В следващите месеци жилищата може да започнат да поскъпват

Агенция прогнозира ръст от 10% спрямо 2009 година
8 фев 2010 12:02,
30
В следващите месеци жилищата може да започнат да поскъпват
Снимка: БГНЕС

В началото на тази година цените на имотите в страната и в София ще достигнат дъното, а в следващите месеци ще започнат да се възстановят. Условието е да няма резки промени в икономическата ситуация.

През 2010 година средните цени на жилищата ще надхвърлят с 10% нивото от миналата година, прогнозира Тихомир Цаков, управител на агенцията за имоти Аристо.

Прогнозата му се различава значително от тези на други агенции, които очакват спад до около 10% през първата половина на годината и последваща стабилизация на цените.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
valsodar преди 14 години
Глупаците от Аристо, достойно заместиха глупаците от Явлена, в прогнозите си пред медиите. Но, за мен е по-интересно друго и то е, колко си плащат на поръчкова статия?Защото по друг начин не може да се нарече подобна глупост, показваща пълно непознаване на пазара за недвижими имоти и на принципите които го определят!
9
0
 
0
 
! Отговори
Анализатор преди 14 години
Не мога да проумея как ще вдигет цените при тая ескалираща безработица и тоя глад който мъчи поне 70% от Българите.Да ги вдигат , повече от 50% БГ гражданите имат нулеви покупателни способности така че всичко ще се превърта между мафиотите с дебелите пачки.
8
0
 
0
 
! Отговори
Джоунс преди 14 години
Доста има да почакате докато цените регистрират покачване с 10 %. Може би след като паднат с още 40%, тогава ще има покачване с 10% но при сегашната ситуация ПОСОКАТА Е САМО НАДОЛУ.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тази същата статия, от същата агенция и същия работник, я 4етох преди 2 дена в Дневник!с 10% ще се увеличи безработициата, а не цените. баф маа му, в Бг само търговийка и далаверки, телефони и компютри, смс-си и разни други. производство трябва. Румъния произвежда коли, в Турция сумати големи компании имат производство. иначе сме най-великите!
6
0
 
0
 
! Отговори
петров преди 14 години
Когато лихвите са високи, а заемите по-трудно достъпни, нормално би било цените да падат. Щом някой смята че е нормално обратното, или че цените на имотите в България са ниски, може да пробва по-високи цени. Родните "експерти" преди няколко години казваха и за туризма че всичко е в ред но ...! Мнението ми е че политиката и икономиката у нас се управляват от ***.
5
0
 
0
 
! Отговори
до тъй тъй преди 14 години
ти направо ме уби,защото наистина тантрически напяват брокерите,ама само в техните глави са май тези покачвания,според мен още ще поевтинява всичко.Аз дет' са вика-съм беден 2 врати не мога да си отворя :)Оммммммм
4
0
 
0
 
! Отговори
ХАХА преди 14 години
Е САМО ОТ ВАС НЕ ГО ОЧАКВАХ ......ЦИРКА СВЪРШИ И НЯМА КАК ДА ЗАПОЧНЕ ПАК ДО 2012 ОЧАКВАМ ДО 50% СПАД И ПАК НЯМА ДА ИМА КОЙ ДА КУПИ
3
0
 
0
 
! Отговори
an. преди 14 години
ami mutrite ogladnqha i 6te zapo4nat da vdigat cenite.tova e hubavo 4e 6tesi gi kupuvat sami.ot mutra na mutra.naroda nqma pari.bankite ne davat kredit.taka 4e neka si gi darvqt cenite.dagi napravqt po100 000 za kv.metar.dano se naqdat nqkoga.ebana darjava.tezi deto se izlagaha ta vzeha krediti i napalniha gu6ite na mutrite sega duhat supata sas teq gotini lihvi.
2
0
 
0
 
! Отговори
Тъй, тъй ... преди 14 години
През 2010 година средните цени на жилищата ще надхвърлят с 10% нивото от миналата година...През 2010 година средните цени на жилищата ще надхвърлят с 10% нивото от миналата година...Омммммм, Омммммм,Омммммм, Омммммм....:)
1
0
 
0
 
! Отговори
наблюдател преди 14 години
ее стига с тези платени новини.