Менте ремонтите на коли ще лъснат през зимата

Прозорците, които не са добре поставени, може да пропускат вода
23 авг 2014 10:18,
10
Менте ремонтите на коли ще лъснат през зимата
Снимка: архив Булфото

Менте ремонтите на автомобилите след голямата градушка, която връхлетя столицата на 8 юли, извършени от калпави майстори, ще лъснат през зимата, пише „Новинар”.

Именно тогава прозорците, които не са добре поставени, ще започнат да пропускат вода и ще стане ясно качеството на поставянето им, заяви собственик на столичен автосервиз.

Още по темата
По думите му броят на засегнатите от невижданата ледена бомбардировка са около 50 000. Ледените късове изпочупиха стъклата и надупчиха ламарините на автомобилите, заради което пред застрахователните дружества и сервизите се извиха дълги опашки.

Те обаче вече са се стопили, тъй като собствениците на пострадалите коли побързаха да направят ремонтите си в първите две седмици след адския погром. А и предстоящият отпускарски сезон даде допълнителен тласък на засегнатите да действат по-скоростно.

"Колоните пред стъклариите вече намаляха, но все още има хора, на които им предстои да сменят счупените прозорци. Въпреки това няма недостиг на части. Интересното е, че тази година застрахователите дадоха тлъсти суми, което позволи на шофьорите да оправят и други части от автомобилите си", заяви монтьорът.

Той добави, че методът за изправяне на надупчената от градушка ламарина чрез вакуум е басня. По думите му това е голяма заблуда и граничи с фантастичните разкази на Жул Верн.

"Повечето сервизи, които държат на качеството, използват специални машини за коригиране на неравностите. Предполагам, че измисленият метод с вакуум е, за да изглежда по-евтино, но за съжаление няма как да е траен", посочи експертът.

Според него зимата ще е видовден и за бояджиите, тъй като влагата и дъждовете могат лесно да "отмият" работата им. Именно заради това собственикът на сервиз не изключва вероятността шофьорите отново да бъдат принудени да поправят автомобилите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
3
 
! Отговори
инженер Ганев преди 9 години
Няколко милиона мишлета,се возят в ковчези на колелета,и денем светят фарове, но еторедовно пътниците гушват букета!
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЩЕ ПРОТЕЧАТ ТЕЗИ НА КОИТО НЕЕ СЛОЖЕНО КАЧЕСТВЕНО ЛЕПИЛО. А ОСТАНАЛИТЕ НА КОИТО СТЪКЛАТА СЕ ДЪРЖЪТ СЪС ГУМЕНИ УПЛЪТНЕНИЯ НЯМА ДА ПРОТЕЧАТ. ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ ПО НОВИТЕ АВТОМОБИЛИ НА КОИТО СТЪКЛАТА СЕ ЛЕПЯТ ЩЕ ТЕЧАТ А ПО СТАРИТЕ С ГУМЕНИТЕ УПЛЪТНЕНИЯ НЯМА ДА ТЕЧАТ.
6
1
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 9 години
Ако си мислиш че в оторизираните сервизи не лъжат и ремонтират качествено си в голяма грешка.Особено тези който си мислят че като си купят нова кола с гаранция са на далавера, по време на гаранцията колата я плащате още един път, по време на обслужването всяка година където ви сменят маслото и още други работи уж :)) ама само си мислите че ги сменят всъщност само Ви вземат парите.Маслото го сменят по следния начин източват половината и доливат ново.Водната помпа не я сменят но си я плащате.
5
1
 
7
 
! Отговори
Кратун преди 9 години
Пак ли почна кампанията за въвеждане на лицензи за автосервизите? Всеки знае на какъв майстор си дава колата. Кола за 1500 лева няма да я водиш на майстор, дето ще ти вземе 500 за изчукване, но много им се иска да ни принудят....
4
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 9 години
Ами то затова пичове се купуват нови коли, прави им се автокаско и се поддържат в оторизирани сервизи. Лично аз съм доволен от ремонтите на ламарини и стъкла, макар оторизирания сервиз да ползва отделен тенекиджия. Все пак сервиза се подписва за тоя тенекеджия.
3
3
 
13
 
! Отговори
Outrage преди 9 години
Искам да попитам "адския погром" приемлив израз ли е за водещ новинарски сайт или dnes.bg вече е някакъв блог, в който може да се пише на разговорен език. И стига вече с тия апокалиптични статии. Напишете нещо хубаво веднъж поне!
2
3
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
to ostavi prozorcite 4e puskali voda ami na edin kolega bqga mu zagubili federkata deto darji pedala na spira4kite i go bqxa varzali s tel v edin serviz ,nikakav kontrol vseki gleda da ti vzeme parite pak ko go interesuva dali 6te se utrepe6
1
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма значение важно е че се прай БВП и има работа.