Швеция – секс, Франция – храна. България – ?

Експерт: Имидж се гради с позитивни сигнали
Обновена: 1 мар 2011 12:49 | 1 мар 2011 12:48,
211
Швеция – секс, Франция – храна. България – ?
Снимка: potarsi.bulgariatravel.org

"Най-важно е доброто име и България трябва да положи усилия да си създаде добър имидж".

Това каза в лекцията си на форума "Брандинг България" Саймън Анхолт – правителствен съветник и експерт по въпросите на националната идентичност и репутация.

"Когато си купуваш бира от магазина, избираш между няколко марки, но когато избираш между страни, които да посетиш, избираш между 200 и повече. Това прави много трудно изработването на бранд на една страна", отбеляза Анхолт.

Той посочи, че по-големите страни вече са си изградили определен имидж, който е обобщаващ и повърхностен, но хората свързват дадена страна с определено понятие – например Швеция се свързва със сексапил, Франция – с хубавата храна и с изкуството, и т.н.

"Правителствата харчат милиони, за да убедят хората, че страната им е страхотна, но имиджът на една държава се изгражда от непрекъснати позитивни сигнали за нея, а не от самото говорене", смята Анхолт.

На форума министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков отбеляза, че в марката "България" има конкретни продукти, които искаме да продаваме – например туризъм, културно наследство...

"България е и инвестиционна дестинация, но е добре това да не се рекламира масово, а да се работи с конкретни потенциални инвеститори", каза Трайков.

"Всеки българин е посланик на страната си и създател на марката "България", заяви той.

Трайков отбеляза, че когато чуят "България", чужденците не правят никаква асоциация, те не знаят почти нищо за страната ни, не са научили нищо повече за нас и през последните 20 години и страната ни сега трябва да започне да изгражда марката "България".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Швеция секс,Франция храна.България Корупция
126
11
 
4
 
! Отговори
До 121 преди 13 години
Пълни глупости. Живея в Германия. Един смотан лаптоп с Windows 7 базова версия струма 500 Евро. В България е по изгодно да се копуват компютри. По евтино е в САЩ.
125
1
 
20
 
! Отговори
маруся преди 13 години
Чужденци наемат кола под наем от мои приятели и отпътуват към морето. Като се връщат разказват, че през един от проходите едвам се спасили -тирове, полиция, дупки, липса на табели, сигнализация, но те все пак са се справили и са оцелели. Е, тогава нека бъдем страната, в която се тестват възможностите да оцеляват нормалните хора! Не са нужни допълнителни инвестиции - имаме си всичко: корумпиран съд, полиция, кофти пътища, грабежи, измами, такива приключения ще им спретнем - СУПЕР БРЕНД! БРЕНДО...
124
4
 
15
 
! Отговори
БАС ХВАЩАМ преди 13 години
Швеция секс, Франция храна. България Шкембе Чорба и Ракия
123
6
 
6
 
! Отговори
proud bulgarian преди 13 години
Джон ночев е създател на лунния спускаем модул ийгъл! Алоо ние измисляме компютри, космически кораби, дигитални часовници, автоматични скоростни кутии, двигатели за самолети(двигателите на Асен Йорданов), бежични сърдечни монитори, ксероск машини-като идеятар термичната изолационна смес на стоян люцканов, U-вълната в електрокардиограмата на д-р Борислав Георгиев ,млечнокиселата бактерия на киселото мляко-открита от д-р Стамен Григоров, АЗБУКАТА, пеницилиновите гъбички на д-р Григоров
122
9
 
4
 
! Отговори
до 118 преди 13 години
Явно един път не си влезъл в час по история. Нямаш и малка идея каква е историята на България. Бягай да четеш някаде, че си срам за великия ни народ.
121
3
 
18
 
! Отговори
Emo преди 13 години
Швеция секс, Франция храна. България ПРОСТОТИЯ?
120
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 98 Нямам си представа колко струва отделно Излизаш на запад и си купуваш компа от там Един и същи лаптоп --там 340-350 евро в България в момента 999 лева / в оферата / Там всичко е с оригинален софт и не ти пука и ъпгрейда е автоматичен и всичко е ОК
119
5
 
17
 
! Отговори
boza преди 13 години
Sveden --sex, France--- hrana .Bulgarien --cigania !
118
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Автоматичната скоростна кутия е създадена от българина Румен Атанасов
117
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Относно кирилицата, знаете ли откъде възниква тя? Да, дали сме я само на руснаците, а колко народи преди това са се ползвали с четво и писмо и какво книжовно богатство са оставили, знаете ли че Византия е само преносител, блестящ мост към преминаването на източната култура на Запад, а ние сме издънка на тази култура. А в днешно време, дори и да имеме известни личности, то те в сравнение с другите народи са много малко процентово. Та, ние дори нямаме нобелов лауреат.
116
4
 
15
 
! Отговори
Turkish WC преди 13 години
Турски клозет, това ни е брандинга. Благодарение на малцинствата и любезното съдействие на ЦК на БКП и ДС.
115
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
България - скъпа храна и евтин секс
114
7
 
9
 
! Отговори
proud Bulgarian преди 13 години
българския хан Тервел спасява европа от Арабското нашествие в началото на 8 век! Ако не знаете това-прочете за хан Тервел-имате интернет, знам ,че няма да отидете в библиотека! Като споменахме библиотеките-българинът свети НАУМ е създал Кирилицата((Кирил и методии създават глаголицата!). Академик Наджаков дава идеята и поставя основите на фотокопирната технология(днешните ксерокс-машини). Георги Наджаков се пише Georgi Nadjakov-ако решите да правите справки
113
6
 
7
 
! Отговори
.). преди 13 години
България - зоопарк от *** и некадърни драскачи. Няма какво да се прави в България ли бе *** *** ? Ходете в Зимбабве ...***.
112
2
 
16
 
! Отговори
агент 007 преди 13 години
ами като е толкова чудесна защо останахме само 7 000 000, значи нещо не и толкова "чудесно". И не ме разбирайте погрешно работя в туристическа агенция и много добре знам природните и исторически дадености на страната ни, но с тази политика и геноцид спрямо собственото население, се роди простотията, беззаконието и престъпността, а за съжаление чужденците виждат най-вече заплаха за сигурността си и всеки път ми казват да хубава природа, но много криминална държава - мафия са точните им думи..
111
1
 
14
 
! Отговори
John преди 13 години
България е страната на откраднатите данъци! 20 години събират, няма едиа положена плочка. Кварталните улици тънат в кал и мизерия. Там не живеят хора. Живеят само ако има да се дерат още кожи с данъци. След това там е черна дупка.
110
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
bg - cigania
109
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Швеция секс, Франция храна. България - ***....
108
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДА СЕ промотираме като скромни съседи на великата мукедонскъ нация или като пазители на човеко подобните *** ***