Родилка почина в болница "Шейново"

Бебето е спасено след спешно цезарово сечение
Обновена: 22 ное 2011 10:27 | 22 ное 2011 08:16,
141
Родилка почина в болница "Шейново"
Снимка: архив, Булфото

Родилка почина в “Шейново” в неделя вечертa. Бебето е родено живо след спешно цезарово сечение.

Починалата е 35-годишната Надежда Узунова от София.  Според лекарите жената е развила остър белодробен инцидент при постъпване в болницата.

Още по темата

Според близките на Надежда обаче смъртта й е резултат от лекарска грешка. Родителите й разказаха, че от болницата са я връщали няколко пъти, макар че била с контракции.  

Ръководството на болницата веднага уведомило председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов, тъй като СОС е принципал на дружеството.

Общинските съветници са решили да съставят анкетна комисия, която да се запознае подробно с казуса и да излезе със становище. 

Наскоро болница "Шейново" беше наказана заради смъртта на друга родилка - 19-годишната Деяна. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
98, освен това
97
9
 
13
 
! Отговори
ZAX преди 12 години
През тези години най-много пари са се налели в Здравеопазването. Заплатите на лекарите са добри, а на немалко са и много добри.Но човешката алчност е безгранична!!!В България отдавна няма лекари, те са просто едни търговци, възползващи се от състоянието на хората.Лекари има само за богатите и много богатите, останалите са статистика.Общество, в което липсва институция, която да осигурява справедливост се е запътило към дивия запад. Идват времената, в които хората сами ще раздават правосъдие.
96
2
 
3
 
! Отговори
до 76 преди 12 години
Да,знам че "хипократ" се пише с главно Х
95
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Смъртта на двете родилки ще тежи на съвестта на тези, които върнаха избора на екип. Иначе е криза, ужас, трябва да се вдигне пенсионната възраст, но защо в криза все още има избор на екип и те принуждават да си плащаш, ако искаш да си жив не е ясно.
94
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО..... Vera Баба Яга Кокича От запознат Анонимен и други тъпани ЩЕ ПЛАЩАТЕ И ПО 1500 И ПО 4лв ще седите и ще ни целувате ръцете че и по надоло
93
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За какво са докторите-да спасяват или да убиват с бездействие?!?!?!!!!!!!!!!
92
9
 
29
 
! Отговори
Father преди 12 години
Скоро жена ми ще ражда и ако някое престъпно *** наричащо себе си Доктор поиска и 5 лева и започне да бави нещата, ще изпозастрелям рода му до 9то коляно, а него последен. Това заслужава престъпната некадърна алчна клика, играеща си с човешкия живот за пари.
91
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 85 !!!Е то в тази наша страна всичко се плаща !!! Срам и ужас !!! Играят си с живота на хората !!! Или е целта да ни затрият нас българите !!!
90
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вижте колата на шефа на болницата
89
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не е кихнала хилядарка и ето резултата.
88
5
 
19
 
! Отговори
Vera преди 12 години
На протест срещу докторите! Никой никого не лекува нито с пари , нито с направление-- самозабравили се алчни некадърници , които са изградили картелна система за самозащита и безнаказаност. За тотална - спешна реформа в здравеопазването!
87
7
 
25
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
То май ще излезе, че е по удачно да се върнат бабите от време оно.При тях по-малко родилки са умирали.Срамота е в 21 век да умират жени от лекарско безхаберие.Всеки гледа най-напред да се докопа до паричките които му предлагат и после да мисли за живота на хората.Още от вратата без да са те прегледали ти искат парите.И с анкетна комисия казуса е решен-виновен е умрелият!И ако това е държава-здраве му кажи.Лекари некадърници, протежета на партии оглавяват възлови постове.Ние сме си виновни!
86
1
 
3
 
! Отговори
до 83 преди 12 години
Салмонелата не е вътреболнична инфекция.
85
3
 
5
 
! Отговори
Деси преди 12 години
До 83 - никой не оспорва, че всички болници имат инфекции, всеизвестен е фактът, че всички бебета имат стафилококи и не само, но е редно да кажат на родителите, че има вероятност детето им да е заразено, а не да се стигне до лечение с антибиотици, които биха могли да разсипят бъбреците на бебетата, нали така?
84
4
 
15
 
! Отговори
Кокича преди 12 години
Преди време ми се наложи да посетя лекар заради някаква инфекция. Минах няколко пъти с направление при разни доктори, които нищо не направиха за лечението ми. Тогава се принудих да отида на частно. Платих си 25 лв за първоначален преглед. След извесно време отидох при същия този доктор за вторичен преглед, чиято цена е 20 лв. Обаче нямах 20 лв а имах 16. Предложих на лекаря да му ги дам, обаче той отказа и така и не ме прегледа втория път. Едва ли 4 лв. щяха да са му проблем, но аз ги нямах.
83
3
 
28
 
! Отговори
От запознат преди 12 години
Истината е, че не са я приели навреме, защото "лекарите" са поискали 1500 лв., с които бащата не е разполагал. Оставили са я цял ден без помощ и когато състоянието й се е влошило до толкова, че да припадне и да не може вече да й се спаси живота, са я приели. Ха сега познайте, какво е станало, когато бащата се е обърнал за съдействие към медийте? Те на свой ред са поискали 500 лв. за да отразят случая...
82
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През лятото на 2005 г. в Майчин дом също почина родилка моя близка, спасиха бебето и после си измиха ръцете! Никой не е виновен !!! А лошо е че детето е вече на 6 години и никога няма да може да каже "МАМО" истински!!!
81
12
 
1
 
! Отговори
... преди 12 години
За което сте прави, прави сте. Но ВСЯКА болница и отделение си имат вътрешно болнични инфекции. Така че за това не може да се обвинява никой.
80
1
 
2
 
! Отговори
Деси преди 12 години
Коментарът ми беше в подкрепа на 74.
79
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мъни, мъни, мъни..... се пееше в песента.

Спонсорирани публикации