Стефан Константинов бил изолиран от всички институции

Лекарският съюз против 25 на сто от глобите да отиват за бонуси
23 фев 2012 20:24,
29
Стефан Константинов бил изолиран от всички институции
Шефът на БЛС Цветан Райчинов. Снимка: Булфото

Българският лекарски съюз (БЛС) е категорично против 25 на сто от глобите на лекарите да се използват за бонуси в здравната каса,  заяви председателят на съюза д-р Цветан Райчинов.

Според него този текст трябва да отпадне от Закона за здравното осигуряване, а ако заплатите на служителите са ниски, друг трябвало да се погрижи за увеличаването им.

„Не беше уместно в момента Здравната каса да бъде напълно "обезглавена", отстранявайки от поста управителя и председателя на Надзорния й съвет“, допълни той.

В последните няколко дни сумата за бонуси, раздадени в Министерството на здравеопазването непрекъснато се променя, като варира от 5 милиона лева до 6 милиона и 200 хиляди лева, каза още Райчинов.

Още по темата
При толкова недофинансирани дейности в здравеопазването беше по-морално с тези суми да се платят
лечението на редки болести или да се дадат на спешната помощ, вместо да се раздават бонуси, допълни Райчинов.

Той предложи министърът на здравеопазването да докаже, че колегите му в МЗ имат нужда от по-високи заплати и да ги отвоюва пред Симеон Дянков.

Здравното ведомство било изпратило на БЛС шест папки, в които е описано как са изразходвани 340 млн.
лв., трансферирани от бюджета на НЗОК към този на МЗ.

От папките е видно само как са изразходвани 256 млн.лв, уточни Райчинов, допълвайки, че останалите не били упоменати, защото са за нуждите на фонда за лечение на деца, на фонда за асистирана репродукция и на този за трансплантации. Те съдържали лични данни и затова липсват точните суми.

„Тези фондове са целеви и държавата ги финансира, освен това парите са харчени и за лечение на наркозависими“, добави още Райчинов.

По думите му тези 340 млн.лв. са от здравни вноски на осигурените граждани и би трябвало да се изразходват само за техните нужди.

Министърът на здравеопазването Стефан Константинов остана изолиран от всички институции, с които би трябвало да работи - НЗОК, БЛС и парламентарната комисия по здравеопазване, смята Райчинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Цветан РайчиновБЛС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
до 26 преди 12 години
Най добре е да се отървем и от ГЕРБ.Между другото и тази абревиатура е рожба на някой наш шегаджия.В учебниците по медицина ГЕРБ означава гастроезофагеална рефлуксна болест.Някой явно е имал добро чувство за хумор да кръсти така кохортата на ББ.
25
0
 
0
 
! Отговори
456 преди 12 години
Уволнение. Бойко да си каже тежката дума.
24
0
 
1
 
! Отговори
da преди 12 години
Здравния ни министър Константинов получава ежемесечни рушвети от Огнян Донев за да си затваря очите за цените на лекарстват. Лично той подсказва на болниците чрез поставени лица как да се провеждат търговете за лекарства за да нямат проблеми с МЗ.
23
0
 
1
 
! Отговори
reality преди 12 години
На нашия министър рушветите от софтуери са му най-любими. За да могат да си правят далаверите направи Иво Ваклинов шеф на измислената структура НЦЗО, при положение, че всички знаем, че Иво Ваклинов е изгонен за злоупотреби от НЗОК. Отново Се поръчват супер скъпи софтуерни програми за безмислени статистически отчети. Болниците се отчитат към НЗОК , РЗОК, МЗ, НАП, НСИи от кой ли още не. Всичко е огромните комисионни за да може Стефан Константинов и Иво Ваклинов да си напълнят джоба и после спокойно да си живеят. Премиера да обърне внимание и да изрита и двамата.
22
0
 
1
 
! Отговори
istina преди 12 години
Знаете ли, че Константинов и Иво Ваклинов прибраха 10 % /1 милион/ от софтуера за най-голямата глупост наречена Диагностично-свързани групи. Константинов говореше само колко е важно да се купи софтуера за да бил направил реформа, като забележете софтуера струва 10 милиона, направете си сметка колко пари си е сложил в джоба.След като прибраха комисионните всичко спря, да не говорим , че Диагностично-свързаните групи бяха пробвани още преди 10г. в няколко големи болници, провалиха се още на втория месец, но защо да не се вземе от джоба на всички нас, за да може Стефан Константинов и Иво Ваклинов да приберат 1 милион.
21
0
 
2
 
! Отговори
Поли преди 12 години
Остана изолиран и от народа май.
20
1
 
0
 
! Отговори
ИК преди 12 години
С И К , В И С и Б Л С ? С И К и В И С ги няма но остана Б Л С .
19
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Райчинов е един долен *** от семейство номенклатурчици на БКП, защо не каже той какво е направил за подобряване на здравеопазването, д,е-а и комунистическия *** недоклецан и той заедно с другите *** са отворили едни усти и с лайновоз не можеш да ги затвориш! Абсолютни некадърници и лапачи на готово, заради тях сме на това дередже за 20 години преход по сценарий на ДС и БКП/БСП само крадяха и рушаха тая държава и когато се появи една истинска патриотична партия като ГЕРБ, която върна държавата на хората от червената мафия и се видя светлина в тунела, започнаха атаките срещу тях и то от хора престъпници, които трябваше отдавна да са по затворите, а не сега да ми се лезят нагло по медиите и да ръсят простотии!
18
0
 
2
 
! Отговори
ha ha haaaaaaaaaa преди 12 години
V ZDRAVEOPAZVANETO I V SADEBNATA SISTEMA E NAI GOLQMATA MAFIQ
17
1
 
6
 
! Отговори
Д. преди 12 години
Райчинов кви плонжове пред Нешева прави, та чак почвам да се чудя дали пък няма информация за новото й работно място? Що не пита Дянков за тези 340 млн.? Ама големи мизерници и сред лекарите има, та даже си ги избират и за председатели на профсъюза? И тия трансфери са такава глупост, Дянков не може да си върже бюджета и преразпределя пари като че ли са му бащиния!Ей затова ставаме все по-зле, най-некадърните най-големи усти отворили!
16
2
 
8
 
! Отговори
СССРейчо преди 12 години
МЕНДА Стоянова е МЕНТА Стоянова поредната ГЕРБава некадърница, дълги години прикривала ЦАР Киро, т.е. нищо не свършила, не видяла, не чула ..И като всяка ГЕРБаджийка, тя е глуха за плача на хората, със сърще на ритнитопковец, или още по-зле сърце на мутра пазвантин. Като това на бащицата Бойко Борисов, който ни скубе яко всеки ден !!!!!Не можело според МЕНТА да се намали ДДС, на 5% например, защото щели да пострадат приходите в бюджета ?????? Т.е. приходите от болните, старите, бедните ..
15
2
 
2
 
! Отговори
! преди 12 години
Райчинов,коментирай това!Каза го Илко Семерджиев
14
2
 
6
 
! Отговори
! преди 12 години
Причините за днешните проблеми в голяма степен бяха посяти през 2010, когато министър Константинов и г-жа Нешева прехвърлиха в държавния бюджет над 1.5 млрд. здравноосигурителни вноски от т.нар. голям резерв на НЗОК. Тогава, ако си спомняте, неосигурените бяха около 700-800 000 неосигурени лица, сега са вече над... министър Дянков мисля, че на едно парламентарно питане каза преди два месеца, че са над 1.9 млн. Тоест виждате какъв е ефектът от лошите решения. Това уби здравноосигурителния модел.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как,пък поне един свестен и комуникативен министър не се намери за здравеопазването ни досега?
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе Райчинов, пияна главо! Какъв се явяваш на МЗ, та ръсиш мозици, по повод заплатите им? Като са им малко, по 1000+ лева, на паризитите от МЗ, да напуснат! Безработни много и по-кадърни, но не от котилото ви. Малки им били заплатите, а автомобилите скъпи, всяка седмица в Гърция, а сега са на ски, нали?
11
2
 
6
 
! Отговори
педиатър преди 12 години
Цветане комунистче корумпирано,*** да те изолират !!!!!!!!!!!!
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще го изолират !!!
9
5
 
12
 
! Отговори
paciento-страдащ преди 12 години
Алчна ***,от 20г никаква реформа няма в този сектор,санитарки с 40г стаж те хокат като че ли си им аргатин,лекарите с нови коли пристигат на работа и все по-недоволни и по-недоволни стават,явно са гледали много филми и мислят че трябва заплатата да им е 100 000 &-откачена работа !А би било добре да се сетят за хпократовата клетва която доброволно са я положили.
8
2
 
0
 
! Отговори
istina преди 12 години
kak e vazmozno pari da niama za osnovni lekarstva a da se davat pari ot danakoplatzite za assistirana reprodukzia. ne che ne im sachuvstvam na semeistvata bez deza ama tova si e glezotia kogato ima edin kup sirazi izostaveni bolni deza bez pari za lechenie i onkologichno bolni schte se zanimavame s glezotii. ako imat pari da plaschtat za assistirana reprodukzia ot sobstvenia si job. Ili mai tova e porednia lobistki zakon za horata koito se zanimavat s assistirana reprodukzia.
7
0
 
3
 
! Отговори
istina преди 12 години
tova che predishnata komunisticheska shaika si e razdavala bonusi kato za svetovno triabva li segashnite uprvliavaschti deto samo se biat v gardite da praviat saschtoto che i da gi zadmionavat. sega pak s predishnite li schte se opravdavame. imi naroda triabva da vzeme po edin kalashnikov vseki i da vi razstrelia edin po edin zialata komunisticheska mutrenska shaika deto grabi naroda. Opravdania! tezi globi triabva da otivat za bolni deza ili s onkozaboliavania. vsichko drugo e perverzia