Татуировка на крака погубила Мартин, 17-годишният спасител

Кракът на младежа се инфектирал, ходил на лекар, но не помогнало
Обновена: 3 авг 2016 11:39 | 3 авг 2016 11:37,
280
Татуировка на крака погубила Мартин, 17-годишният спасител
Снимка: Reuters

Татуировка на крака довела до смъртта на 17-годишния Мартин, спасител на плажа в Несебър. Смъртоносният татус бил направен в студио в Слънчев бряг.

Лекари и специалисти са категорични, че именно той е виновен за фаталния край на момчето.

Както Dnes.bg писа преди дни ученикът от Езиковата гимназия в града издъхна внезапно на връщане от морето. Мартин Владимиров е трябвало да бъде абитуриент следващата учебна година. Гимназистът изкарал с успех курсове за спасител и отишъл да работи в Несебър през лятото, за да си спечели някой лев.

Преди няколко дни по телефона се оплакал на родителите си, че е вдигнал температури и се чувства зле. Баща му тръгнал за морето, за да го прибере. По пътя на връщане на момчето му станало много зле, баща му директно го откарал в пловдивския спешен център, къдедо след 1-2 часа младото момче издъхнало.

Още по темата

След фаталния край шефът на Водно-спасителната служба към БЧК Андон Налбантов обясни пред "България днес", че Мартин си правил татуировка на крака в студио в Слънчев бряг.

"Още на следващия ден кракът му се подул и се получила инфекция. Отишъл в Спешния център в Несебър, където му дали някакви хапчета и го отпратили", разказа той.

След два дни състоянието на младежа се влошило. Наложило се неговият приятел да го закара в болницата в Бургас. Там лекарите му направили вливания на лекарства, след което го освободили. Само два дни след като Мартин се прибрал в Несебър, положението станало изключително лошо.

"Явно до този момент момчето не е искало да притеснява родителите си, но в крайна сметка се наложило да звънне на баща си. Той веднага дошъл с автомобила, за да го вземе и да го върне в Благоевград. На път състоянието на Мартин станало критично. Бащата го откарал в Спешна помощ в Пловдив, където синът му по-късно издъхнал", разказа Налбантов.

Цял Благоевград е в траур от неочакваната и скръбна вест. Мартин е бил изключително интелигентно и добро дете. Учителите от Езиковата гимназия в града, където Мартин е трябвало да бъде абитуриент през следващата година, са в шок.

"Почивай в мир, мило момче! Всеотдаен, винаги готов да помогне, добър приятел! Ще ни липсваш, Марти!", написа във Facebook учителката му по немски език Хелга Узунова.

Лекари и специалисти са категорични, че причината за смъртта е именно татуировката. От мастилото младежът е развил инфекция, която не е овладяна от лекарите, и се е стигнало до фаталния край.

Тъжният финал на живота на Мартин няма общо с работата му на спасител на морския бряг.

"Нека повдигнем въпроса в тези студия за татуировки. Докога ще умират млади хора и ще се заразяват там? Къде е контролът на държавата?", питат близките на починалия Мартин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Лекар УмбалНе може лекар да напише "имфекция", камо ли останалите глупости.
178
0
 
9
 
! Отговори
Мишок преди 7 години
До мерки : Мерки след трагедия.Както винаги.А превантивни мерки=0
177
1
 
31
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
До Анонимен - До "До Мара"Абе то на лекарите не им е работа да правят татуси. Обаче и прострелян, от полицай, престъпник, са длъжни да направят всичко, каквото могат за да го спасят! Така че... Да!Имат вина! Бесхаберници са....
176
4
 
17
 
! Отговори
татуиран кръводарите преди 7 години
До РодителВ никакъв случай не искам да нападам когото и да било, заради различно мнение. Историята е тъжна, а аз също имам деца. Целта ми не е да убедя някого, че татуировките са прекрасно нещо. Въпрос на информиран избор са. Ако аз не харесам кифла със силикон в джуките, възпитанието не би ми позволило да отида да и кажа "много си проста",затова и категоризациите спрямо татуираните хора от масата коментатори тук приемам за липса на такова. Не ги харесвайте (не Вие лично), но не лепете етикети
175
5
 
13
 
! Отговори
Деян преди 7 години
До Лекар УмбалДокторе, не знам колко научно е обосновано, написаното, но граничи с глупост. По-скоро са започнали да правят боите за татуировките по-агресивни и да издържат на слънце и т. н. Може пък да е реакция от замърсената вода по черноморието. Хайде сега да сатанизираме татуировките и да демонизираме тези, които ги правят, защото в България медицината и контрола над всичко издиша и е под санитарния минимум. Утре да не съдим, някой винпром, че ни опадали зъбите.
174
3
 
40
 
! Отговори
някойситам преди 7 години
20 дена никакъв плаж, басейни, солариуми и т.н., за да се избегне ЕВЕНТУАЛНО ИНФЕКТИРАНЕ НА ПРЯСНАТА РАНА, забранен е прекия контакт със слънчева светлина, татуса трябва постоянно да се поддържа чист и хидратиран до неговото заздравяване. Тоест спасител си прави татус - не опреквам момчето лека му пръст, но да си го е правил преди да си тръгне от слънчев или кадето и да било, второ, най вероятно е пренабрегнал съветите на татуиста си, и трето лекарите в бг сте зле - от личен опит го казвам
173
6
 
15
 
! Отговори
летящата вещица преди 7 години
Младите хора като нямат акъл, студиата каквито и да са, пак ще са пълни.
172
2
 
14
 
! Отговори
Компетентна преди 7 години
За пореден път Бургаските лекари се доказаха
171
3
 
16
 
! Отговори
някойситам преди 7 години
До Лекар УмбалУважаеми г-н, -г-жо лекар, защо съм жив след като имам татуси по цялото тяло тогава и имам на 29 вида тежко развити алергий към какво ли не, а татусите повечето са ми правени след като ми откриха алергиите, Ще ви дам отговор, не съм нито биолог нито химик, но спазвам всичко, което татуиста ми каже за грижата за татуса на 1100% а досега всеки път ми повтарят следното, първите 20 дена от направата на татуса е напълно забранен прекия контакт със слънчева светлина, ходенето на плаж
170
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За мен татуираните са мангалиЗащо се възхищавате на Златки и тем подобни маймуни татуирани?
169
12
 
3
 
! Отговори
nqkoisi преди 7 години
До ГУРБЕТЧИЯ, Пич като говорим за природното и на тебе много ти липсва първо прочети откъде идва тату културата и как всичко е започнало и тогава се изказвай, защото татуирането е старо колкото готварството и проституцията, тъй че лекичък образовай се първо и тогава говори, ако няма смисъл това което искаш да кажеш по-добре си замълчи :) стара светска мисъл :)
168
3
 
35
 
! Отговори
Родител преди 7 години
Татуиран кръводарител: хората понякога са невежи, но наистина е жалко за този млад живот. Да си отиде по такъв нелеп начин. Яисто човешки и като родител ми стана много мъчно за момчето.И аз призовавам младите хора да избягват татуирането освен ако не им е мечтата на живота. Много хора ще ме нападнат, но сега коментирахме в офиса, че татуировките в днешно време / не говоря за бойците от миналото / са основно с цел избиване на някакъв комплекс.
167
14
 
11
 
! Отговори
Татуиран кръводарите преди 7 години
До АнонименХората с татуировки могат безпроблемно да даряват кръв, стига татуировката да е направена преди повече от 6 месеца. Давам кръв по 4 пъти в годината. Абсурдно е колко смешни коментари прочетох по темата до тук
166
9
 
49
 
! Отговори
от далече преди 7 години
Преди месец си бях в България и един ден децата предложиха да отидем на ресторант в Панчарево с чудна гледка към езерото.На съседните две маси празнуваха рожден ден на детенце.Хората бяха видимо заможни,добре изглеждащи.Това,което ме потресе бяха жените-раменете и ръцете нашарени,като на затворници.Е как расте дете,което гледа майка си цялата в татуси-приема го за нещо нормално.Обществото е болно,но не само у нас.В цял свят е така.
165
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 192-----------------------------НЕ, лекарите не са му направили татуса, НО НЕ СА ГО СПАСИЛИ. Факт е, че в България вече не останаха специалисти. Да ни пази Господ иначе опреш ли до бг здравеопазване много ти здраве
164
5
 
24
 
! Отговори
Лекар Умбал преди 7 години
Всяка тату руши клетки и води до катастрофална инфекция в тялото срещу чуждия предмет осакатяващ клетките му.Определени кръвни групи могат да оцелеят инфекция сравнително леко с леки симптоми.За някои кръвни групи инфекцията е смъртоносна.Тялото реагира индивидуално на травмите с убожданията местна инфекция ограничена,гангрена или сепсис ако има предишно заболяване скрито съчетано с тату става страшно.имфекция от тату може да влоши съществуваща болест и да ви убиесепсиса е коварен и почти 100% смъртоносен
163
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МараНека повдигнем и въпроса за некадърните доктори, които не влагат никаква мисъл и заради тях умират хора? Докога, ще неглижират пациентите си!?Лекарите ли са му направили татуировката?
162
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напоследък татуса стана като статуса. Нямаш ли татус или статус все едно, че те няма. Някои дори ги бъркат двете неща.
161
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В държавата на Тиквата всичко е възможно.Язък за момчето.И за стотиците хиляди други деца , които напуснаха тази отвратителна страна.Освен за асфалт ,нови данъци и избори , за нищо друго не се мисли в Герберистан.
160
6
 
31
 
! Отговори
Мара преди 7 години
Нека повдигнем и въпроса за некадърните доктори, които не влагат никаква мисъл и заради тях умират хора? Докога, ще неглижират пациентите си!?