МВР строи летище за хеликоптери край Кюстендил

На него ще кацат машините, патрулиращи по границата с Македония
5 мар 2011 22:39,
88
МВР строи летище за хеликоптери край Кюстендил
Снимка: Булфото

МВР ще изгради край Кюстендил летище за хеликоптери и хангар, съобщи „Труд”.

Вътрешното министерство е обявило конкурс за избор на проектант, строител и надзорник на обекта.

На летището край Кюстендил ще кацат хеликоптерите, патрулиращи по границата с Македония, която един ден ще се явява външна за шенгенското пространство.

Прогнозната стойност на летището е 1 022 500 лв. без ДДС. То ще е на територията на поделението на Граничната полиция в землището на с. Лозно.

Подобна хеликоптерна площадка МВР изгражда и край Елхово до турската граница.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
5
 
! Отговори
до 14 и 27 преди 13 години
И аз това с ечудя - з акъв име да строятново летище за ХЕЛИКОПТЕРИ, като навсякъде в БГ има достатъчно площадки, използвани до преди 20 години от селскостопанската авиация. Имат и хангари, и постройки, и инфраструктура и с малко пари всичко може да се пригоди много бързо.
43
2
 
7
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 13 години
МОЛЯ ДА МЕ НАЗНАЧИТЕ , КОМАНДВАЩ ПЪРВА ЛОПАТНА АРМИЯ
42
1
 
1
 
! Отговори
Георги Първанов преди 13 години
Президентът Георги Първанов свиква днес заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, съобщиха от прессекретариата на президентството.Темата на заседанието ще бъде: Актуални въпроси на сигурността на Република България в контекста на вътрешната сигурност на Европейския съюз".Министър председателят Бойко Борисов ще изнесе доклад по темата: "Актуални въпроси на сигурността на България в контекста на вътрешната сигурност на Европейския съюз". По въпросите за членството ни в Шенген ще докладва виципремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.За" Противодействието срещу контрабандата" ще докладва вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. За използването на специални разузнавателни средства доклад ще направи министърът на правосъдието Маргарита Попова.Според закона за КСНС членове на Съвета са председателят на Народното събрание, министър-председателят, министрите на отбраната, вътрешните работи, външните работи и финансите, председателят на Държавна агенция Национална сигурност", началникът на отбраната и председателите на парламентарните групи в Народното събрание.
41
2
 
12
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 13 години
ТРЯБВА ДА ПОДНОВИМ ТРУДОВАШКАТА ВОЙСКА :)))
40
1
 
8
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 13 години
ТЪЙ-ВЯРНО ДР.ПЪРВАНОВ И АЗ СЪМ ЗА СИЛНА АРМИЯ - ТРУДНО ЩЕ ПРЕКВАЛИФИЦИРАМЕ МИЛИЦИОНЕРИТЕ ВЪВ ВОЙНИЦИ - МНОГО СА СЕ ОШКЕМБИЛИ И ФИЗЗАРЯДКА НЕ ПРАВЯТ :)))
39
2
 
8
 
! Отговори
Георги Първанов преди 13 години
Първанов: Има външна заплаха за страната4 март 2011 6 коментара 644 прочита Заради това трябва да сме готови да имаме армияСпоря и ще продължавам да споря с някои военни стратези за това, че външни рискове продължава да има, заяви президентът Георги Първанов по повод националния празник.Помня добре как в края на миналото десетилетие, около 1998-1999 година, приемайки поредния стратегически документ, ние записахме, че няма външна заплаха за България. Малко след това започна войната в Югославия и заплахата се изправи на нашата граница, каза държавният глава в интервю за "Фокус"."Казвам това, защото ние трябва да сме готови да имаме армия, която да има капацитета, да има способността да посрещне и външни заплахи. Ето, виждаме какво става в Арабския свят. Никой в момента не може да прогнозира накъде ще тръгне този свят с всичките му традиции, с всичките икономически възможности, с всички особености на психиката и най-вече с близостта, която има между двата региона", заяви още той.
38
1
 
3
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 13 години
ЦЕНАТА СЕ ПОКАЧВА НА СЛИВОВАТА РАКИЯ
37
2
 
2
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 13 години
ЖАЛКО ЗА ОВОШКИТЕ , ЩЕ ОВЪРШЕЯТ ВСИЧКИ СЛИВИ:(
36
1
 
4
 
! Отговори
Честито преди 13 години
Добра и полезна придобивка за гранична полиция..... наблюдението от въздуха е много ефикасно особенно ако вертолетите са снабдени с апаратура за работа и нощем...Евентуално ще могат да се използват за евакуация на пострадали или ранени в по далечните райони ... Да са им честити...
35
2
 
2
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 13 години
ЯЗЪК ЗА КЮСТЕНДИЛСКАТА СЛИВА , СЕГА ВЕЧЕ ЩЕ Е МОДИФИЦИРАТ / ЕДНО ЕНОТЧЕ ИЗБЯГА КАТО ЧУ ЗА ВЪРТОЛЕТИТЕ ?
34
2
 
3
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 13 години
Дами и господа, аз съм Български *** в САЩ.Да живее маимунско евреиския американски народ,
33
2
 
1
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 13 години
ДАЛИ ЩЕ МИ ДАЪТ ДА НАПРАВЯ ЕДНО КРЪГЧЕ С ВЪРТОЛЕТЧЕТАТА . ако им се помоля ... може пък и да ми дадът
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
страх ги е от македонците и турците
31
2
 
4
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 13 години
Дами и господа, аз съм Български ***.Еспресото на Starbucks coffee,се прави само от 100 % негърски лаина, вкусно и ароматно и е само около 50 грама .Всичко в гетото САЩ е *** внос от китаи.Ние българскитецървул *** обичаме да пазаруваме в трифтовете-тоест магазини за 10-употреба дрехи ,щот са евтини,скъсани и носени.
30
1
 
6
 
! Отговори
а преди 13 години
е то там си има селскостопанско летище един хангар с машината дето я има МО и съдят за нея цонев и готово! Май обаче някои ще блажи дядо попе!
29
1
 
4
 
! Отговори
air преди 13 години
Do 9; TAKA E SU6HTO E FAKT 4E HELIKOPTERITE STRUVAHA (TOYA MODEL NOVI V NETA OKOLO 10mln.? 2-TA) A BYAHA KUPENI ZA 28mln?,,,, SEGA KOY PRAVI PARI TUKA ,narodut ili "KUPUVA4ITE" DA E,,ba KORUMPIRANATA VI 4ERVENA SGAN.
28
7
 
4
 
! Отговори
До 15 преди 13 години
Чакай да позная какво е твоето решение за икономически възход на България - правителството да раздаде на всички по една торба пари, да ги изядем и изпием, и всичко ще е ОК! Ей аман от профани като теб! Няма развита икономика, която да няма и развита инфраструктура! Цял свят строй инфраструктура, защо това е залог за икономически разтеж.
27
1
 
1
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 13 години
АЗ ОТ КОИ СЪМ ? ОТГАТНО ОТ ЕДИН ПЪТ :)))/ летящатакрепост/ :))))))
26
1
 
9
 
! Отговори
Хвърчикоптер преди 13 години
do 14Много си прав. В района на Кюстендил има доста 'бивши' готови селскостопански летища някои от които са с хангари и инфраструктура,които никой не използва в момента... Защо просто не си харесат някое и не го преструкторират с минимални средства?Ако въпроса е кой ще гепи далаверата?-това е вече друга тема...а и да не забравяме,че паричките за това идват от Европа...
25
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
платените списурковци пак са се развихрили