На търга на Марковски имало крадена картина

Цветанов прие критиките на Рашидов за показната акцията като закачка
18 юни 2010 13:41,
39
На търга на Марковски имало крадена картина
Снимка: Булфото

Една от картините, предлагани на търга на Игор Марковски и Димитър Фицов, е била крадена.

Това заяви в кулоарите на парламента вътрешният министър Цветан Цветанов, за да се защити от атаката на колегата си Вежди Рашидов за прекалената публичност при акциите на МВР.

Картината е нарисувана през 1965 година от български художник, емигрант в САЩ, разясни Цветанов. Вицепремиерът обаче упорито отказа да назове името на твореца с аргумента, че тече следствие.

Медийният конфликт Цветанов-Рашидов започна, след като културният министър заяви, че PR кампаниите не бива да се бъркат с реалния живот. Той визира именно акцията срещу търга на „Аполон и Меркурий”.

„МВР обича да се снима във филми. Ние само отговаряме за киното”, закачи се Рашидов.

Още по темата

Министърът на културата е обиден, че МВР е предприело действия срещу аукциона без неговото знание.

Цветанов обаче реши да е много по-сдържан пред журналистите. Ексцентричността на Рашидов той си обяснявал с това, че е творец и популярен човек.

„Твърде много го уважавам, за да му отговоря. Приемам го по-скоро като приятелска закачка”, каза с усмивка вътрешният министър.

В тази приятелска закачка обаче Рашидов казва, че „интелектуалната сфера не бива да се приравнява с мутри”.

За Цветанов пък акциите се правят именно за да се защитят честните хора, които са отишли да си купят картина от търга.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сериозно ви казвам, отидете на сайта на агенцията, все още седят картините от прословутия търг 92, дето цецо балерината разтури.....а вие, бойкогъзоблизците, цъкайте минуси, цъкайте....най обичам, кото милиционерите извиняват собствената си простия члез лъжа на кякаква чужда простотия.....
32
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
само дето, като прочетем картините на търга, няма такава :)))нищо де, той цецо си лъже, как е свикнал, и заеква докато мисли, важното е да се цъкат плюсове за физкултурника, а това, ле е лъжец и *** не ви притеснява :))))
31
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кой го казва?цветанов?значи е лъжа.
30
3
 
1
 
! Отговори
Дани преди 13 години
Хорааа, защо се карате като куче и котка? Това е форум за коментари по темата, не социална подкрепа на криворазбраната цивилизация :(
29
0
 
1
 
! Отговори
Дани преди 13 години
ами...случаят вероятно е потулен...
28
0
 
9
 
! Отговори
Възмутен преди 13 години
Това не трябваше ли да е Столичната нова библиотека а не хотел?Не бяха ли скрили в основата на строежа златна монета на стойност 10 000лв която със сигурност не е платена от собствениците на хотела а от гражданите който си чакат новата библиотека !!!Софиянски не беше ли подсъдим по този случай какво стана???
27
1
 
9
 
! Отговори
baio преди 13 години
това за мутрите вежди мултака ли го казва
26
4
 
6
 
! Отговори
коко преди 13 години
Предишното беше за проверка дали още са ме баннали.Куче от салам и орган от изкуство много разбират.Все пак полицията е в правата си,ако картината наистина е крадена.Може би само момента на разглеждането на изложеното от полицаите е бил объркан...А бе щом дават някои хора луди пари за цапаници или бакърени пари не им е чиста работата...
25
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
цветанов почна да се конкурира по гнусност с патрона си боко тиквата...все пак залагам на тиквата
24
9
 
6
 
! Отговори
коко преди 13 години
Браво,Цецо
23
0
 
1
 
! Отговори
me4o преди 13 години
as sam za da ima pove4e koltura i intelektualizam v stranata
22
4
 
6
 
! Отговори
ЛОЛ преди 13 години
Кой сега послъгва-Кой има лично зъб на МарковскииииТрябваше първо с министъра да се консултира...за да няма после смях и да завоалира
21
4
 
10
 
! Отговори
иво преди 13 години
Мнението си за сайта , да Ви е.....м......та??? Та ако е имало наистина крадена картина, защо са задържали присъстващите на аукциона. Каква е тяхната възка с кражбата. Теса отиши да надават и купуват, все пак ,нали и не носят никаква отговорност за каквато и да е кражба. Така ,че все още чакам истината за проваления търг.
20
4
 
3
 
! Отговори
Възмутен преди 13 години
Господине, много моля, обърнете внимание на правописа!!!
19
2
 
12
 
! Отговори
иво преди 13 години
Аз бях един посетителите в хотел София при огледа на картините изложени на търга. Той започна в 17.15, а самият търг беше обявен за 19,19. След катоогледох картините си тръгнах и не присъствувах на самия търг. Така , че да се уточним:Каталога за търга беше издаден около 45 дена преди самият търг. Аз мисля , че това време и за най заспалата администрация е достатъчно време да уведоми организаторите , че за този търг няма разрешение и не следва да се проведе. Така поне си мислч. Второ: Ако е
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ало,Културистите,да ви дупчат всеки ден.нали не ви бяха оценили 20 години........ха-ха.Е сега ще ви оценят....отзад.
17
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Остани си с претенциите.А и като се пишеш "София",най-вероятно си дошъл от село тук преди години, та сега се пънеш да се изкараш софиянец.Ако беше наистина софиянец,щеше да се проличи.Никакви изводи не можеш да направиш, нямаш капацитета затова.
16
3
 
7
 
! Отговори
София преди 13 години
До 17Да ти кажа нещо за последно-впечатленията за такива като теб са ми не от вчера.Работил съм с всякакви хора и имам претенции,че добре правя изводите си.Просто си един ***,натягащ се да се изкара възпитан гражданин анонимно:)Такива като дойдат в София говорят бавно и внимателно,но издържат ден-два,не повече:)Зад монитора си е друго,нали?:)Хайде стига съм Ви обръщал внимание,не е полезно и за Вас:)
15
11
 
17
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Айде стига с популизма, че вече ми се драйфа. Вършел си Цветанов работата. Рутинни акции, дребни риби, никакви годни догазателства и ... много приказки. А някои се самозабравиха и приеха, че е нормално хората да бъдат унижавани от полицията и да бъдат арестувани просто, за да си вдига Цветанов имиджа. Истинските полицаи не подкрепят действията на Цветанов. Той никога не е бил и никога няма да бъде част от съсловието. А лапнишараните, като някои от вас, да престанат със заплахите ...
14
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма как да осъзнаеш собствената си ограниченост.С това, което пишеш, издаваш кой е ***. А колкото до културата, не споменавай напразно нещо, което не разбираш, а още по-малко притежаваш.И още веднъж - на теб и на такива като теб всичко им е ясно, затова и си позволяват да лепят етикети на другите. Може би, по този начин се освобождаваш от тягостното усещане за собствената си ограниченост.Е, ако ти помага, няма лошо.