Това ще е най-слабият летен сезон за България досега!

Не са били предприети мерки навреме, обясни министър Ангелкова
Обновена: 6 юли 2015 22:32 | 6 юли 2015 18:36,
90
Това ще е най-слабият летен сезон за България досега!
Николина Ангелкова. Снимка: архив, Булфото

Настоящият сезон ще бъде най-слабият летен туристически сезон за България досега. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването „Лице в лице” по bTV.

По думите на министъра причината е, че не са били предприети мерки навреме. Ангелкова заяви, че е трябвало това да се случи още преди година и половина, защото не е изненада какво се случва в Русия и Украйна.

 „Министерството съществува от осем месеца и не сме специалисти по това да правим фокуси. В момента за първи път се приема националната реклама на България за следващата година по това време”, посочи министърът. Тя допълни, че още отсега се предприемат мерки за сезона през 2016 година, за да бъде избегната сегашната ситуация.

Всички мерки, които е могло да бъдат предприети спрямо големите туроператори и водещи медии по целеви пазари, е трябвало да бъдат стратирани още миналата година през април, каза тя.

Министърът обясни, че ведомството е концентрирано върху това да се определят целеви пазари, а не да рекламираме навсякъде за всички. Трябва да имаме фокус, за да имаме резултат, посочи тя. Ако кажем точно за какво искаме парите, Министерството на финансите ще ни ги даде, категорична е Ангелкова.

Според нея до пет години е реалистично китайски и индийски туристи да заместят спадащия руски пазар. Това обаче ще се случи, само ако направим правилните стъпки по отношение на визите, на чартърни програми и общи туристически продукти.

За нас е важно да предлагаме съвместни туристически продукти, можем да комбинираме и да печелим от това, защото за далечните пазари ние в регион  Европа сме една дестинация, обясни министърът.

В последните месеци има интерес в нарастване на записванията на руски туристи за лятна почивка у нас по данни на руски туроператори, коментира Ангелкова. Продължаваме да разчитаме на записвания в последния момент, каза тя.

Работна група ще се занимава с прехвърлянето на концесиите в Министерството на туризма, така че това да става плавно и резултатно, допълни тя. По нейно мнение плажовете трябва да се категоризират, но се обсъждат различни варианти, уточни министърът. Работим и за начини да намалим цените на чадърите и шезлонгите, увери Ангелкова.

Икономически новини четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
21
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 8 години
Сега повярвахте ли ми?
24
0
 
22
 
! Отговори
гарантирано от ГЕРБ преди 8 години
Парите от туризма са чист износ,към 2млрд,няма да влязат в хазната,което мултиплицирайки се,ще доведе до изхарчването на 16те млрд,още на средата на мандата,така,че гответе се да поемете още 10тина млрд. борч догодина
23
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
западно европейският турист който идва в България е кокошкар много гладно
22
0
 
18
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Нали се сещате, че покрай тях по-малко визи, по-малко летищни такси, по-малко хранителни стоки и т.н. Избивката сигурно вече е ясно от кой ще е... :))
21
0
 
31
 
! Отговори
шоп преди 8 години
Тази е една от най- големите калинки и "...не специалисти"! Не се занимава с друго освен да си прави прически и маникюр, да си купува нови маскарадно шарени сакенца и да лобира за Цеко Минев. Преди 2-3 месеца се разнасяше от телевизия на телевизия да обяснява, че спад на туристи нямало да има. Сега вече други от преди година и половина са й виновени. Да, миличка, има и други виновни ама са пак от твойта клика - конграчулейшънсът и ирландската пастирка.
20
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
15.05.2015г. Николина Ангелкова:- Туристи от Европейския съюз не само могат да компенсират очакванията за спад на руски и украински летовници в България през това лято, а и можем да очакваме, че ще надминем миналогодишните постижения.
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Орешарски е виновен.Няма кой друг.
18
13
 
17
 
! Отговори
келнер по морето преди 8 години
Абе другари червени *** , каква Русия какви пет лева. С тези назначени капиталисти догодина няма да има никой. Може ли 40 лв. да е хотела , а сянката и шезлонга 100 лв. Вие само си пишете колкото да не заспите . Ами хората работят за 400 лв. НА МЕСЕЦ , а другарите всяка вечер пият с фолкаджийките по яхтите ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ .
17
0
 
31
 
! Отговори
и аз нема да ода преди 8 години
Единствено ми е жал за персонала, продавачите на царевица и т.н., но ми е мнооого гот за собтвениците.Не ги ли е срам най-простата стая в що годе нормален хотел почва от 200 лева на ден. и се прескачаш с хората по плажа и басейна.Затова епимено, сагапо, сиртаки, дзадзики....
16
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идеално. Мутрохотелиерите ни друго и не заслужават.
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак предните виновни. Ахахахахах
14
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ама *** , нали имаше по 40% , по 80% увеличение на туристите от други страни , та китайци , та поляци , та французи , всички се бяха втурнали да пътуват в България и да компенсират отлива на Русняците . Сега пък ви е виновно , че това било от миналата година , а тая година , сте направили луда работа , ама ако бяхте създадени преди повече от година , луда работа щяхте да направите . Проклети , да сте .
13
1
 
26
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Европа ще ни компенсира ли за загубите, които търпим от техните санкции срещу Русия?
12
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
18.04.2015г.: Николина Ангелкова: - Отливът на руски туристи ще бъде компенсиран от засиления интерес от страна на западноевропейски туристи.
11
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
то освен руснака никой пари не харчи кой ще купува калпавите апартаменти
10
0
 
28
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Нали имаше голям интерес от поляци, а първите германци кацнаха още преди сезона, защото не можели повече да чакат... :)) Сега туристите няма да ядът българските домати и цените ще паднат още повече :)))) ААААААААааа ще се спукам от смях с бългаските малумници... :)))
9
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Николинке, какво стана с "наплива" на румънски и литовски туристи, дето щеше да компенсира загубата на руските туристи?Николинке какво стана с "богатите азиатски туристи" дето щели да ни спасяват сезона?Свършиха ли ти лъжите?
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До DreamTheaterНе срами името на тази прекрасна група,чалгар!
7
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
няма руско умря всичко българско
6
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То мерките ги взе Плевнята,след неговите изявления февруари,имаше доста анулирани резервации,но навярно сега американците,ще ни напълнят курортите,а?

Спонсорирани публикации