Борисов на разпит за руските самолети: Няма драма!

Премиерът обясни, че прелитането им било хипотеза и законът не е погазен
Обновена: 19 окт 2015 14:29 | 19 окт 2015 13:10,
116
Борисов на разпит за руските самолети: Няма драма!
Снимка: Reuters

Премиерът Бойко Борисов бе разпитан във Върховна касационна прокуратура заради изказването му, че е дал разрешение руски военни самолети са прелетели над България към Сирия.

Министър-председателят бе извикан на разпит по сигнал на “Протестна мрежа“, според която той е разгласил държавна тайна и е извършил предателство.

Още по темата

"За мен нито има нарушение на Конституцията, нито на какъвто и да е текст от закона", каза Борисов на излизане от прокуратурата. Той обясни, че информацията е класифицирана и обвинението не му позволява да я разгласява.

"Има сигнал, че съм извършил някакво престъпление с преминаването на руските самолети, които не са преминали през България", каза премиерът, цитиран от "Фокус". Той се обърна към тези, които са подали сигнала, че благодарение на действията на управляващите е било предотвратено минаването на такива самолети.

"Хипотетичното ми разсъждение на глас какво би се случило и то на едно партийно мероприятие приемам, че за тях има смисъл. За мен нито има нарушение на Конституцията, нито на какъвто и да е текст от закона", каза още Борисов.

Той обясни, че прокурорът го е разпитвал час и половина. "Каквото съм имал, съм го казал", добави министър-председателят и допълни: “Ще го кажа на шега, ако искат да ме оставят в историята за това, че съм казал, че не трябва да сваляме военно-транспортни руски самолети, ако прелетят над нас – да ме вкарат в затвора".

Премиерът обясни отново, че такава хипотеза няма и това е било провокация.

"Неслучайно аз в същото това изказване се обърнах към Москва да не го правят повече, защото нервите на пилотите, военните, началник-щабовете, министрите в един такъв момент - да сложат на една везна приятелството, братството, историческата ни памет със сегашните обстоятелства, е голямо изпитание. Иначе си има нормален дипломатически път", каза Борисов и поясни, че при преминаването на самолет през България, това се заявява предварително в 7-дневен срок, а в случите, в които законът не е спазен, България отказва достъп.

Борисов обяви, че е дал разрешение за прелитане на руски самолет над България към Сирия на 13 септември при откриването на кампанията на ГЕРБ в зала "Арена Армеец". Сигналът срещу него бе подаден ден по-късно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОДКРЕПЯМ 16
22
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русофоби, автобус, Сибир.
21
25
 
3
 
! Отговори
анев преди 8 години
АТАКИС, КОМУНИСТ, РУСОСИФИЛИСТИК = НА ПРЕДАТЕЛ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!
20
38
 
7
 
! Отговори
анонимн преди 8 години
Русия няма работа в България, да си гледа собствения свинарник и да не се занимава с нас за щяло и нищяло. Стават непоносимо НАГЛИ !!!!!!!!
19
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако се наказваха виновните за антибългарска дейност, то всички комунисти трябва да са в затвора или или вече да ги няма!Тези жив...ни системно вече 100 години предават интересите на родината ни в полза на Русия!
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 17отдавна няма червени вече беше време когато плашехте с червени няма такива хайде дай нешо ново де толко ли сте зле наистина
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гюбрето -голем артист.Евалла....
16
1
 
6
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
До Анонимен 21Според теб кой е по-як певец Фрики или Азиз?
15
25
 
4
 
! Отговори
Калоянов преди 8 години
СТИГА НИ ЗАНИМАВАХТЕ С РУСКИ ИНТЕРЕСИ, ПРОВОКАЦИИ, ИНТРИГИ ОТ ЧЕНГЕДЖИЙСКИ КРЕМЪЛСКИ СТИЛ !!!! ДАНС ДА СИ ИЗПЪЛНЯВА ЗАДАЧИТЕ И РУСКИТЕ СЛУГИ, РАБОТЕЩИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЙ ДА СИ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ !!!!!!!
14
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РУСКАТА "ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ" СЕ ОКАЗА МИНИ, БОМБИ И ПАТРОНИ.КАКТО И В ДОНБАС.РАКЕТИТЕ ГИ ПУСКАТ ПО-ОТДАЛЕЧЕ, ТЕ ПЪК ВМЕСТО СИРИЯ УЦЕЛИХА ИРАН.
13
32
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия е пренасяла оръжия, с които избива противниците на главореза Башар!Целта е да се изгонят колкото е възможно повече хора от родината им, за да създадат напрежение в ЕС.БЕЗКРАЙНИ СА ГАДНИТЕ НОМЕРА НА ПУТИН!
12
2
 
35
 
! Отговори
Селянин преди 8 години
Бойко е поредната пешка в шаха на ***.Американците се напъвате да лобирате но ние българите помним историята.Вън всички американски компании вън от НАТО.само съсипаха държавата.Народът ви мрази не ви ли стана ясно!!!
11
30
 
3
 
! Отговори
Евроатлантик преди 8 години
Колкото по далече от Русия, толкова по близо до цивилизацията.
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗАЩО ДА Е ВОЕННО-ТРАНСПОРТЕН САМОЛЕТ? АКО МУ БЕШЕ РАЗРЕШИЛ ДА КАЦНЕ ЩЕШЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕ КАКЪВ Е. НО В УСЛУГА НА ЩАТИТЕ НЕ РАЗРЕШАВ ЗАЩОТО ЩАТИТЕ НЕ ЖЕЛАЯТ ХУМАНИТАРНИТЕ ПОМОЩИ ДА ПРИСТИГАТ В ТЕРИТОРИЯ В КОЯТО АМЕРИКАНЦИТЕ БОМБАРДИРАЛИ ЕЛ. И ВОДО ЦЕНТРАЛИТЕ-ХОРАТА ТАМ СА ОСТАНАЛИ БЕЗ ТОК И ВОДА КОЕТО ЩЕ НАКАРА ХОРАТА ДА БЯГАТ ОТ ТАМ.СИРЕЧ ОЩЕ БЕЖАНСКИ ПОТОК КЪМ ЕВРОПА... ЗНАЧИ ВСИЧКО Е УМИШЛЕНО И Е ПОДГОТВЕНО...И СЕГА ТОВА АКО НЕ Е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО (ЗАЩОТО НАВСЯКЪДЕ ПИШАТ "БЪЛГАРИЯ ОТКАЗА
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този "голям умник"знае ли какво е хипотеза?Той изпълнява заповедите на господарите,които му плащат за това с чекове и оставането му на това място.Няма хипотеза.Има факт.
8
3
 
44
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Преди няколко дни в сайта "Новорусия" излезе информация за изказване на Бойко Борисов, в което той казва:"Подписвах договори в интерес на американците, които ме беше срам да чета."Такъв антибългарин, който подписва договори от името на България в интерес на чужда държава трябва да бъде разследван и съден за национално предателство. На Запад ни се подсмиват, на Изток откровено ни се подиграват заради този *** човек на такъв висок пост. Факт !
7
6
 
42
 
! Отговори
Защо ли? преди 8 години
Боко си призна, че е действал против националните ни интереси, за да защити интересите на САЩ - и то в прав текст !!! Протестна мрежа мълчи, ранобудните пияници и те мълчат, "младите и красивите" и тях ги няма. А си говорим за държавна измяна?!?!?!?! Сега са пуснали тази партенка, за да отчетат дейност. Орешарски го разпънаха на кръст(не, че е стока и ми е жал за него), а мутрата Тикварев я гледат с умиление. Платени "демократи" !
6
3
 
39
 
! Отговори
ПЕСЪЧИНКА преди 8 години
ПРАХ В ОЧИТЕ НИ.ТОЯ ТРЯБВА ДА ГО РАЗПИТВАТ ДНИ И МЕСЕЦИ ЗА АНТИБЪЛГАРСКАТА СИ ДЕИНОСТ В ПОЛЗА НА ГОСПОДАРИТЕ МУ ОТ С.А.Щ. И Е.С. .. ЗА ТАНКОВЕТЕ И ДРУГАТА ВОЕННА ТЕХНИКА НА С.А.Щ. ПРИСТИГНАЛА С ВЛАК КАКТО ПОКАЗА ТЕЛЕВИЗИЯ АЛФА И НИ ПРЕВРЪЩАТ В МИШЕНА ЗАРАДИ ПРОДАЖНИЦИ КАТО ТОЯ И БАНДАТА МУ.
5
1
 
43
 
! Отговори
:) преди 8 години
"Протестна мрежа" правят постановки, за да не ги свързват с ГЕРБ И РБ. Що не почнаха протести с искане за ОСТАВКА? Защо не питаха за миналото на Борисов? Пускат сигнал, който добре знаят, че няма да доведе до нищо. Чудя се колко ли трябва да е *** някой, за да вярва на такива евтини селски номера.
4
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво Бойко - *** си се родил, *** ше си идеш

Спонсорирани публикации