200 служители на БДЖ си тръгват доброволно

Свиването на персонала трябва да спестява по 24 млн. лв. годишно
Обновена: 14 ное 2011 22:04 | 14 ное 2011 22:04,
106
200 служители на БДЖ си тръгват доброволно
Снимка: Булфото

Общо 200 служители на БДЖ са се съгласили до този момент да напуснат срещу обезщетение, съобщиха от компанията.

От „Пътнически превози” доброволно си тръгват 90 души, останалите 110 са от  „Товарни превози”.

Веднага след освобождаването им от длъжност те ще получат по шест брутни заплати. Парите за обезщетенията идват от продажбата на скраб. Железниците се надяват до края на годината срещу старо желязо до получат 8 млн. лв.

Дружеството се планира от намаляването на персонала годишно да икономисва по 23-24 млн. лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
13
 
! Отговори
пенсионер от ж.п. преди 12 години
лОШОТО Е, ЧЕ НЕ СА 200, А има още 176 молби подадени още днес ... а, доколкото се говори хората си промениха решението на 180 градуса и може да напуснат над определената бройка. що стана така и аз не знам.
79
1
 
7
 
! Отговори
антон кутев преди 12 години
Ха така другари, заслужете си кебапчетата, давайте по-смело...
78
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Положението е сериозно в страната ни ,май е вече време да се върнем към ...Гераците..
77
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 79За да ви набия една истина в простите червени кратуни, а тя е, че сте безкрайно вредни за България и тъй като не можете или не искате да си признаете, даже напротив, опитвате се с типичната си Гьобелсова демагогия да извъртите така нещата, че вашите престъпления, заради които сме на това дередже да ги прехвърлите на Борисов, който за пръв път започна да прави истинска европейска политика и това се оценява от всички европейски и световни лидери. Но вие долни продажници на всичко българско и родно не се спирате да го плюете, за това ще ви повтарям до като се осъзнаете, че сте вредители и провокатори, работещи за жълти стотинки срещу интересите на родината ни, жалки ***
76
4
 
9
 
! Отговори
Голям смях преди 12 години
до 61.69.76.Анонимко ти не разбираш ли,че е само въпрос на малко време България да се разпадне,ако нещата продължават по-този начин.Какво ли се занимавам,явно в тебе няма нищо българско.
75
6
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Отивам да си лягам.....ще облека мойте гейски прашки.....с лика на Бойко Борисов...
74
1
 
14
 
! Отговори
зевзек преди 12 години
След като плюенето по ГЕРБ се плаща от БСП, значи столетницата трябва да плаща на няколко милиона човека. Тогава ще се оправим вече.
73
9
 
8
 
! Отговори
до 76 преди 12 години
Дете неориентирано защо постваш едно и също?Сигурно баща ти е бил пиян като те е правил и *** те е събирала с лъжица.*** ГЕРБЕР.
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да живее БКП-ГЕРБ ние сме на всеки километър, нашия лидер Бойко е мил дупето на свети Тодор Живков и е пил водата.
71
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До червените потурджии!Кво стана бе БСПундьовци, сцепихме ви трътката и на тия избори, ще ви я сцепим и на следващите и на по-следващите, защото крадливата БКП-БСП окраде народа ни, както и турците навремето не са ни крали. Това престъпление народа никога няма да го забрави, с демагогия не се управлява дълго. Сега ще кяфкате до другите избори, и до по-следващите и така до края на света, както пееше вицето ви за Збогом. А сега внимание - Бойко Велики великодушно ви разрешава да ревете като магарета по цял ден, но само през деня, вечер тихо си ближете гноясалите пъпки по дупенцата, останали от страстната целувка на Доган Ага и приближените му ***!
70
2
 
10
 
! Отговори
до Жоро-бг преди 12 години
Като ти гледам постингите интелуекта ти стига за Пернишкия университет.Накратко П.У.Т.К.А.
69
1
 
4
 
! Отговори
Голям смях преди 12 години
До 68.И теб да те светна и единия еврейн и другия е такъв.Все ще ни е..т,прошка няма да има.Истината е не трябва да се остава на тази територия.Всичко е изгубено...........
68
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А спомняте ли си предишната Коледа.С червените ботушки потропва Дядо Мраз,*** веселушки пеят в захлас.Манолова танцува, гюбеците въртиПърванов на челото потно лепи й пари, Азис припява, весело е нали?Шадраванчо пиянката само надига дамаджанката.Станишев страстно на пилона се върти,Вигенин с влажен поглед го следи.Сакса се надува, не иска да танцува,Мавъра и той не харесва такъв запой и сМартинчо си гука, надява се на слука.Доган ага кротко на миндера си седи, Дончева врънка да му пусне без пари.Янето жално в *** реве,Трактора не иска вече да го оре.А навън в мрака Цветан Цветановс Роман Василев ги чака.
67
8
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
ГЕРБЕР аз.....да се наричам първа.....радост е за мене...
66
2
 
1
 
! Отговори
до66 преди 12 години
Що бре ,реформи трябват..но къде да отидат тези хора,като няма друга работа..
65
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Недоклецаните от Доган педерунгелчета от Кутевската орда, драскащи *** си глупости ежедневно в тоя комунистически сайт са явно още със замъглено съзнание от парещата болка в задните им части, дължаща се на горещите и страстни целувки на Догановите *** от ДПС, както и на душевната им болка от победата на ГЕРБ на президенските избори.
64
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе все такива били онакива били герберите, пък избрахте Плевнелиев - Мазния за президент, що за мазохисти сте Вие?!
63
1
 
5
 
! Отговори
Голям смях преди 12 години
До 61.Ти явно си изкочил от някое тъмно,затънтено,дълбоко и студено, намиращо се в земните недра място.Явно не си запознат но при ГЕРБ,турци ни правят метрото и магистралите(там дето са многото пари).Та бат ти Бойко направо"ги разкатава " по този начин,защото много ги мрази явно.Голям смях ей.
62
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така става когато, един абсолютен некадърник е заел най-важния пост в държавата, Бойко Борисов.
61
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Платените Червени драскачи пак налазиха форумите като гадни ***. Но за това си има ефикасно средство РАЙД убива ги на място, за повече информация прочетете упътването!