Братушките изкупили 200 000 жилища в България

За тях руснаците са платили над 1 милиард долара
Обновена: 10 мар 2011 18:36 | 10 мар 2011 14:56, Елка Василева
151
Братушките изкупили 200 000 жилища в България
Снимка: Булфото

Само през последните 3-4 години руснаците са купили над 200 000 апартамента и къщи в България, сочат експерти пред Prian.ru.

Продавачите възлагат надежди на купувачите от Русия, тъй като днес на пазара на недвижими имоти в България предлагането значително надвишава търсенето, особено по Черноморието и в планинските курорти.

Общата стойност на сделките с участие на руснаци в посочения период надвишава 1 милиард долара, съобщи пред журналисти Алексей Романенко, президент на Международната федерация за недвижими имоти FIABCI.

Хората от средната класа в Москва и Санкт Петербург предпочитат да купуват недвижими имоти в България заради благоприятното съотношение между цената и качеството на жилищата в курортите, подчертава Марина Некрасова, генерален директор на руската агенция за недвижими имоти „Бест-Новострой“.

Тя отбелязва, че предстоящото влизане на България в Шенгенската зона, което ще способства за свободното придвижване на собствениците на жилища в Европа, ще засили интереса към жилищата в България.

Според Антоний Вирт, шеф на българския клон на  FIABCI, руснаците, които разполагат със свободни средства, могат да изтласкат британците от пазара на имоти в България.

В момента британците продават апартаментите и къщите си в България на половин цена, бързайки да погасят банковите си кредити, получени преди кризата за закупуване на въпросните имоти.

Специалистите дават оптимистични прогнози за активността на руските купувачи през тази година. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
4
 
28
 
! Отговори
До Българин преди 13 години
И кои са твоите братя? Вероятно американците. Вярно, че и азбуката им е о-близо до нашата ;)
65
3
 
15
 
! Отговори
tihatavoda преди 13 години
Руснаци имаше в Кремиковци и Козлодуй, но те си отидоха. Тези , които си купуват апартаменти в България , са интелигентни хора. Знаят и руски.
64
5
 
28
 
! Отговори
Русофил преди 13 години
Много добре! Когато има много руски семейства със собственост в България ще може руската армия да дойде да ги защитава от нашественици И НАС съответно!Нямаме друг вариант вече...,нямаме и армия и сме готови за окупация!И да не говорят разни българофоби и гьотверени ,че няма опасност от завоеватели!Огледайте се -храна няма за всички по света, водата питейна и тя е Кът...да не говорим за агресивни религии и мераклии за чуждото т.е. за нашето!
63
32
 
15
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Какви братушки, какви пет лв. Те не са никакви наши братя!
62
12
 
7
 
! Отговори
Калин преди 13 години
АА КО СТАВА ТУКА .. РАШКИ.. ТУРЧИЛЯ .. ВСЕ ЕДНИ АНАДОЛЦИ.. ТЦ ТЦ .. ПЪК ПОСЛЕ ПЛЮЯТ ПО ЕВРЕИИ И АМЕРИКАНЦИ.. ЗАПАДНЯЦИ И ПРОЧИЕ :) СЪВЕТСКА МУ РАБОТА, МАФИЯ :)
61
1
 
21
 
! Отговори
Хан Соло преди 13 години
Толкова жилища няма построени по морето за последните 20 г. Грешката е с една нула, става въпрос за 20 хил. И руснаците нямат намерение да се заселват тук - прекалено е селско през зимата в сравнение с Русия. Който не вярва да се разходи из Съни Бийч- джан-джун няма, в Созопол сега има само местни пияндета.
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
nie sme tapaci i si razprodavame rodinata na bezcenica za6toto nqkoi kazal 4e imotite sa skupi gluposti !!!!!imotite ni sa evtini ...prosto bulgarite nqmat standart i 6te ni izkupqt angli4ani i rusnaci i 6te si gledat kefa na na6eto more .....a nie 6te sporim dali e skupo ili evtino glupaci sme 4e si razprodavame tazi krasiva strana po tozi idiotski na4in i v monako ima more ...ama tam pone horata imat ym v glavite
59
5
 
35
 
! Отговори
сда преди 13 години
1000 пъти по-добре да са руснаци , отколкото турци , араби и т.н..
58
3
 
35
 
! Отговори
Поп Грую преди 13 години
Поредната глупава и безмислена статия. Откъъде руснаците са наамерили толкова евтини жилища -1 млрд делено на 200 000 жилища прави по 5000 евро на жилище. Ми дайте да ги видим тия жилища за по 5000 евро та и ние да си купим по няколко :)))
57
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Според Светата Библия и Светия Коран,такива като ванга са вещици(вещери),техните действия(предсказания) са открито противопоставяне(отричане) на Бог(Аллах),който е един за всички нас, Творец на всичко земно и на цялата вселена,и голямо ще е наказанието за тях,след второто пришествие(страшния съд) на Исус Христос(Иса на арабски).........
56
8
 
12
 
! Отговори
Фриско преди 13 години
Дремеми на шмайзера за руснаците и панелките им
55
9
 
17
 
! Отговори
Петьо-Еврей преди 13 години
то тука *** са много не доволни защото турчин *** и руснак заедно не виреят.)) а така как руснаците стават все повече и *** имат повече то за *** нищо хубаво от това. да са живи и здрави нашите братушки освободителите от турско робство да даде Господ те и от *** които останаха в България ще ни освоботят АМИН.
54
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички тези жилища ще бъдат ограбени и ще започнат като англичаните да ги продават на безценица, ние ,че живеем тук неможем да ги опазим та те дето ще идват от време на време,при всяко идване ще правят ново обзавеждане даже ще трябва да монтират и нови врати и прозорци,да им са честити имотите!!!
53
1
 
11
 
! Отговори
Nasty преди 13 години
Е мнооо ясно, че чудженци ще купуват.То оставаше и средната класа в България да може да си го позволи...мършите в "парламента" така правят, че българите да бягат оттук.
52
2
 
9
 
! Отговори
до глупака 44 преди 13 години
Какви араби и какви мюсулмани и каква Европа, щом през 2011"В резултат на ядрените оръжия в северното полукълбо няма да остане нищо живо"? Ти си ***!!!
51
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
gadni BLQDOVE zavsexa ni. yjas
50
7
 
1
 
! Отговори
AGENT № 09.09.1944.! преди 13 години
НЕЯВНА ОКУПАЦИЯ - ТАМАН ЩЕ СТИГНАТ ЗА КМЕТОВЕ И КМЕТИЦИ ОТ ДОЛУ ДО ГОРЕ - И ОБРАТНО!
49
0
 
34
 
! Отговори
прост човек преди 13 години
1 милиард долара раздлено на 200 000 ап = средно 5000 долара за апартамент.Просто цялата статия се обезмисля още от заглавието и не си струва да я чета.Виж ако бяха 20 000 бих повярвал!
48
3
 
9
 
! Отговори
до 44 преди 13 години
Това не е от Ванга не се гаврете с жената моля ви!!!
47
4
 
11
 
! Отговори
zoro преди 13 години
при 200 хил. жилища и средно по двама руснаци в тях прави близо половин милион ,...скоро пак ще гледаме новини на руски