Това ще е най-слабият летен сезон за България досега!

Не са били предприети мерки навреме, обясни министър Ангелкова
Обновена: 6 юли 2015 22:32 | 6 юли 2015 18:36,
90
Това ще е най-слабият летен сезон за България досега!
Николина Ангелкова. Снимка: архив, Булфото

Настоящият сезон ще бъде най-слабият летен туристически сезон за България досега. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването „Лице в лице” по bTV.

По думите на министъра причината е, че не са били предприети мерки навреме. Ангелкова заяви, че е трябвало това да се случи още преди година и половина, защото не е изненада какво се случва в Русия и Украйна.

 „Министерството съществува от осем месеца и не сме специалисти по това да правим фокуси. В момента за първи път се приема националната реклама на България за следващата година по това време”, посочи министърът. Тя допълни, че още отсега се предприемат мерки за сезона през 2016 година, за да бъде избегната сегашната ситуация.

Всички мерки, които е могло да бъдат предприети спрямо големите туроператори и водещи медии по целеви пазари, е трябвало да бъдат стратирани още миналата година през април, каза тя.

Министърът обясни, че ведомството е концентрирано върху това да се определят целеви пазари, а не да рекламираме навсякъде за всички. Трябва да имаме фокус, за да имаме резултат, посочи тя. Ако кажем точно за какво искаме парите, Министерството на финансите ще ни ги даде, категорична е Ангелкова.

Според нея до пет години е реалистично китайски и индийски туристи да заместят спадащия руски пазар. Това обаче ще се случи, само ако направим правилните стъпки по отношение на визите, на чартърни програми и общи туристически продукти.

За нас е важно да предлагаме съвместни туристически продукти, можем да комбинираме и да печелим от това, защото за далечните пазари ние в регион  Европа сме една дестинация, обясни министърът.

В последните месеци има интерес в нарастване на записванията на руски туристи за лятна почивка у нас по данни на руски туроператори, коментира Ангелкова. Продължаваме да разчитаме на записвания в последния момент, каза тя.

Работна група ще се занимава с прехвърлянето на концесиите в Министерството на туризма, така че това да става плавно и резултатно, допълни тя. По нейно мнение плажовете трябва да се категоризират, но се обсъждат различни варианти, уточни министърът. Работим и за начини да намалим цените на чадърите и шезлонгите, увери Ангелкова.

Икономически новини четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКолкото харчи руснака,никой друг не харчи,а идващите тук не са алкохолици,поне в сравнение със западноевропейците,но има хора,които не са подушвали черноморието,но дават"компетентни"мнения
44
0
 
21
 
! Отговори
Уплашен преди 8 години
Въййй, мутрите по Черноморието гризнака дръвцето... Да поциврят малко и да пожелаят милиардни компенсация (като гърчолята), как бива така? Пустите санкции на лошите капиталисти развалиха рахатлъка на братушките и наште бутафорните курорти останаха без половината си клиентела... Свива ми се сърцето за горките бизнесмене! Ами ако (не дай си боже) и отрепките от Острова също изченат? Ще се наложи да създава качество, да се инвистира в персонал и база - въх, не ми се мисли...
43
0
 
18
 
! Отговори
Срам преди 8 години
Ангелкова-Това е най-слабият летен сезон за Бг и Лукарски-Гръцката криза ще се отрази на икономиката ни...драги българи,ние министри ,които работят за икономиката и туризма ли сме избрали или ...говорители,които правят констатации все едно нищо не зависи от тях.Не че нещо зависи ,де.Гръцката криза вече е благоприятна за икономиката и джоба ни ,защото не посмяхте да вдигнете тока...Само да утихнат малко нещата и балтията ще я наточите пак...
42
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе кажете го направо - Орешарски е виновен! Щото едва ли е възможно някой от герб да е некадърен! Друг въпрос е, че госпожата през април и май прогнозираше очакван приток на марсианци по родното черноморие и преливаше от кух оптимизъм.
41
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пожелавам им още по-слаб сезон. Щом за един скапан 3 звезден хотел за един чаршаф искат 100 лева. Да се завиват сами!
40
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чета някои коментари и ме хваща яд... руснаните не са хубави туристи много малка част от тях стават, но те вече не идват в Бг... Добрите туристи бяха англичаните, финландците, датчаните и то не младоците, а по-възрасните... както и немците, но от бившата западна... другото са голтаци като нас какви руснаци какви 2 лева... дай му едно шишенце спирт от аптеката и му гледай сеира на пияния казак... никакви туристи не са... жените им идват да се ****** т тука от край време още от детските пионерски лагери... разпуквахме им сливите от малки на мамашките... Никакви туристи не са руснаците, те са пля
39
1
 
17
 
! Отговори
Развалена латерна преди 8 години
Аз знам кой е виновен.. Орешарски, той бойко който управляваше до февруари, ги е подготвил нещата, ама ние сме го свалили от власт дошъл е Орешарски и всичко карайййй. А Орешарски даже и станишев и доганби тодор живков и Лий XVI, но той милият само бакии оправя. Прости ни Бойко, прости няма да тибпипаме власта, и след 357години ще се оправиш със старите неща на Станишката. 2567годинабще кажеш за последно Станишев е виновен за АЕЦ белене и туризма лято 2566 защото 2007 е приел закон за синигера.
38
0
 
35
 
! Отговори
Другарка преди 8 години
Госпожо министър ,отливът е заради лакомията на собствениците на хотели,които си мислят,че като бетонират и си разпределят плажната ивица,ще печелят и на онзи свят.Даже и българи,които работят и живеят в Западна Европа ,почиват в турските и гръцките курорти.Гърция била фалирала...Фалирала си ти ,госпожо министър ,защото не си в час...
37
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
15.05.2015г. - "Успешен туристически сезон, прогнозира Николина Ангелкова "
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
:D Ми хубу... Кво правим сега?
35
0
 
30
 
! Отговори
Шлосер преди 8 години
Кой бе Ангелкова не е взел мерки ? Кой ? Бай Стамат от Поморие ли или Ставри от Балчик ? Вашето министерство е пълно с безхаберници и комарджии, които само работят с проценти и чиста валута от малкото съвестни данъкоплатци по черноморието. И още по-зле ще става след Вашия ФОКУС - МОКУС и безсмислени брътвежи.
34
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
05.06.2015г. Николина Ангелкова:- Летният туристически сезон ще бъде труден, но очакванията за драми няма да се сбъднат.
33
2
 
27
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
Този сезон ще е най-лошия, но следващият ще е още по-лош, спокойно!
32
2
 
35
 
! Отговори
Най-доброто предстои преди 8 години
Значи имаме цяло министерство и министърка от "Америка за все по-бедна България", които нищо друго не правят, освен да констатират фактите.Плевела и кликата му не спряха да плюят по Русия, което отблъсна нормалните руснаци.На вред по Черноморието се изливат отпадъчни води директно в морето, което води до брутални зарази и огромно производство на водорасли.Концесионери са узурпирали плажовете!Мръсотия и чалга на всякъде.Нямаме нужда от министерство, за да ни съобщава най-очакваното...
31
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тази греши-тази няма да е най-слабата,всяка следваща година ще е по-слаба от предходната....докато ,,хотелиерите'' по анцузи не изчезнат напълно
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До келнер по моретоАбе келнере,ти море виждал ли си?Кви червени,кви 5лв,все някой ти е виновен че си неудачник,99% нямат нищо общо с червените,а тези,който имат са супер дребни
29
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами така им се пада на живеещите по Черноморието като се правят на големи"европейци"по изборите.Тъкмо сега ще се изравнят със стандарта на северозапада.
28
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
25.06.2015г. Николина Ангелкова:-Няма основание за апокалипсис и катастрофални картини по отношение на броя чуждестранни туристи този летен сезон у нас.
27
4
 
35
 
! Отговори
Vkontakte преди 8 години
След края на "сезона" ще ядете "Евроатлантически ценности" и западни санкций !
26
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Енергетика, Здравеопазване, Туризъм... Останали несъсипан от герберите сектор?

Спонсорирани публикации