Търсят спешно 1 милиард евро за науката ни

Инвестициите в иновативни проекти може да бъдат освобождавани от данъци
Обновена: 5 авг 2012 09:36 | 5 авг 2012 09:21,
66
Търсят спешно 1 милиард евро за науката ни
Снимка: Reuters

Родната наука се нуждае от поне един милиард евро за иновации през следващите седем години.

Това сочи оценката на експертите от Българската търговско-промишлена палата.

Инвестициите за фирма в иновативни проекти могат да бъдат освобождавани от данъци, заяви пред БТА Йосиф Аврамов, който е съпредседател на организацията.

Друго предложение на организацията е да се намалят собствените средства за съфинансиране на бенефициентите на проектите по оперативна програма "Конкурентоспособност", които сега са от 20 до 50 на сто, на не повече от 10 на сто, поради тежките финансови проблеми на повечето от кандидатите.

Според Йосиф Аврамов е необходимо да се направят практически стъпки за ускоряване на процедурите по оценка на европроектите.

Една от възможностите за това е аутсорсване на тази дейност от страна на търговските банки.

Според Българската търговско-промишлена палата въвеждането на съдебен контрол върху актовете за спиране на ревизионни производства е мярка, която ще има изключително важно значение за постепенното ограничаване и в последна сметка елиминирането на произвола на приходната администрация при решаването кои производства да бъдат спрени и кои не.

Крайно належащо е да се предвидят в проектобюджет за следващата година поне 20 млн.лв. за Националния иновационен фонд, допълни Йосиф Аврамов.

По отношение на фонд "Научни изследвания" също следва да бъде завишена сумата за нормалното му функциониране в проектобюджета за следващата година, като тя следва да е поне 40 млн.лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
7
 
7
 
! Отговори
учен от бан преди 11 години
Такива суми се получават само от дарения,затова Р.Овч.,Вальо Топлото,Гоце и Доган да преведат малко от швейцарските си сметки,бълха ги ухапала.
13
2
 
13
 
! Отговори
Българин преди 11 години
И какво, 13 - значи според тебе трябва да наливаме милиарди в мръсните гърла на ***, за да крадели по-малко, тоест ние сме техни заложници ???Да вървят по нивите и да си изкарват прехраната, да се даде абсолютното право на хората да защитават живота и имота си с оръжие, армия, полиция и жандармерия да си влязат в задълженията - който *** тръгне да граби - куршум !!!Ей-заради такива като тебе сме на тоя хал - цяла държава не може с едни *** да се оправи !!!
12
3
 
5
 
! Отговори
а преди 11 години
Брей, този чичка какво ли вижда под този микроскоп?
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За Цветелина и Борисов това са джобни.
10
3
 
15
 
! Отговори
chicago преди 11 години
Той коня уйде в ряката веке.За къде ще търсите по напред милиарди.Наука,Просвета ,БДЖ,Медицина,Социална политика,Спорт.Не знам дали феновете на ГЕРБ разбират че ,Испания,Португалия и Гърция имат по хубави магистрали и по хубави и големи стадиони и спортни зали и въпреки това са пред фалит.Спопулизъм се стига до тук.68 години не можахме да разберем че труда трябва да носи принадена стойност,иначе е безмислен.
9
7
 
13
 
! Отговори
Тикви по aсфалт преди 11 години
Какъв милиард бе, аз такива магистрали построих, за чудо и приказ. Тоя асфалт дето го налях навсекъде, ще си го режете и ще го ядете още 10 години, а БАН да го закариват, само некви склеротизирали дедовци там. Магистрали, магистрали и пак магистрали!
8
5
 
9
 
! Отговори
а преди 11 години
Българска наука. Ха-ха-ха.....! Някой тарикати се чудят как да вземат пари и да не плащат данъци.
7
9
 
25
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Обърнете внимание - пари за АЕЦ Белене няма, пари за БДЖ няма, пари за наука - няма, пари за заплати на работещите в държавните предприятия - няма, пари за достойни пенсии на възрастинет хора - няма - НО ПАРИ ЗА *** ПОМОЩИ ВИНАГИ ИМА !!!ЯВНО ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ПРИОРИТЕТ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА *** БОРИСОВ - РАЗВЪЖДАНЕТО НА *** !!! И именно заради това борисов трябва да бъде свален !!!
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И аз търся но за сега не мога да намеря.
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Учените,ако искате 1 000 000 000, за да откриете как се прави вино от домати,не се пънете,вече са го открили!
4
1
 
28
 
! Отговори
Българин преди 11 години
А моето предложение е още по-просто и по-очевидно - СПРЕТЕ ИЗДРЪЖКАТА НА *** *** !!!Така парите, нужни за Българската наука за следващите седем години, ще се съберат само за седем МЕСЕЦА !!!
3
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да им се дадат,но ако не ОТКРИЯТ нещо гениално,помагащо на хората,да върнат парите с ЛИХВИ!
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че за какво да даде?Има си Винету,стига му!
1
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТИКВАТА има 3 000 000 000,да даде единият милиард!