Родилка почина в болница "Шейново"

Бебето е спасено след спешно цезарово сечение
Обновена: 22 ное 2011 10:27 | 22 ное 2011 08:16,
141
Родилка почина в болница "Шейново"
Снимка: архив, Булфото

Родилка почина в “Шейново” в неделя вечертa. Бебето е родено живо след спешно цезарово сечение.

Починалата е 35-годишната Надежда Узунова от София.  Според лекарите жената е развила остър белодробен инцидент при постъпване в болницата.

Още по темата

Според близките на Надежда обаче смъртта й е резултат от лекарска грешка. Родителите й разказаха, че от болницата са я връщали няколко пъти, макар че била с контракции.  

Ръководството на болницата веднага уведомило председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов, тъй като СОС е принципал на дружеството.

Общинските съветници са решили да съставят анкетна комисия, която да се запознае подробно с казуса и да излезе със становище. 

Наскоро болница "Шейново" беше наказана заради смъртта на друга родилка - 19-годишната Деяна. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
4
 
37
 
! Отговори
БГ-доктор от чужбина преди 12 години
аз се изнесох преди години, защото заплатата ми все си стоеше на 100 долара (а по едно време от великия демократичен преход стана 10), което бе достатъчно семейството ми да преживее, а не да живее в продължение на една седмица...а сега грижата ми е на хаваите ли да отидем на почивка или на по-хубаво място! жалко и за колегите, но и за пациентите. без да омаловажавам и нашата вина, не бих могъл обаче да отмина и по-голямата, тази на псевдо-държавата ни, защото тя превърна болниците в търговски дружества,... [Прочети целия коментар] а лекарите, сестрите и всички останали в здравеопазването в магазинери от плод и зеленчук!!!
117
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В крайна сметка ще се окаже че най-висока корупция има в болниците. Има ли поне един във форума които да не е подкупвал доктори?
116
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди време една позната ми обясняваше как е родила нормално в шейново без да избира екип и без да плаща нищо под масата. Чудя се дали е възможно?
115
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Родилка почина в болница "Шейново"- че това новина ли е,новина е обратното!
114
0
 
21
 
! Отговори
dedo преди 12 години
Дори най-простите животни имат инстинкт за самосъхранение....... Изгонихте всички кадърни и млади хора с овчедушното си блеене 22 години...... Да ви .........пожелая да си изгледате турската сапунка и да си заровите главата в....... пясъка, до следващия "пълноценен" ден......
113
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
112, а може, че и го надвишава, това е вродената ти тъпотия ;)
112
0
 
29
 
! Отговори
dedo преди 12 години
Интересно ми е какво трябва да се случи още в тази пародия на държава, за да се дигне това тъпо стадо от бездушни и безмозъчни същества...... ????? ДА, това и на ВАС ще ви се случи, въпрос на време е.... Убиха ви 22 години от живота, докараха ви до просешка тояга, убиват ви децата, внуците, некадърни, неграмотни, прости и нагли селяни се гаврят с вас и ви правят за смях пред целия свят, ХОРА, ЛУДИ ЛИ СТЕ БЕ ?????????
111
0
 
1
 
! Отговори
до 100 преди 12 години
Роден е на остров Кос
110
0
 
1
 
! Отговори
до 103 преди 12 години
Бинго!ГолЕм си! Имам още три грешки пунктуални грешки, ама нищо не може да компенсира "хипократ"...
109
2
 
17
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Това,което се случва се нарича престъпна безотговорност.....Да видим,колко родилки и новородени трябва да умрат,за да се разбере,че има нещо гнило в "Здравеопазването".....и кога ще бъде осъден лекар за причиняване на смърт по невнимание,по незнание или по финансови причини....Когато пуснеш търговците в храма,вярата напуска храма и влизат финикийците...........
108
3
 
18
 
! Отговори
до 51 преди 12 години
Скоро влизах в сайтовете на мед. университети и какво видях - обучение и срещу заплащане от 7 445 лв. годишно, напълно законно и при мах.бал 36 имаше влязъл с 21,80. Разделете на 6 и вижте с какви оценки се влиза и съответно дали имат възможностите да учат наравно с изкаралите отлични оценки. А много "учат" медицина заради болните амбиции на мама, баба и цялата рода.Моите уважения към тези, които учат по призвание, останалите са опасни за обществото
107
2
 
15
 
! Отговори
краси преди 12 години
Търсила лекари, а попаднала на търговци. Сбъркана система създадена за корумпирани екипи.
106
3
 
10
 
! Отговори
за преди 12 години
Това пак е наказателна акция на докторите срещу хората затова , че не са си платили избор на екип. не мислят как да лекуват, а как да изкарат повече пари. Аз разбирам , че парите са важни и за нас е така, но те мислят само за това. Касиерки са .
105
3
 
1
 
! Отговори
gesha преди 12 години
DO 96 MOJE I STUDENI DA VI CELUVAT
104
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За никой не е тайна че шейново си подбира родилките, проблемните случаи се пращат в майчин дом. Именно за това два смъртни случая за един месец е мнооожко!!!
103
3
 
22
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Няма да адвокатствам на лекарите и ако има виновни трябва да си понесат наказанието, но май всички забравяте, че хората сме смъртни, а те не са богове. За съжаление винаги е имало процент смъртни случаи при раждане, а извън родилните в болниците хората са БОЛНИ. Вчера обаче в Русе загинаха двама души и 7 са ранени поради престъпното нехайство на поддържащите фирми, които оставиха пътищата неопесъчени. Големия престъпник у нас е държавата с нейното безхаберие, което всички тихо търпим.
102
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами утре и аз ще допусна "лекарска грешка" с някой доктор и нещата ще се подредят.
101
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
98, ти като си тъгнал да оправяш грешки, пред "че" нямаше ли запетая???
100
1
 
1
 
! Отговори
gesha преди 12 години
DOKOGA SHTE GUBIM DOBRI LEKARI KOITO BQGAT NA ZAPAD A SHTE HRANTUTIM KASAPI I IZMEIKQRI ZAVURSHILI SUS 3-KI ILI KUPILI SI DIPLOMITE. DA POCHIVAT V MIR MOMICHETATA TOI GOSPOD GLEDA I SI ZAPISVA. A VIE OT FES.BG KOGA SHTE SE NAUCHITE DA PISHETE Според лекарите жената е развила остър белодробен инцидент при постъпване в болницата. KAK SE RAZVIVA BELODROBEN INCIDENT ZA KURDJALI LI GI PISHETE TEZI *** AAAAAAAAAAAAA
99
4
 
12
 
! Отговори
мама преди 12 години
Шейново има лоща слава оше от тоталитарно време. Аз лично избягах от там, след като няколко дни и нощи слушах такива писъци от родилна зала,че реших че им прилагат някакви специални методи за мъчение! Сериозно говоря , а това беше второто ми раждане!

Спонсорирани публикации