Цветан Райчинов остана шеф на лекарския съюз

Изборът му бе оспорван и стана факт след балотаж
Обновена: 10 мар 2012 17:33 | 10 мар 2012 17:33, Бойчо Попов
13

Досегашният председател на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов беше преизбран на поста по време на събора на организацията в Плевен, предаде БНР.

Райчинов запази поста след балотаж с председателя на Лекарската колегия във Велико Търново д-р Марияна Кирилова. Председателят на БЛС бе избран на балотажа с 212 гласа от 340 гласували.

За поста имаше още двама претенденти – бившият председател на съюза д-р Андрей Кехайов, който си направи самоотвод и д-р Гено Киров, бивш директор на МВР-болница. 

Още по темата

Съборът на лекарите започна със скандал, след като делегати от колегията в Търговище бяха лишени от право на глас заради неплатен членски внос. Петимата представители на над 300 лекари в града не са получили право на участие в избора.

Кехайов се отказа от надпреварата заради недопускането на част от лекарите да гласуват.

„Основният аргумент, заради който изтеглих кандидатурата си след като изложих програмата си, е знак на протест заради това, че БЛС и неговото настоящо ръководство не направлява и управлява Съюза с демократични форми и средства, а само с процедури, не допусна лекарите от няколко региона да гласуват. Днес Лекарският съюз е в много тежка ситуация – това се видя на събота в Плевен“, обясни Кехайов. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
до 11 преди 12 години
Много грешиш, че в болниците взимат хиляди- най-ниските заплати са в най-добрите болници.Даже им ги плащат с месеци по-късно....Не се ли сещаш, че целта е противопоставяне на съсловието срещу хората.И въобще, не се обръщай към Райчинов- той няма да защити нито твоя интерес, нито този на здравните работници.
8
0
 
2
 
! Отговори
do 11 преди 12 години
Ще си позволя да ти отговоря от името на Райчинов: Когато българите почнат да плащат осигуровки като европейските, когато парите за здравеопазване станат колкото са в Европа, когато болниците и линейките бъдат оборудвани с техника и консумативи като в Европа. Тъй като в момента всички тези параметри са африкански, да очакваш европейско здравеопазване е смесица между глупост и наглост!
7
3
 
0
 
! Отговори
#124 преди 12 години
Д-р Райчинов, колко още трябва да вземат лекарите за да започнат да ни лекуват както навсякъде другаде в европа? Защо никой не издава касови бонове за преглед,консултащия, защо НАП не проверява прашясалите касови апарати,които уж са свързани с данъчните, защо няма един осъден лекар за немарливост и безхаберие? Защо оставихте медищите в спешните центрове със заплати от 500лв. а в болниците със хиляди, какви специализации допълнително договорихте и къде са тези специализанти ??
6
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви лекари са тия? Това са разбойници и търгаши. Пълни ***! Кожодери и пласьори на отровите на фармацевтичната мафия.Истински лекари почти не останаха. Повечето като видят, че човек е закъсал със здравето първата им мисъл е как да го оберат до стотинка...Но Господ вижда...
5
1
 
7
 
! Отговори
tosh преди 12 години
за 7 - трябва да членуваш в БЛС и да си платил членския внос иначе не можеш да подпишеш договор. Само да си знаеш :)
4
4
 
14
 
! Отговори
лекар преди 12 години
Няма никаква полза от лекарския съюз.И Райчинов и предишния дебелак- Кехайов, не са направили нищо за лекарите.Никаква защита, никаква помощ-нищо.Само публични изяви, празни приказки и увеличаване на личното телесно тегло,т.е.-облажване от поста.Абсолютно ненужна и празна институция!
3
3
 
4
 
! Отговори
циганската мафия преди 12 години
кога нашият президент ГОЦЕ СЕДЕФЧОВ пак шъ стане шефо???
2
3
 
5
 
! Отговори
dr.Haus преди 12 години
До пишещиге по-долу-пълни бг *** сте вие-вечно недоволни,мързеливи и такива ще си отидете от този свяг-БЕДНИ!
1
9
 
9
 
! Отговори
Филия с мас преди 12 години
Мошенника остана на чело на бялата мафия.