Найденов обяснява какво ще прави спецорганът срещу „спекулата”

Държавата няма да определя, а ще контролира формирането на цените
Обновена: 5 мар 2011 19:04 | 5 мар 2011 19:04,
102
Найденов обяснява какво ще прави спецорганът срещу „спекулата”
Снимка: Булфото

Държавата няма да определя, а ще контролира формирането на цените на храните по производствената верига, обясни министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, цитиран от БТА.

В сряда беше създаден специален орган към правителството, който да следи „спекулата” с цените на основните хранителни стоки. Спецорганът ще се отчита на премиера.

Основанието за създаването му е, че в поскъпването на някои хрлани нямало пазарна логика.

Още по темата

Новото звено трябва да прави проверки, без да нарушава свободата на пазара и да не дублира работата на други вече действащи структури.

"Няма да определяме цени, а ще проследяваме производствения процес чрез стандарти, ако има драстични отклонения - нека хората да знаят, защото в крайна сметка изборът е техен", обясни в събота министърът.

Подобен контрол имало в Испания, Франция, Словения, Унгария и в други страни от Европейския съюз.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
3
 
16
 
! Отговори
Врачанин преди 13 години
Тоя нема ли кой да го спре да ходи по медии и да ръси глупости - след всяка негова безумна акция цените скачат - искаше кашкавал от мляко сега пък му бил скъп - не се разбира най-важното ДОХОДИТЕ са мизерни - и да не си мисли че у Враца го любиме много.........Между другото в Враца никой не е гласувал за него....
80
2
 
0
 
! Отговори
до доктора преди 13 години
това са несъвместими неща!
79
0
 
3
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
Темата е Найденов и спекулата при храните.
78
0
 
4
 
! Отговори
до 75 преди 13 години
предлагам и милиционерските услуги да се поограничат, че съвсем са го разпуснали, а хората вече не издържат на битова престъпност. 100 000 000 за слушане само...
77
0
 
7
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
Инвестициите на моловете да бъдат погасявани за 10, 20, 30 и т. н. години.
76
0
 
1
 
! Отговори
до 73 преди 13 години
на основата на анализ. има разни сайтове на служби и ведомства. важното е да не те мързи и да се интересуваш, а не само да чакаш някой да ти плюне някакви данни, защото и от преброяването няма голяма "файда". броено е едно към гьотере, понеже се плащаше на преброен човек, а много се пребоиха по интернет и преброителите останаха с пръст в... та последните дни са броили като опълченици...
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
74 Не е само за храните!За всичко е включително и за докторските услуги!
74
0
 
0
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
Става дума за храните.
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
70Ти как го сметна това?Аз още чакам да видя колко сме след преброяването.Ако имаш информация кажи.
72
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Всичко над 10% да бъде подсъдимо."Освен комисионните на консултантите/експертите/депутатите/министрите от ГЕРБ, разбира се!
71
0
 
2
 
! Отговори
И предложение към 64 преди 13 години
Да е задължитено на има що годе прилична атмосфера - тиха музика ,вежливо отношение,предел на високите цени .Нека си плащат лицензи .Това е мародерство - човек е сломен ,ужасен ,и натиска да се вземе макса срещу минимално е невероятен
70
1
 
4
 
! Отговори
harakiri преди 13 години
1% от населението работи в полицията. 4% работят като царе на държавни службички. 10% братя *** на помощи. 15% пенсионери, които са плащали, въртели са парите им, но някой ги открадна и изнесе в чужбина и сега "нема". 10% деца. 15% безработни. 5% под социалния минимум. останалите 40% да му мислят как ще изхранят всички останали, ще подпомагат болните амбиции на разни полетеци и евентуално ще извържат себе си. да помага бог на 40%, дето издържат държавата. да помага бог и на емигрантите.
69
1
 
8
 
! Отговори
онзи преди 13 години
Стига евтин PR. Разсипахте държавата, некадърни ГЕРБ-ери. А този от снимката уреди баджанака си с държавна земя на Пампорово. Оставка!
68
0
 
3
 
! Отговори
Защо ли? преди 13 години
Наскоро изпратихме близка .Покрусени отидахме в агенция ......в миниатюрно помещение запълнено с ковчези агента си гредаше телевизия и при влизането ни вместо да изключи започна да си прещраква каналите........Набързо ни изреди по списък необходимите вещи и буквално ги нахвърля в един ъгъл.........Цената на услугата беше смразяваща!
67
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Toя нещо взе да ме дразни вече!Писна ми от идеите му ***!Стара планина ще прави с генномодифицирани животни?***!Та тези животни са хранени с генномодифициран фураж.Какъв БДС търси тоя в днешно време?Сега цените щял да коригира?И как си го представя?Това не му е соца!Пълен аматьор!Ми нали после всички ще осъдят БГ!Тоя кво си мисли???Пазара е свободен!Гражданите решават!
66
0
 
10
 
! Отговори
ЯНЕ преди 13 години
НАЛИ С МУХОБОЙКО ЩЯХТЕ ДА ЗАКРИВАТЕ АГЕНЦИИТЕ,ТО КВО СТАНА-ОТКРИВАТЕ ОЩЕ,ЛЪЖИ КОЛКОТО СИ ЩЕШ.
65
0
 
2
 
! Отговори
до 64 преди 13 години
явно не си разбрал, но казаха, че като свършат метрото и ще пуснат копачната машина "на примоция" по селата, направо копае по тунел за цялото село....
64
0
 
4
 
! Отговори
предложение преди 13 години
за контрол от държавата върху сферата и на услугите .Първо : Погребалните агенции!!Предлагам да има критерии за качество и ценообразуване по аналогия на хотелите
63
0
 
5
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
до 58Всичко над 10% да бъде подсъдимо.
62
0
 
13
 
! Отговори
не разбрах преди 13 години
герб обеща!!!!!! много сериозно предизборно обеща да намали държавния апарат на народна издръжка, но се оказва точно обратното... измислят се какви ли не служби и службички в службите, само и само да се ***. е какво превиш г-н борисов? като не стана с качество мислиш, че с количество ли ще стане? да ти кажа, целия герб да назначиш на постове в държавата няма да се справиш с управлението. как да ти го кажа по-просто! не ви бива!