Д. Гяуров: Цветанов да подаде оставка, ако няма присъда за Ал. Петров

"Никой министър не може да си позволява обвинения към съдебната система"
14 окт 2010 19:26,
35
Д. Гяуров: Цветанов да подаде оставка, ако няма присъда за Ал. Петров
Димо Гяуров. Снимка: БГНЕС

Ако не се стигне до осъдителна присъда, след като бъде внесен обвинителен акт срещу Алексей Петров, след като бяха изказани толкова много приказки, и то политически от страна на вътрешния министър, той задължително трябва да си подаде оставката.

Това каза пред БГНЕС Димо Гяуров, народен представител, член на Антикорупционната комисия и бивш началник на НРС.

"Никой министър не може да си позволява обвинения към съдебната система още повече ако няма конкретни доказателства", добави Гяуров.

Без да е наясно с детайлите по отношение на делото и промяната на мярката на неотклонение на Алексей Петров от "задържане под стража" в "домашен арест", категоричен е Гяуров.

Той смята, че съдът е подходил "абсолютно принципно". "Защото мярката за неотклонение не е наказание. Мярката за неотклонение, според закона се взема, за да може да облагодетелства разследването и да може да доведе до установяване на обективната истина", обясни народният представител.

Гяуров отбеляза, че ако през месеците, в които Алексей Петров е бил държан в ареста, не са събрани достатъчно доказателства или те не дават основание на съда да им се доверява, тогава съдът няма друг изход освен да вземе такова решение, както в случая на бившата барета.

"От тази гледна точка нито един вътрешен министър не може да си позволява да дава оценки на съда. Ако Цветанов е направил такава оценка – това е изключително некоректно", каза още Гауров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
10
 
13
 
! Отговори
Иван преди 13 години
Такива като тоя, дошли от нищото , станали отведнъж генерали, взели се вече на сериозно почнали мнения и акъл да дават. Айде нема нужда точно от такива като теб.
13
3
 
14
 
! Отговори
Питам се преди 13 години
Абе, що останахме в тая България???
12
4
 
22
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Димо, Димо айде стига пак по келифаревски :). Да подадял оставка ако нямало осъдителна присъда :). Че то като се стигне до окончателна присъда - т.е. като се има предвид, че към момента няма внесен обвинителен акт (т.е. няма дело), а процеса на три инстанции продължава около 7-8 до 10 г. тогава за Цецко Пъпеша и Боко Тиквата ще си спомнят само Цецка и Фидосова :). Тия отдавна няма да ги има ни в политика ни в държавата.
11
12
 
16
 
! Отговори
ь преди 13 години
Президентът Първанов: В държавата върви полицейски сериал.. )) Гоце, сериалът още НЕ е започнал, бе ....Това са само рекламни "заставки"...Един ден , ще има дълъг сериал САМО с твои СПОНСОРИ ..После, дългия сериал , за всички с червена боя - обрали държавата..После техния "плач" и т.н. До дълбока старост ще има да гледаш ТАКИВА сериали , Гоце ..:::: ))))))))))) Иначе никога няма да станем НОРМАЛНА държава, Гоце... )))
10
7
 
20
 
! Отговори
Dios преди 13 години
Какво ли се крие зад тази ехидна усмивка ??? Маи знае някои тайни за съдиите ??? Как , например изкараха престъпника Стефан Софиянски , невинен ??? Или нещо друго за неговата корумпирана партия ???
9
10
 
27
 
! Отговори
@ преди 13 години
герберчета любими,много ви липсва тоталитаризма,когато вожда посочва кой е виновен и кой не! ДА ама НЕ! и вие ще изчезните в историята,като преродени деца на комунизма
8
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ИМЕТО НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ СЕ ЗНАЕШЕ В БРЮКСЕЛ МНОГО ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ ,КАКТО И НА ВСИЧКИТЕ БАНДЮГИ ,ЖАЛКО ЗА СТРАНАТА НИ
7
5
 
16
 
! Отговори
Dios преди 13 години
Този парашутист откога почна да дава мнение ???
6
4
 
11
 
! Отговори
варненец преди 13 години
Да ,но за това трябва ДОСТИНСТВО.
5
5
 
13
 
! Отговори
Простаков преди 13 години
Що за фамилия е това - Гяуров! репресиран...
4
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако има несправедлива присъда, логично е съдът да опере пешкира, не вътрешния министър.
3
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българския съд=Господ Бог
2
23
 
21
 
! Отговори
луд умора няма преди 13 години
Алексей Петров е много опасен мъж, а САЩ и Европа му нямат доверие, заяви днес по-рано американският посланик у нас Джеймс Уорликза хората ,които разбират какво става-само това изречение е достатчно..Американците не са ***,нито пък Интерпол и Европол.. *** са само нашите съдии и тези ,които гласуваха за БСП,ДПС или РЗС..
1
12
 
31
 
! Отговори
кочо преди 13 години
НЯМА ДА Я ПОДАДЕ ,МНОГО ПО НАГЪЛ Е ТОЗИ ОТ ВСИЧКИ АРЕСТУВАНИ