Принтер, ДНК по SIM карта довели България до Хизбула

В момента ЕС няма намерение да се захваща с Хизбула, пише "Аарец"
Обновена: 18 фев 2013 09:30 | 18 фев 2013 09:25,
37
Принтер, ДНК по SIM карта довели България до Хизбула
Атентатът в Бургас. Снимка: архив, Булфото

Компютърен принтер в Бейрут, ДНК следи по използвана SIM карта и няколко подозрителни телефонни разговора са част от уликите, които са довели българското разузнаване до извода, че Хизбула стои зад атентата в Бургас през юли миналата година. Това пише израелският вестник "Аарец'.

Българският външен министър Николай Младенов ще представи тези и други доказателства във вторник по време на обяд на месечната среща на Съвета на външните министри на ЕС в Брюксел.

Целта на Младенов ще е да убеди 26-имата си колеги, че терористичната атака в Бургас не е по-различна от такава в Париж, Лондон, Рим или Берлин.

Още по темата

Това няма да е лесна задача. Очаква се атмосферата на обяда да бъде напрегната, твърди изданието. Въпреки че десетина  страни членки на ЕС излязоха с изявления, че подкрепят доклада на България по разследването, в момента ЕС няма намерение да се захваща с Хизбула, посочва вестникът.

Откакто докладът беше огласен, САЩ, Великобритания, Холандия и Израел правят дипломатически опити да накарат ЕС да наложи санкции на Хизбула. Великобритания и Холандия са единствените държави в ЕС, които са обявили Хизбула за терористична организация.

Според оценките на Ерусалим обаче ще мине дълго време, преди да има европейски действия срещу Хизбула дори и само поради факта, че ще е необходимо съгласието на всички 27 страни членки на ЕС.

Франция и Италия се противопоставят на санкции от страх, че това ще хвърли в паника Ливан, което може да отключи насилие, Германия също е предпазлива, пише вестникът.

В най-добрия случай Франция може да се съгласи да сложи няколко висши представители на Хизбула в списъка си с терористи, но не и цялата групировка, казват представители на израелското външно министерство.

"Реалисти сме. Ако това стане, ще го смятаме за постижение", е казал пред "Аарец" представител на израелското външно министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
позор преди 11 години
.нар. сирийски бунтовници съюзниците на САЩ, Турция, Катар и на българския външен министър Николай Младенов за демократизацията и модернизацията на Сирия продължават геноцида над сирийските християни в завзети от тях градове и села.Вчера сирийски източници разпространиха снимките на млада жена, вързана за легло, изнасилена, изтезавана, с избодени очи и убита от сирийски бунтовници. В устата й е забито Разпятие. Трупът е намерен, след като сирийската армия освободи няколко селища в района на Алепо, завзети преди това от бунтовниците.
35
0
 
3
 
! Отговори
перо преди 11 години
анонимен,явно си поредният инфантилен пивърженик на ГЕРБ.Преди години , Ливан беше перлата на близкия Изток. Със своите казина,хотели,барове,красота, там ежедневно течаха милиони долариДокато един ден Израел не направи интргата. Приятелски съжителстващите християни и араби , станаха абсолютни враговеАко М-р Председателят беше мюсолманин, Президентът-християнин.Съсипаха страната,съсипаха икономиката,изселиха христяните,предимно арменци и европейци...Е това Европа не иска да се повтори.
34
0
 
6
 
! Отговори
опа преди 11 години
"Според оценките на Ерусалим..." или на Тел Авив би трябвало да е?
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Великобритания и Холандия са единствените държави в ЕС"А ку*вичката Младенов обесняваше как Хизбула била обявена за терористична орг. от целият ЕС :)
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това ли е важно пред ЕС ,Не е ли поважно някой като ходи там да се застъпи за българския народ , най бедните в ЕС ??
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕС ще ахне , какви доказателства само ?
30
0
 
4
 
! Отговори
? преди 11 години
" реалисти сме , ако това стане , ще го смятаме за успех ." ( от Израелския вестник )
29
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев изпраща поздрави на братския Ливански народ и неговата благотворителна организация Хизбула . Аллах Акбар омммммммммм
28
1
 
8
 
! Отговори
Предпазни клаузи преди 11 години
Опааа предпазни клаузи, никой в ЕС не бръсне решенията на българските съдилища и прокурори
27
4
 
9
 
! Отговори
юрист преди 11 години
До 23/Какви защитници на Хизбула сънуваш. Гербавите *** ви гони параноята вече. За да има защита, трябва да има обвинени, подсъдими. Кои са те, напиши имената им за да ги знаем и кога е бил процеса. Ето затова винаги ще сме на това дередже-последната дупка на кавала не само в ЕС, но и в нормалния човешки свят.
26
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гербавите комунисти и милиционери за пореден път отвличат вниманието ни с простотиите си, отбягвайки ежедневните ни проблеми, свързани с мизерията, до която ни докараха с управлението си. По-калпаво управление никога не сме имали в исдторията си до сега. Станишевци бяха на светлинни години.
25
6
 
8
 
! Отговори
do 23 преди 11 години
Само не разбирам от де се извъдиха толкова много на брой защитници на хизбула дето да твърдят че те са невинни . По едно агне ли ви обещаха :D
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-интересното ще е, ако ЕС и особено Съдът не приеме тези "обосновани предположения" на другарите комунисти. Но те тогава няма да са вече на власт, за да си видят глупостите, които са вършили през това време.
23
4
 
10
 
! Отговори
юрист преди 11 години
Поредните милиционерски измишльотини. Гербавите така и не проумяха, че днес не е народният им съд от 1944 г и че от значение за Съда са фактите и доказателствата, а не милиционерските им измислени бюлетини, на които всеки ден сме свидетели. Съдът е органът, който определя виновността на някого и от значение е решението му, а не гербавите измишльотини. Именно поради тази причина са такива и резултатите им с престъпността 4 година. Едва ли в ЕС ще се хванат на простотиите им, съмнява ме.
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако не ти е известно,всеки принтер има своя специфика,която го различава от всеки друг дори от съответния модел и серия
21
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това прилича на лош американски филм, в който намират прашинка под тонера, определят че само на 1 място в радиус 1000 км има такъв пясък /защото всички пясъци и *** са изследвани и картографирани/. Или пък сравняват шарка на гума и казват, че такава гума се слага на зелен шевролет, а в града има само 3, два от които не се движат и остава 1. Та по същия начин:Само в Бейрут има принтер способен да отпечата снимка с малко текст, следователно Хизбула са сложили лист в принтера и са натиснали бутона "Print"
20
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЦРУ, МОСАД и ДАНС изфабрикуваха "обоснованите предпоставки", те си направиха и анализите и изгониха представителите на ХАМАС, които бяха дошли да предупредят България, че тези доказателства са изфабрикувани, защото знаеха, че България е взела това решение под външен натиск и да ни предупредят какви биха били последствията за страната ни от това. Защото ако Израел атакува Иран, то Иран незабавно ще атакува съюзниците на Израел, а именно Катар, Бахрейн,България и т.н. но Цецко не му пука
19
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕС няма да признае Хизбулла за терористична организация и ние ще увиснем като прани ***... От зор да се подлагаме на Великите сили държавата загуби самоличност и се докарахме до положението да се подиграват с нас всички - и евреи, и американци, и руснаци, и араби, и македонци, и който се сетите...
18
2
 
17
 
! Отговори
JollyRoger преди 11 години
Добре де, как успяха да намерят сим карта с ДНК, след експлозията, а сума ти убийства с още пресни трупове и следи, грам ДНК експертиза не можаха да направят?
17
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Принтер, ДНК по SIM чадър,чанта и аз