Татуировка на крака погубила Мартин, 17-годишният спасител

Кракът на младежа се инфектирал, ходил на лекар, но не помогнало
Обновена: 3 авг 2016 11:39 | 3 авг 2016 11:37,
280
Татуировка на крака погубила Мартин, 17-годишният спасител
Снимка: Reuters

Татуировка на крака довела до смъртта на 17-годишния Мартин, спасител на плажа в Несебър. Смъртоносният татус бил направен в студио в Слънчев бряг.

Лекари и специалисти са категорични, че именно той е виновен за фаталния край на момчето.

Както Dnes.bg писа преди дни ученикът от Езиковата гимназия в града издъхна внезапно на връщане от морето. Мартин Владимиров е трябвало да бъде абитуриент следващата учебна година. Гимназистът изкарал с успех курсове за спасител и отишъл да работи в Несебър през лятото, за да си спечели някой лев.

Преди няколко дни по телефона се оплакал на родителите си, че е вдигнал температури и се чувства зле. Баща му тръгнал за морето, за да го прибере. По пътя на връщане на момчето му станало много зле, баща му директно го откарал в пловдивския спешен център, къдедо след 1-2 часа младото момче издъхнало.

Още по темата

След фаталния край шефът на Водно-спасителната служба към БЧК Андон Налбантов обясни пред "България днес", че Мартин си правил татуировка на крака в студио в Слънчев бряг.

"Още на следващия ден кракът му се подул и се получила инфекция. Отишъл в Спешния център в Несебър, където му дали някакви хапчета и го отпратили", разказа той.

След два дни състоянието на младежа се влошило. Наложило се неговият приятел да го закара в болницата в Бургас. Там лекарите му направили вливания на лекарства, след което го освободили. Само два дни след като Мартин се прибрал в Несебър, положението станало изключително лошо.

"Явно до този момент момчето не е искало да притеснява родителите си, но в крайна сметка се наложило да звънне на баща си. Той веднага дошъл с автомобила, за да го вземе и да го върне в Благоевград. На път състоянието на Мартин станало критично. Бащата го откарал в Спешна помощ в Пловдив, където синът му по-късно издъхнал", разказа Налбантов.

Цял Благоевград е в траур от неочакваната и скръбна вест. Мартин е бил изключително интелигентно и добро дете. Учителите от Езиковата гимназия в града, където Мартин е трябвало да бъде абитуриент през следващата година, са в шок.

"Почивай в мир, мило момче! Всеотдаен, винаги готов да помогне, добър приятел! Ще ни липсваш, Марти!", написа във Facebook учителката му по немски език Хелга Узунова.

Лекари и специалисти са категорични, че причината за смъртта е именно татуировката. От мастилото младежът е развил инфекция, която не е овладяна от лекарите, и се е стигнало до фаталния край.

Тъжният финал на живота на Мартин няма общо с работата му на спасител на морския бряг.

"Нека повдигнем въпроса в тези студия за татуировки. Докога ще умират млади хора и ще се заразяват там? Къде е контролът на държавата?", питат близките на починалия Мартин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това момче няма ли интернет, не е ли писало в гугъл "татуировки вреда". Излиза, че мастилото съдържа фталати и опасни за живота елементи. И това го вкарваш в кръвта си, заради едната простотия. *** ученици и тъпо поколение расте в тази държава.
158
2
 
42
 
! Отговори
demetra преди 7 години
Mир напраха му mомчета и момичета такъв е живота в такава държава живеем.На един му вкарват под слънчака 7 куршума в главата,гърдите и корема и го лекуват с ампули за по 2700 лв всяка/общо 280 000 лв на ден/ и го спасяват.Друг решава да си прави татуировка и да се окъпе на плажа и за зла участ съдбата му завижда.Не търсете логика и смисъл няма да ги откриете.Не си правете татуси и визуално и физиологично вредят.
157
5
 
27
 
! Отговори
станахме мангали преди 7 години
Едно време само *** се татуираха.Сега "умният" и "интелигентен" БГ мачо и БГ кифла имат татуси и там където слънце не огрява. Ясно е че белязаните будят ирония и насмеки относно уматвения им пълнеж. Но да не забравяме, че съществува значителен риск от заразяване с хепатит С, В,D,E, сифилис, херпеси и мн. др.Да ви е честито.
156
2
 
18
 
! Отговори
cat преди 7 години
Тая държава заминава....
155
11
 
42
 
! Отговори
таня преди 7 години
Много грозно и гнусно е да си татуиран. Пълна селяния. Не съм видяла интелигентен човек с татуировка. Че и пари плащат за това, как не ги е страх да не се заразят от хепатит или спин. И не е ли отровна и канцерогенна тази синя боя?
154
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мой роднина от тотайровка в Германия го заразиха с хепатит Б
153
2
 
16
 
! Отговори
tr преди 7 години
Nisko obrazovan narodTatoos ne se pravi lyatoto i ne se ozlaga na slance
152
1
 
27
 
! Отговори
До Аанонимен 165 преди 7 години
Да не обвиняваме лекарите при докаран в крайна фаза на сепсис човек?! Той на необитаем остров ли се докара до тая крайна форма или е ходил на лекар, където са му давали хапченца и са му влели нещо си и са го пратили да си ходи по живо по здраво?! Касапи и некадърници, това е масовото състояние на лекарите по болниците ни и търгаши... Пари, пари, пари им дай! А живота... Майната му на него, да има да се върти месомелачката! Ще дойде следващия! От човешкия живот правят пари! Но всичко се връща!!!
151
1
 
33
 
! Отговори
Родител преди 7 години
Отговорността дали да си направим или не татуировка е ЛИЧНА. За жалост ние родителите не говорим често с деца си за техните решения. Отказваме се от тежката битка да спорим и убеждаваме тинейджери. Никой не е виновен за това, което сами си причиняваме.
150
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"А колко взема един татуист и колко вземат тези, които се предполага, че трябва да го контролират? Никой в България не си върши съвестно работата, независимо от заплащането."Една хубава татуировка, красиво рисувана, размер 15 на 10 см, струва между 900 и 3000 лв. Зависи колко е добър татуировчика, какво му е реномето, колко е известен и колко са доволни хората от него. И също... къде работи и дали работи чисто!
149
4
 
29
 
! Отговори
Поничка преди 7 години
А защо не повдигнем въпроса защо лекарите не са видяли инфекцията?! Дали му хапчета и го отпратили в Несебър. Влели му лекарства и го отпратили в Бургас! Е, и? Един лекар не може да види инфекция, довела до сепсис?! И този човек лекува хора?! Стана вече ужасно да имаш нужда от лекар... По-вероятно е да те умори, отколкото да те спаси!
148
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отново трагедия!Съболезнования!Контрол няма нито за татуистите,нито за лекарите.Всички са гладни за пари,но страдаме ние.....Няма оправия,алчен народ сме.
147
4
 
17
 
! Отговори
iii преди 7 години
Хората са невежи и игнорантни.Очакват лекаря да е вълшебник и да каже Лазаре стани и той да стане.Е да ама не. Мислете преди да татуирате защото всяко убождане е потенциален сепсис. Грижите след това за това рапробито тялоцялото на дупки.Иде и се хвърли в тоалетната вода на черноморието.Ами лекаря какво с него ли да върви денонощно.
146
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отсега мога да ви кажа какво ще стане: лекарите ще го отнесат, " художника" дори няма да го открият кой е, ако беше надежден, щеше да си има нормално целогодишно студио, а не да припечелва на Слънчака, ама нали ден година храни.
145
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля не обвинявайте лекарското съсловие.Не можеш да докараш човек с крайна фаза на сепсин на кръвта и да очакваш ,че лекарите ще го спасят.Катоси правите татуировки носете си отговорноста моля! Или поне веднага след това идете на лекар да ви изпише лекарства ако не е вече прфекалено късно.Виждал съм сепсик как за 1 час убива майка на новородено пак от Тату
144
0
 
14
 
! Отговори
Лекар Умбал преди 7 години
Сепсисът е смъртоносно състояние където в тялото влиза чужд бактериален,вирусен или друг патоген по кръвен път.От заразени инструменти ръце и тн.Следва масивно развитие на инфекция,отравяне на кръвта из цялото тяло.Отказ на всички органи и системи,токсините разрушават първо бъбреците,очите,мозъка,нервите.Инфектирано отвътре тялото пишете не подлежи на лечение,медицината е брезсилна.Умираш. Мъчителна смърт,конвулсии,кръвта неконтролируемо изтича всичко вътре става на каша.
143
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 155 - тока ми спира всяка вечер за половин час - в Елитен квартал "Лозенец" съм. АКо това е резултата от прехвалените инжинери, по-добер направо да закриваме електроцентралата
142
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И татуистите, и лекарите, и всички у нас са калпави и мързеливи.Защо сега се сещат да питат къде била Държавата?Държавата сме всички ние и щом сме калпави такава държава ще имаме.Защо досега не сезираха мързеливите корумпирани органи, че тату студията са незаконни и затазни?Хората сами са си виновни.С мухлясало брашно хубав хляб не става - с този народ благоденстваща държава няма да има.
141
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първия път може да не е имало сериозни сиптоми - гадене, температура, подут крак - това може да се вземе за вирус или кърлеж. Трябват задълбочени изследвания при кожен лекар а момчето не ги е направило. Като е станало дебела работота е било вече ясно положението, но е било късно момчето вече е умирало лекарите не са Боговоне а хора. Момчето от самото начало е трябвало да отиде и на кожен доктор а също и на вътрешни болести.
140
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
магистралиет които сега ги строят - се пукат през две-три седмици - толкова има и строителни инжинери и проектранти. СТрои се нещо - и после пак. Строиха Марица - недобер построена. СТроиха Тракия - сега се виждат дефекти. АСфалтираха дървета на "Вазов". Изсякоха вековни борове на "кошарите", те изобщо не са включени в плана за сечище. СТроиха метро - то пропада три пъти - два пъти на хемус и веднъж на черни Връх.Сума ти стари сгради по закон трябва да се бутнат след пет години - стоят си.