"Ню Йорк таймс": Марешки говори и действа като Тръмп

Не се страхувам да говоря директно на хората, заяви лидерът на "Воля"
25 фев 2017 14:18, Елка Василева
170
"Ню Йорк таймс": Марешки говори и действа като Тръмп
Веселин Марешки. Снимка: архив, Булфото

"Аз съм бизнесмен, градих бизнес почти 30 години, докато постигна нещо много успешно", казва Веселин Марешки за един от най-големите световни вестници – "Ню Йорк таймс", който публикува специален очерк за него под заглавие "В България бизнесмен говори (и действа) като Тръмп".

"Натрупах много опит в тези години, така че не се страхувам да говоря директно на хората и да наричам нещата с истинските им имена", казва още Марешки пред Рик Лаймън - автор на материала.

Американският журналист прави сравнение между политическия подход на президента Доналд Тръмп и лидера на гражданско движение „Воля“.

"Усещам доста сходства между кампаниите ни. Виждаме, че господин Тръмп възприе много различен подход в сравнение с кандидатите от основното течение в Америка, същото правя и аз. Смятам, че съм кандидат анти-статуквото като Доналд Тръмп. И ние ще можем да променим света", казва Марешки.

Вестникът разказва за мащабния бизнес на Веселин Марешки и неговия принцип да предлага по-ниски цени за клиентите си - както във веригата аптеки, така и в бензиностанциите.

"Аз не само давам обещания, като другите политици. Аз действам", категоричен е Веселин Марешки.

"Той прави точка в продажбата на лекарства - особено тези, които са най-нужни на по-възрастните българи на оскъдни пенсии - като продава на най-ниски цени в сравнение с други вериги, доказвайки, казва той, че фармацевтичният картел съдира кожата на потребителите", пише Рик Лаймън.

"Марешки се опитва да направи същото нещо и за бензина. В края на 2015 г. открива първата си бензиностанция с цени по-евтини, отколкото в други. Образуват се дълги опашки. "Аз нямах нужда да разширявам бизнеса си в друг сектор," каза господин Марешки. "Но се отвратих и ми писна да виждам как картелите ограбват българите."

Сега той има една дузина бензиностанции в цялата страна под името VM Petroleum (той не ги нарича Марешки, защото би могъл да поиска да разшири веригата и в други страни). Огромна нова бензиностанция - която включва хотел, ресторанти и други удобства - е в процес на изграждане в покрайнините на София и ще бъде "една от най-големите бензиностанции в света", каза той, звучащ особено "Тръмповски", пише американският журналист.

Той споделя в материала и впечатлението си от офиса и личната си среща с Веселин Марешки, за която пристигна специално в София, като изтъква, че политикът го е посрещнал с изрядно изгладен черен костюм и модерна набола брада, с кошница плодове на бюрото.

Рик Лаймън отбелязва и значителния успех на Веселин Марешки на президентските избори у нас, на които той получи над 11 процента. "Сега той се надява да се възползва от това силно представяне чрез формиране на нова политическа партия, която той нарича "Воля" - дума, която в българския език загатва за сила на характера", пише още в статията на Ню Йорк Таймс, посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: ВоляВаеселин Марешки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
2
 
5
 
! Отговори
до Цура преди 7 години
В Бугария НЯМА свестни, културни и образовани хора!
107
2
 
16
 
! Отговори
Цура преди 7 години
Не се ли свършиха тези мутри в България?! Остава и тази мутра да изберете....Толкова ли няма свестни,културни и образовани българи за този пост?!!
106
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
той е от ДС , зад всеки бг бизнесмен стои ДС
105
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОРЕДНИЯ ИЗРАСТЪК НА ГРАБ!!!!!!!!!!!СЪЩИЯ ТОЗИ ПОДКРЕПИ ЦЕЦКА ЦАЧЕВА ПУБЛИЧНО!!!!!!!!!!
104
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 125Малеее не мога да повярвам! Кой ти е казал че ще гласувам за този лаик и тъ.панар Марешки бе? Не го ли виждаш каква мутра е? Само казвам, че продава най-евтините лекарства на Балканите- ФАКТ! Истината ли боли?
103
2
 
15
 
! Отговори
of 123 преди 7 години
Не разбрах само вие за политик ли ще гласувате на следващите избори или за аптекар и бензинаджия ?Свалил предизборно някакви цени с по няколко стотинки и шараните веднага готови да му поверят Държавата.Това са доста различни неща все пак ...
102
4
 
15
 
! Отговори
Любопитен преди 7 години
Колко ли вървят платените статии в Ню Йорк Таймс?Тая точно на това бие.....
101
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
do 115 Василев не че защитавам тоя *** Марешки ама да тои кажа един факт. Майка ми от 10 години е в Гърция на работа и е болна. лекарствата на месец които пие ако си ги взима от гръцки аптеки и се равняват на 120 евро. .Съшите лекарства у нас в аптеките на Марешки и ги взимам за 95 лева. Я сега сметни колко евтино е на гръцките аптеки и колко на Марешки. А бе Василев, *** ли си бе? Даже наши сънародници си идват от Гърция да си лекуват зъбите, защото там режат глави там един зъб е 300 е
100
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега сте ни разсмивали. Марешки били Тръмп. Всеки една Отворено общество не е спонсорирано от Сорос. Та и Марешки.
99
3
 
22
 
! Отговори
А се надявахме..... преди 7 години
Всички се надавахме в следващото Народно събрание да няма повече мутри. Една част от досегашните глави, които са гласували за най голямата мутра ще гласуват за тази мутра. Представяте ли си, индивид който казва "биле" , вместо "били" да бъде следващия водач на опърпаните българи ? Разликата вместо този "наш Тръмп" и Динко от Ямбол е никаква. Добавете към тях и Трътлестия от Банкя и ще паднете, възнак.
98
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не беше подрекипл открито Тетка Цецка на президентските избори имаше известен шанс да дам гласа си за него. Но сега - никога !
97
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бях позитивно настроен за Марешки, докато не видях тая статия, интервю за Ню Йорк Таймс. Не е му чиста работата, незабравйте в продължение на целия демократичен преход в България медиите стояха зад политиците и ни разделяха на червени и сини. А между другото Ню Йорк таимс беше една от най големите кртици на Тръмп и промяната, не е случайно че днес Тръм е забранил на най големите медии да присъстват на пресконференция.
96
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Янето Марешки отдавна е ясен - след изборите ще стане поредната патерица на Тикваря от Банкя. Свързват ги мафиотските групировки.
95
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Mareshki go pazyat armenskata mafiya,zatova e kornaz.Ako ne sa te,kurban..
94
2
 
14
 
! Отговори
доцент преди 7 години
ха-ха-ха.Все едно да сравняваме лъв и хиена.
93
8
 
6
 
! Отговори
Алтернатива?????? преди 7 години
Това с,,тиквата" е ясно,за това ти плащат това пишеш.Но я кажи КАКВА Е АЛТЕРНАТИВАТА,какво предлагаш и мислиш?А и всички плюещи Бойко, с Нинова ли смятате да го сменим.Ще виете още повече.А Марешки си е като царя и Бареков-сам.С кого ще управлява,живота не включва само бензиностанции.Напишете нещо смисленно бе нормални хора/.Оставете ги троловете ,те си личат по хамалския език/ А и тия 20 -25 годишни хлапаци нямат никаква представа от реалния живот.Майкъл до Майкъл.Жална България
92
22
 
8
 
! Отговори
Гробаря преди 7 години
Имаме новина! *** обеща Аец Белене,заплати, пенсии, здравно осигуряване, бъдеще.... но, след 20 години. Марешки прави реални неща... разбойник е, но като гледам Радан, Каракачанов, Зидаров, Сидеров и група.... Спрямо тях е златна рибка
91
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко ли е платил за това интервю?
90
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СРЕЩУ МАРЕШКИ ВЪРВИ ДЕЛО ЗА ИЗНУДВАНЕ И РЕКЕТ
89
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и други обамовски вестници ще пуснат тая партенка - защото знаят че е техен човек - гербав