Рецесия ни сдъвква до месеци

Прогнозата е на Иван Костов; по думите му, около изборите ще сме точно в "окото на кризата"
7 дек 2008 10:58,
217
Рецесия ни сдъвква до месеци
"Няма реално развитие, просто сивата икономика излезе на светло". Снимка: БГНЕС

„Дошло е време да се изостави политиката на либерализация, а държавата да се ангажира с качеството на икономическото развитие и на растежа“.

Това заяви лидерът на Демократи за силна България /ДСБ/ и бивш премиер Иван Костов в ефира на БНР.

По думите му в следващите месеци ще навлезем в рецесия и вероятно около изборите страната ще бъде точно в “окото на кризата”.

Костов разкритикува новия бюджет 2009 особено в частта, която предвижда икономически ръст от 4.7%.

Според него тези цифри се дължат на нереалистичен оптимизъм, който идва от неправилния прочит на ефекта от въвеждането на плоския данък.

По думите му обаче, кризата ще има отрезвяващо въздействие върху българската икономика и ще направи бизнеса по-прозрачен.

“Има един порочен депозит в българската икономика – сивата икономика“, коментира той.

“Това, което се отчита като развитие, всъщност е ефектът от въвеждането на 10-процентния плосък данък и “избелването” на сивата икономика.

Това не е реално развитие, а просто се дължи на излизане на сивата икономика на светло – тоест, не е реален растеж”, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
156
0
 
0
 
! Отговори
v1li4ka преди 15 години
Жената може и да не е жива вече, но че Костов е от там - това няма спор. От този район съм и знам за какво става на въпрос. НЕ ме тресе нищо мени няма къде да бягам. А за тяхното потекло не мога да говоря, защото не го знам :))) Приятна вечер на всички смешници тук :))))
155
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Може да не си червен, но си *** :) язвителните ти коментари са доказателство, че завист яка те тресе! :) комплекси за малоценност нещо в теб напират! :) Що сте се заяли с родословието му бе. човека се поддържа, на солариум ходи, долу в избата си СПА комплекс си е направил :):):) Ще не говорите за потелкото на Сергейчо, за Доганчо или други действащи... ха *** ха.. то като няма агрументи някой личните нападки са му присъщи! Под нивото ми е да коментирам произхода на всеки политик, дори и да не го харесвам!! аре бегаи и пии валериан! и се невесвай повече тук...хабиш си мастилото... кръъъгом...и шут по....твойто...
154
0
 
0
 
! Отговори
liktor преди 15 години
OK ,izvinqvam se ,ne si 4erven bolkluk!!!Dobre de ,nali baba mu be6e ?Ili az ne6to ne moga da 4eta ?Citiram:Moje da ide6 v Dragoman ili po-to4no v s.Prekrastie - i 6te vidi6 tam ednata mu baba na Ivan Kostov...."Krai na citata....Predi baba mu,sega bratov4edka mu...
153
0
 
0
 
! Отговори
v1li4ka преди 15 години
Ne sam 4erven bukluk. Razhodi se do vaprosnoto selo i se ubedi sam za rodoslovnoto darvo na Kostov, a predi tova mini parvo prez grad Slivnica - tam jivee ednata mu bratov4edka, a v dragoman drugata i sam se ubedi :) Uspeh
152
0
 
0
 
! Отговори
anton преди 15 години
...а прехваления Ви Сергей на турската *** ни подари!!ейййй страхотен дебат се вихри тук бе :):):) ако така беше в народното събрание, и законите закони щеха да са и правителството правителство :):):) ПРАВИ СА ХОРАТА, КОИТО ПОДДЪРЖАТ КОСТОВАТА ПОЛИТИКА!!! ТАКА ТРЯБВА "... ТО ТРЯБВА И АКЪЛ..." ПАРИ ОТ ЕВРОПА КОЙ ИЗДЕЙСТВА БЕ НЕХРАНИМАЙКОВЦИ!!!???? ЛЕСНО Е ДА СЕ ГОВОРИ КОЙ ПОДПИСАЛ ДОГОВОРИТЕ, А ПРЕГОВОРИТЕ КОЙ ГИ ВОДЕШЕ, А КОЙ БЕШЕ ТОЗИ КОМУТО ПЕРСОНАЛНО ВНИМАНИЕ ЕВРОПА ОБЪРНА... НИщО НЕЗНАЕТЕ СМЕШНИЦИ ТАКИВА!! ДОБРЕ ЧЕ КОСТОВ БЕШЕ, ЧЕ В НЕМИЛОСТ щЯХМЕ ДА БЪДЕМ ОщЕ!!! ***... БИЛ И КАКВО ОТ ТОВА???? ЗАВИЖДАТЕ ЛИ, НЕСХВАНАХ... АКО БЕХА ВСИЧКИ *** КАТО НЕГО ВЕДНАГА СИ СМЕНЯМ ЕТНОСА... НЕ МОЖЕТЕ ДА МИСЛИТЕ СЪС СОБСТВЕНИЯ СИ МОЗЪК, ТРЪГНАЛИ КВАЛИФИКАЦИИ ДА ДАВАТ... НЕДОРАЗВИТИ ИНДИВИДИ, НЕ ВИ Е СРАМ!
151
0
 
0
 
! Отговори
Драго преди 15 години
Даже няма и да ти връщам обидата приятелче .Ти ако си мислиш, че наще политици са гении и вършат няква изключителна работа и имат изключителни умения дължащи се на многогодишен опит - грешиш.И какво си се вързал за тези имена Костов Сергей С. вземи прочети предните постове.Обаче аз им завиждам за нещо те имат зад себе си такива хора като теб та да мислят така .Та затова мястото им в парламента няма да изстине скоро .благодаря ти !
150
0
 
0
 
! Отговори
Драго преди 15 години
Даже няма и да ти връщам обидата приятелче .Ти ако си мислиш, че наще политици са гении и вършат няква изключителна работа и имат изключителни умения дължащи се на многогодишен опит - грешиш.И какво си се вързал за тези имена Костов Сергей С. вземи прочети предните постове.Обаче аз им завиждам за нещо те имат зад себе си такива хора като теб та да мислят така .Та затова мястото им парламента няма да изстине скоро .благодаря ти !
149
0
 
0
 
! Отговори
Liktor преди 15 години
Otnosno JIVATA baba na Kostov v Dragoman...Kostov v momenta e na 59 godini ,ba6ta mu e na 85 ,maika mu e po4inala..pita se na kolko godini bi trqbvalo da e baba mu i kade ?V rekordite na Gines ,4erven ***...Na lajata i vika6 "Mamo" !!!!Mnooogo lajete ,be ,pove4e ot Sergei4o !!!!
148
0
 
0
 
! Отговори
жълти и сини теменуж преди 15 години
БТК и БГА 'БАЛКАН' се обединяват напролет... Крайно време беше да си кажат, че са от една порода !
147
0
 
0
 
! Отговори
котаракъ преди 15 години
Малеее много платен червен-талашит по форумите бреййй,не се шегува БКП-то.И тъйй, на следващите парламентарни избори,партиите с най-висок изборен процент ще са - ГЕРБ и БКП.Коя от тях ще бъде първа и с каква преднина,не мога да гадая,но във всички случаи,нито една от двете партии,няма даможе да излъчи самостоятелно правителство.И ГЕРБ и БКП, ще търсят коалиционни партньори.Не знам с кой ще се коалира ГЕРБ,но знам с кой ще се коалира БКП! С нейния верен партньор ДПС.Ако,БКП бъде първа полит. партия и заедно с ДПС, съставят следващото правителство на БГ... ,тогава "...последния даизгаси осветлението и да затвори вратата."
146
0
 
0
 
! Отговори
Мк преди 15 години
Значи за да си фризьор трябва да имаш опит, а за министър председател не така ли? Само от този коментар става ясно колко умствен потенциал имаш. А колкото до ЕС ако Костов беше премиер никога нямаше да се стигне до спиране на субсидии. Ако не вярваш провери как са усвоявани средствата по негово време по други програми като испа и сапард.
145
0
 
0
 
! Отговори
Liktor преди 15 години
Ti ne si li 4ul,4e ima vaksini protiv bqs ?Q begom da ti udarqt edna v gaza !6te te otpusne malko...
144
0
 
0
 
! Отговори
Драго преди 15 години
Какъв опит бе братче .Опит му трябва на фризьора ми ... Опит не му трябва на човек за да се вслуша в, това което му казват от ЕС, а те нямат интерес в България да се краде да има групировки и да им изчезват парите .Техния интерес е България да стане едно колело от машината Европейски съюз .За да са конкурентни на икономики като Китай и САЩ .Макар и по тоя път пак да сме част от нещо по голямо както по времето на СССР сега няма република на германия или република на франция има съюз на равни.Или поне натам се стремят съгласно законите .
143
0
 
0
 
! Отговори
Драго преди 15 години
Какъв опит бе братче .Опит му трябва на фризьора ми ... Опит не му трябва на човек за да се вслуша в, това което му казват от ЕС, а те нямат интерес в България да се краде да има групировки и да им изчезват парите .Техния интерес е България да стане едно колело от машината Европейски съюз .За да са конкурентни на икономики като Китай и САЩ .Макар и по тоя път пак да сме част от нещо по голямо както по времето на СССР сега няма република на германия или република на франция има съюз на равни.Или поне натам се стремят съгласно законите .
142
0
 
0
 
! Отговори
Бесен преди 15 години
Махайте го тоя *** Костов.Стига му давахте форум на тоя .
141
0
 
0
 
! Отговори
Драго преди 15 години
Ха царя е най-новото лице тай като го гледам колко е новичак едва ли има 20 години .Царя си дойде с ясна цел евала му кадърен човек хем не е българин хем успя да разбере БГ манталитета особено на пенсионерите та да го изберат .Човека си дойде и със свита от нови лица лакеи които да ръководи без да му задават мн мн въпроси .Та какво повече да се каже за него .Ся си има и резерватчета и резиденции мисля че тези 4 години му бяха страхотна инвестиция .
140
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пак тема за Костоваците! :0) За родину, за Сталину, за Костов! Тази черна станция няма ли да престане да се обажда? И какво ново има в това? Ми много е ясно, че ще има рецесия! Ние да не живеем а остров?! Предприятиятя пускат кепенци, защото няма външен пазар, инвеститорите нямат свежи пари да инвестират! Това са икономически закони! не е нужано да си бил член на БКП и да си преподавал политикономия, за да направиш тези изводи! По важното е *** базата на какво ще се обедини дясното пространство и за се надявам искрено заради СДС и демокрацията в България - доколкото все още я има, това да не е Костов! Него вече сме го виждали - не искаме да гледаме пак тези филми! Поне статистическите проучвания показват това! Интерсен е въпросът защо? ЗАЩО ХОРАТА НЕ ВЯРВАТ НА ИВАН КОСТОВ? ЗАЩО СДС Е С ТАКАВА НИСКА ПОДКРЕПА? КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ, ЗА ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ ДЯСНОТО ПРОСТРАНСТВО В БЪЛГАРИЯ? ДАЛИ ДСБ Е ВСЪЩНОСТ НЕЩО ДЕМОКРАТИЧНО И КАКВА ТОЧНО СИЛНА БЪЛГАРИЯ ПРЕДЛАГАТ ТЕ? СИЛНА В КАКВО? КАК ИВАН КОСТОВ ЩЕ ГАРАНТИРА, ЧЕ ВИНОВНИЦИТЕ ЗА СПРЕНИТЕ ФОНДОВЕ ЩЕ БЪДАТ НАКАЗАНИ? Ето тези въпроси ме вълнуват лично мен! И когато получа някакъв точен отговор, а не пламенни и екзалтирани речи, достойни за някой филм от времето на култа, ще си помисля дали да дам гласа си за Иван Костов или някоя друга демократична партия!
139
0
 
0
 
! Отговори
Драго преди 15 години
И докато ни занимават главите с въпроси като дали И.Костов е *** или не крал или не или който и да е подобен и детайли от живота му ще сме си така .Ще си ходим със скъсаните парцалки и като минат англичани немци или французи ще се питаме абе с кво са по-добри те - с нищо! Само манталитета им е различен ,щото не са ги тъпкали и водили за носа 50-60години.
138
0
 
0
 
! Отговори
мк преди 15 години
Нали царя беше "нов" не помниш ли? Дойде отнякъде с "нови" и млади хора, без програма без нищо и оттам загубихме инерцията от педишното управление. Някога бяхме преди Румъния и се борехме да влезем в ЕС преди тях, а сега сме далеч след тях. И в случай, че не си забелязала в развитите държави не се появяват ей така от никъде "нови" месии. За политиката трябват хора с опти, а не еднодневки, които да дойдат, да се откраднат колкото могат и да си тръгнат по живо по здраво след 4 години.И все пак какво предлагаш? Кой искаш да управлява? Кажи някой конкретно, а не само "нови хора". Кои са тези хора?
137
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ами нали точно това ти казвам - през 2001 всички познати лица излезнаха от действие и видяхме новите какви ги оплескаха!