Протест срещу скъпите имоти в Хонконг

Средната класа не може вече да си позволи собствено жилище
Обновена: 2 юли 2011 16:13 | 2 юли 2011 16:13, Елка Василева
9
Протест срещу скъпите имоти в Хонконг
Снимка: Reuters

Хиляди граждани на Хонконг протестираха вчера срещу скъпите имоти и нарушаването на основните им демократични права, след като правителството на китайския специален административен район реши изпълнителният съвет да не бъде избиран, пише Financial Times.

По данни на местните власти в протеста са се включили повече от 218 хиляди души. Демонстрацията е най-голямата от седем години насам и е поредният знак за ниския рейтинг на местната администрация.

Цените на имотите в Хонконг стигнаха рекордни нива. Домакинствата от средната класа вече не могат да си позволят собствени жилища и настояват властите да им осигурят повече обществени домове.

Според доклад на Knight Frank Хонконг е най-скъпото място за покупка на жилище в света. Квадратният фут достига средна цена от около 1 000 щатски долара (над 10 700 долара за квадратен метър), при това – за сравнително малките апартаменти.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: цени на жилищаХонконг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
ккп преди 12 години
рухването на китайския соц-каитализъм ще е зрелищно!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нарушаването на основните им демократични праваАЛООООООООООО БЪЛГАРСКИ СЕЛЯНИ АМИ ВАШИТЕ ПРАВА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
7
2
 
17
 
! Отговори
an преди 12 години
ТОВАЕ НАРОД. ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ МАФИЯТА КОЯТО Е ЗАВЛАДЯЛА СВЕТА. А В МУТРЕСТАНИЯ КЪДЕТО ЗАПЛАТИТЕ И ПЕНСЙИТЕ СА АФРИКАНСКИ МУТРИТЕ ПРОДАВАТ *** ЗА ПО 700 ЕВРА КВ.МЕТЪР. А ТЪПОТА ПЛЕМЕ ТЕГЛИ ОТ МУТРЕНСКИТЕ БАНКИ ЗАЕМИ И ГИ ДАВА НА СЪЩИТЕ ТЕЗИ МУТРИ. А ПОСЛЕ СЪЩИТЕ ТЕЗИ МУТРО-КОМУНИСТИ ГО ГОНЯТ ОТ РАБОТА И МУ ВЗИМАТ *** ЗА КОЙТО Е ПЛАТИЛ ЛУДИ ПАРИ. ТАКА Е ЗАЩОТО ТОЗИ НАРОД ВСЕКИ ПЪТ КАЧВА НА ВЛАСТ ЕДНИ И СЪЩИ МУТРО-КОМУНИСТИ.
6
0
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 12 години
Като не стигат парите за Хонконг, ше купуваме братчета в Токио! Хич да не ви пука...
5
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Да отнемем 6-те апартамента на Цецо *** и да ги предоставим като хуманитарна помощ на братският Хонконгски народ - друго не мога да измисля... :-)
4
1
 
6
 
! Отговори
sacks преди 12 години
Що протестират???Магистрали си имат..А да нямат ББ.май само с магистрали не става ,Пари трябват.ОХ добре че ББ обеща да вдигне заплатите .И Симеон Дянков се съгласи така че от 01.09. 2011 с 135 евро заплата отивам да си купя апартамент малък не в центъра .и ще го изплащам 27год без лихвите а с тях още 10 г .сега съм на 54г еххххх.Да им пратим Симеон дянков да им оправи заплатите на тия от средната класа в Хонгконг...ЩО протестират???АААА
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да подкрепим демократичните искания на хонгконгците...Бедните не мое се наместят няколко милиона на няколко хиляди квадратни метра...Да съберем на всеки пари за 100 квадрата жилищна площ...Ама и там *** на квадратен метър. И как ще спрат прираста, ако не са скъпи ? Нал ще стане 300 милионен град и ше умрат от някоя инфекция накрая.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
boli me fara
1
1
 
7
 
! Отговори
ужас ! преди 12 години
...и какво ще правим сега ???