki, koeto zna4i, 4e se kefqt:)))
17
1
 
0
 
! Отговори
xxx преди 15 години
Jalko e 4e vse ku4etata sa vinovni za vsi4ko v tazi darjava. A te zaviasiat ot nas, sas sigurnost ne sa se zaklu4ili sami vatre... Porednata jurnalisti4eska parodia na novina.
16
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и от кога махащи с опашка кучета са озверели така като гледам се радват на нещо това че лаят еми какво от това? хората говорим птиците чуруликат кучетата лаят нямат ли право животинките да общуват по някакъв начин .... наблюдавам в този сайт доста отрицателно отношение към кучетата - това не е повод някой злобен журналист да си налага мнението като пише простотии
15
1
 
0
 
! Отговори
боян преди 15 години
ориента започва от там, където има кучета по улиците.и във *** от селска пот "европейска столица" не е по-различно
14
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
които е написал тази глупост да вземе да си резне вените Това въобще не е така както се описва от това шугаво дописничеОзверял ти е мозъка комплексар жалък и страхлив Защо не пишеш колко престъпника са навън а не на топло и си ходят из Русе и хич не им пука ??Защото те е страх *** !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
13
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
sorry, BRAVO na DNES-a!