Д. Гяуров: Цветанов да подаде оставка, ако няма присъда за Ал. Петров

"Никой министър не може да си позволява обвинения към съдебната система"
14 окт 2010 19:26,
35
Д. Гяуров: Цветанов да подаде оставка, ако няма присъда за Ал. Петров
Димо Гяуров. Снимка: БГНЕС

Ако не се стигне до осъдителна присъда, след като бъде внесен обвинителен акт срещу Алексей Петров, след като бяха изказани толкова много приказки, и то политически от страна на вътрешния министър, той задължително трябва да си подаде оставката.

Това каза пред БГНЕС Димо Гяуров, народен представител, член на Антикорупционната комисия и бивш началник на НРС.

"Никой министър не може да си позволява обвинения към съдебната система още повече ако няма конкретни доказателства", добави Гяуров.

Без да е наясно с детайлите по отношение на делото и промяната на мярката на неотклонение на Алексей Петров от "задържане под стража" в "домашен арест", категоричен е Гяуров.

Той смята, че съдът е подходил "абсолютно принципно". "Защото мярката за неотклонение не е наказание. Мярката за неотклонение, според закона се взема, за да може да облагодетелства разследването и да може да доведе до установяване на обективната истина", обясни народният представител.

Гяуров отбеляза, че ако през месеците, в които Алексей Петров е бил държан в ареста, не са събрани достатъчно доказателства или те не дават основание на съда да им се доверява, тогава съдът няма друг изход освен да вземе такова решение, както в случая на бившата барета.

"От тази гледна точка нито един вътрешен министър не може да си позволява да дава оценки на съда. Ако Цветанов е направил такава оценка – това е изключително некоректно", каза още Гауров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
ууу преди 13 години
и вярната посока е - Централен Софийски!
33
1
 
2
 
! Отговори
ЕИЕИ преди 13 години
Нямя какво да чака до присъда.Да я поддава от сега,че до тогава още колко глупости ще свърши....
32
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 13 години
И платен драскач не си, то и Цветанов не би платил за такова качество на "комнтара". Клакьорите понякога вредят на имиджа, без да го осъзнават.
31
0
 
4
 
! Отговори
пребито от съдбата к преди 13 години
Човекът, с вид на пребито от съдбата куче, в случая пудел, да подаде оставка? Няма как да се случи! Всеки лекар ще му даде свидетелство, че той е невменяем и не е в състояние да носи каквато и да е отговорност. Което той постоянно артикулира с поведението си!
30
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво Цецо!Само така, нека си лаят тъпите комунисти!Няма кой да им обръща никакво внимание!Щом лаят значи вървим във вярната посока!
29
0
 
3
 
! Отговори
Александър преди 13 години
Има множество други основания, някои от тях по "тежки", поради които Цветанов трябва да си подаде отставка и не само той, апропо. Г-н Гяуров, Вие би трябвало добре да сте запознат с тези обстоятелства. Смелост, доблест и родолюбие са "дефицитната стока" в тази държава.
28
0
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
ТО ИМАШЕ И ДЛУЧАЙ, КОГАТО СЪЩИТЕ ТЕЗИ АМЕРИКАНЦИ НЕ ПОЗВОЛИХА НА ТИКВАТА ДА ВЛЕЗЕ В ЩАТИТЕ ПО ИДЕНТИЧНИ ПРИЧИНИ! НЕ БЕШЕ МНОГО ОТДАВНА,ЗА ДА Е ЗАБРАВЕНО.
27
5
 
14
 
! Отговори
Криста преди 13 години
""Никой министър не може да си позволява обвинения към съдебната система още повече ако няма конкретни доказателства", добави Гяуров."Между правото на силния и правораздаване има разлика.Има право Д.Гяуров.
26
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Nie vaob6te imame li SAD???????????????????
25
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
а за пенгезов никой не говори.защо и как дъщеря му има бял дом в софия и хотели на морето и на планина.в затвора *** долни
24
4
 
2
 
! Отговори
Padarski преди 13 години
Na ministara moga da mu viarvam,no ne viarvam na nashia sad,osobeno kato stava duma za vodene na dela na imeniti prestapnici.Sadiite sashto gi e strah ot otmashtenie i zatova gledat da ne si uslojniavat jivota i da ne nakazvat prestapnici,zashtoto koi shte gi zashtiti,a te edva li imat tolkova dobra ohrana kato Boiko i Ceco.Straha i glada sa po silni i ot toka
23
7
 
12
 
! Отговори
dedo преди 13 години
Г-н (мръсен) Гяуров, знаем много добре какви срещи правеше зам. министър на МВР по време на управлението на царя и след това при Станишев в Драгалевци. Не ми се прави на вода ненапита. Кои ли са били на срещите?
22
7
 
14
 
! Отговори
negyaur преди 13 години
Гяуров да поиска оставка и на евр. коисиякоято е ужасена от действията на б.съдииспоред германски и фр. вестници.Още на времето тодор живков разправяшеколко пари трябва да се платят на съдия вБългария и никой не му поиска оставка
21
2
 
8
 
! Отговори
дикси преди 13 години
ГЯУРЧЕТО да Фнимава много.
20
7
 
26
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
Гяуров: "Цветанов да подаде оставка, ако няма присъда за Ал. Петров""Никой министър не може да си позволява обвинения към съдебната система"САМО ОСТАВКА ЛИ???А КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ЗА ПОЛИЦЕЙСКИЯ ПРОИЗВОЛ И ОСЪДИТЕЛНИТЕ ПРИСЪДИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯП А К Л И Д А Н Ъ К О П Л А Т Ц И Т Е???Кога мамин Цецко ще отговори на въпроса на Юрген Рот - "ЗАЩО НЕ ЗАКАЧАТЕ ГРУПИРОВКАТА ***"Отговора е - ЩОТ' ТЕЗИ СА ОТ НАШИТЕ МУТРИ......ортаци са с Разбойко
19
1
 
20
 
! Отговори
88 преди 13 години
Присъдите ги издават съдиите,а не депутати или министри.
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Я хората на Костов, че и самият той прогледнаха........преди изборите:))))))))))))
17
4
 
18
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Димо каква оставка искаш ?Ти луд човек да си видял да подава оставка.
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
to i imeto mu e geursko
15
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
stiga pluete be maloumnici varnete si rumen petkov mikov togava gadni komuni6cheta zatova sme tuk v mizeriata