Рецесия ни сдъвква до месеци

Прогнозата е на Иван Костов; по думите му, около изборите ще сме точно в "окото на кризата"
7 дек 2008 10:58,
217
Рецесия ни сдъвква до месеци
"Няма реално развитие, просто сивата икономика излезе на светло". Снимка: БГНЕС

„Дошло е време да се изостави политиката на либерализация, а държавата да се ангажира с качеството на икономическото развитие и на растежа“.

Това заяви лидерът на Демократи за силна България /ДСБ/ и бивш премиер Иван Костов в ефира на БНР.

По думите му в следващите месеци ще навлезем в рецесия и вероятно около изборите страната ще бъде точно в “окото на кризата”.

Костов разкритикува новия бюджет 2009 особено в частта, която предвижда икономически ръст от 4.7%.

Според него тези цифри се дължат на нереалистичен оптимизъм, който идва от неправилния прочит на ефекта от въвеждането на плоския данък.

По думите му обаче, кризата ще има отрезвяващо въздействие върху българската икономика и ще направи бизнеса по-прозрачен.

“Има един порочен депозит в българската икономика – сивата икономика“, коментира той.

“Това, което се отчита като развитие, всъщност е ефектът от въвеждането на 10-процентния плосък данък и “избелването” на сивата икономика.

Това не е реално развитие, а просто се дължи на излизане на сивата икономика на светло – тоест, не е реален растеж”, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
30. - 07.12 12:17 -От: АнонименГосподин Костов, при излизане на светло на част от сивата икономика, се повишава размерът на данъците влизащи в хазната. ТОВА НЕ Е ЛИ РАСТЕЖ??? Вие бяхте популист и такъв си оставате!!!Понякога е по-добре просто да замълчиш. Това е растеж на приходите от данъци поради изсветляването на икономиката(повече фирми плащат данъци), а не че бизнесът се развива...
195
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ще гласувам само за БКП. ако не ги допуснат, няма да гласувам, защото всички други са мошеници и народни кръвопийци
194
0
 
0
 
! Отговори
Познаващ нещата преди 15 години
187-Много жъто около устата ти, а май и не само там?Наи вече на теб ти трябва памперс,смърдиш.Доньо ти отваря очите,ти ми честитиш мавър?Аман от недоносчета,цвъкащи навсякъде.Направи на мафъра фелацио,да му е "хорошо" и като си го избереш,не забравяй да си вземеш вазелин.
193
0
 
0
 
! Отговори
КОСТОВ И САМО КОС преди 15 години
Само ИВАН КОСТОВ расъждава държавнически и мисли за народа и държавата ! Да го подкрепиме на изборите с бюлетината на Д С Б !!!
192
0
 
0
 
! Отговори
Данчо на 63г. преди 15 години
Мавъра не само има какво да каже,а трябва и да пропее за профуканите национални капитали,харизани за жълти стотинки на пердечуждестранните купувачи.Добре си изпълни ангажиментите-унищожи пенсионното ми бъдеще,стопи спестяванията,вкара ни във валутния борд,доизпълни на Ран и Ът геноцидната програма,а *** си го хвалят? Е,по *** народ,едва ли другаде има такъв като тук,да слави палача си.Наивници,почти ***.
191
0
 
0
 
! Отговори
СИНЯ ТЕМЕНУЖКА преди 15 години
И ЩЕ БЪДЕ СЛЕДВАЩИЯТ ПРЕМИЕР !
190
0
 
0
 
! Отговори
КОСТОВ Е НАЙ - ВЕЛ преди 15 години
И пак ще го повтори ! Спасението на България , Е ЗАДАЧА НОМЕР ЕДНО ЗА НАШИЯТ ВЕЛИК ПОЛИТИК ИВАН КОСТОВ !
189
0
 
0
 
! Отговори
fen na Kostov преди 15 години
Nai-goliamata dreshka na Kostov beshe che dopusna Petar Stoianov da stane prezident - tozi samolubez - PS - e vinoven za idvaneto na Simeon na vlast ... galko ge mnogo barzo vsichki zabraviame vagni fakti i podrobnosti, a posle se chudim zashto neshtata za takiva , kakvito sa
188
0
 
0
 
! Отговори
СТРАТЕГ преди 15 години
ВСИЧКИ ВЕЧЕ ОСЪЗНАХА , ЧЕ КОСТОВ Е КРАЙНО НЕОБХОДИМ НА БЪЛГАРИЯ И ГО ИСКАТ ПРЕМИЕР !
187
0
 
0
 
! Отговори
Костов е велик държа преди 15 години
Абе , я върви си смени памперса , а за Костов не бери грижа , ТОЙ Е СЛЕДВАЩИЯТ ПРЕМИЕР ! ЧЕСТИТА ВИ НОВА ГОДИНА И НОВ ПРЕМИЕР !
186
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
DOLU KOSTOV UUUUUUUUUUUU
185
0
 
0
 
! Отговори
Магдалена преди 15 години
Призовавам: млади, стари и на средна възрас всички които имате право на глас :НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ ОТ ТОВА СИ ПРАВО: Г Л А С У В А Й Т Е. Няма значение за кого важното е да гласувате. Така ще бъде избран с мнозинство този който ще може дани ухравлява и ръководи. ГЛАСУМАЙТЕ.. ГЛАСУМАЙТЕ;. ГЛАСУМАЙТЕ;. ГЛАСУМАЙТЕ;. ГЛАСУМАЙТЕ
184
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
щкксд
183
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
да премиер :) но да го клонират за всеки министерски пост, че преди точно мижитурките по тези места го предадоха :)
182
0
 
0
 
! Отговори
Костов - Премиер! преди 15 години
Костов - Премиер!
181
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
... да, защото той винаги казва истината! а тя болииии ... затова Костов е като язва за действащите политици ... Бойко Борисов както говореше тази вечер по Нова телевизия така и действа... определено съм оптимист за България ... И Костов и Бойко Борисов гледат в една посока, може да се недолюбват, но имат нюх на гържавници...
180
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Щастлива съм че Костов предизвиква най-ожесточените спорове,навсякъде където се изкаже и изрази позиция,сигурна съм че има какво още да каже:)
179
0
 
0
 
! Отговори
NIKI преди 15 години
CHERVENI ,SINI,JULTI, vsichki sa edna I sushta mafia kak nemojete da go razberete osobeno puk Ko$tov e eein ot nai-golemite kalpazani.Doverie I'm nyamaite izobshto povecheto ste tolkova zabludeni che nyama nakude!
178
0
 
0
 
! Отговори
Доню Донев преди 15 години
Ами те, комунистите и костовистите нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили, а и няма как да е иначе, защото техния диевиз е и си остава "по добре доволна ***, отколкото страдащ човек". И колкото и да им е странно, като мен мислят много, мой е само коментар 56 и той е: "Освен всичко друго Костов отново доказва, че е правилна теорията за установката на Марбе-Мюлер-Узнадзе и е грешна и вредна психоанализата на Фройд. Още в началото на 1992 г. в "1000 дни" писах, че основния проблем на прехода у нас е завладяването на цялото икономическо и политическо пространство от формации, появили се в резултат на разцепването на БКП на нови келеперджийски структури - от БСП до СДС и това, за съжаление, остава вярно и до момента, и за обозримото бъдеще. Кандидатчлена на БКП и съпруг на партийна секретарка, асистент по политикономия /измислена вредна антинаука/, платен съветник в червеното КНСБ, кандидат за ВНС от листата на БСП на неизбираемо място и затова ловко прескочил в СДС без да е член на никоя от съставляващите го партии, основна фигура в правителството на Попов, тласнало ни по един от неефективните и порочни пътища на реформите у нас, краен десен монетарист, ... и т.н., другото е по-ново, силно афиширано от костовистите и го знаете, но то е още по порочно и вредно. Та такива като него са параван за комунистите келеперджии, те са си едно и също, те имат една и съща келеперджийска установка и с делата и приказките си доказват Марбе-Мюлер-Узнадзе. И така, Костов като кандидаткомунист в дисертацията си хвали Ленин, после беше десен монетарист, сега не знам дали левее, но прави поредния остър завой: Дошло е време да се изостави политиката на либерализация, а държавата да се ангажира с качеството на икономическото развитие и на растежа - сами оценете какво значи това.И какво предлага? Да ударим сивата икономика. Само че кризата е ФИНАНСОВА, тя се дължи на паричната система от дългов тип с частично покритие и е неизбежна. Всички палиативни мерки в подкрепа на реалната икономика само отдалечават и утежняват неизбежния колапс. Само че Костов може и да не знае това, нали се е учил от Маркс, а последния с неговите глупусти за принадената стойност параванизира финансовата система и това е най голямото му престъпление. А който иска да се запознае с истината, пак повтарям, нека като начало потърси с Гугъл "деньги - пирамида долгов" /филм/ и "хочу весь мир и еще 5%" /текст/, а после да продължи напред. А решенията са известни и от теобията, и от практиката /и то невероятно успешна!/ - можете в тази връзка да потърсите Силвио Гезел, Готфрид Федер, проф. Ървинг Фишер, Маргрид Кеннеди и много други - в интернет има достатъчно информация. И решението не е сложно и трудно - запазнайте се с христоматийния пример за австрийския град Вьоргл от 1932 г., където блестящо се справя с финансовите проблеми избрания за бургмистър локомотивен машинист Михаел Унтергугенбергер."
177
0
 
0
 
! Отговори
Lenin преди 15 години
Да живее БКП и НРБ! Народен съд за империалиста Костов!