200 служители на БДЖ си тръгват доброволно

Свиването на персонала трябва да спестява по 24 млн. лв. годишно
Обновена: 14 ное 2011 22:04 | 14 ное 2011 22:04,
106
200 служители на БДЖ си тръгват доброволно
Снимка: Булфото

Общо 200 служители на БДЖ са се съгласили до този момент да напуснат срещу обезщетение, съобщиха от компанията.

От „Пътнически превози” доброволно си тръгват 90 души, останалите 110 са от  „Товарни превози”.

Веднага след освобождаването им от длъжност те ще получат по шест брутни заплати. Парите за обезщетенията идват от продажбата на скраб. Железниците се надяват до края на годината срещу старо желязо до получат 8 млн. лв.

Дружеството се планира от намаляването на персонала годишно да икономисва по 23-24 млн. лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
1
 
! Отговори
parcal преди 12 години
zakriwajte BDJ-to , stiga ste ma4ili horata za bez pari da vi rabotqt.
59
7
 
1
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Отивам при чичо ми който живее от 20 години в САЩ ще уча в Джордж Таун Юнивърсити, не знам за какви прислуги и араби говориш, ако ти с това се занимаваш и по себе си съдищ, объркал си рейса пич ! Айде сега поревете още малко за БДЖ, Ленин, СССР, Ламбо, Гоце и който се сетите. Хъхъхъхъ
58
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСП за пореден път доказаха едно нещо, че *** винаги ще си остане ***. Съюзиха се с Догановото манафско ДПС и сега по цял ден реват срещу Борисов и ГЕРБ, ама реването им по-скоро е от срам и болка в аналното отверсие, защото Доган когато целува задължително използва и още един специален кожен инструмент и те знаеха това много добре, но се полакомиха за властта и ето ти сега боли ги, ами да другари, това е положението. И да ревете и да не ревете изборите ги изгубихте, Плевнелиев е Президент, край на Гоцевщинските простотии, край на надеждите на един посредствен другар Калфин да стане президент и да се опитва постоянно да бламира правителството, сега сте в 9-та глуха и скоро няма да излезете от там глупави червени мишоци, така ще църкате по форумите до другите избори, на които пак ще ви размажем!
57
0
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Жорка, явно си платен гербер, то е ясно... Поне се опитай д ами отговориш какво за вас герберите означава реформа в БДЖ? Къде се обясняват планове за развитие и инвестиции? Къде се търсят инвеститори? Каква е маркетигновата стратегия за привличане на фирмени клиенти за превози в голям обем? Или за вас ясно и точно реформа се изразява само в думичката "съкращения" и готово! Сложно ли ти го написах или ме разбра? Да очаквам ли отговор или само "мачкай бойко, комунистите"?!
56
0
 
10
 
! Отговори
осведомен преди 12 години
Не се занимавайте с Жоро-бг. Той е известен форумен ***. Работи в една фирма за продажба на компютри и си е въобразил, че е много велик. Човека е продавач с една дума.
55
0
 
7
 
! Отговори
Голям смях преди 12 години
Жоро-бг,ти *** ли си или на такъв се правиш?Ще задам въпроса си по-просто-защо продават само ТОВАРНИ ПРЕВОЗИ а не и ПЪТНИЧЕСКИ ПРЕВОЗИ на БДЖ.АЗ ще ти отговоря защото някой трябва да лапка,пък ние да покриваме загубите.Кремиковци беше "оздравен"-само желязото е над 1.5 милиона тона(повече отколкото беше платено от "стратегическия 26-годишен инвеститор"),ми земята,ми сградите.Махни ми иде ред на Пощите(и те са на загуба) имат сгради в центъра на всяко населено място.Булгартабак без коментар.
54
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Четири буквената мутренска групировка ГЕРБ продължава да унищожава България, но вие *** *** си ги избрахте!
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре бе Жоро-бг ти ще се махнеш от БГ и ще отидеш да прислугваш на арабески из европата.Няма кой друг да те вземе на работа.Голям си ***.
52
0
 
5
 
! Отговори
до жоро преди 12 години
Ако беше всичо перфектно,хората нямаше да се излъжат да гласуват за един гангстер!
51
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жорка, ти си толкова нещастен баце, че не ставаш за нищо. Рови по кофите и се радвай на живота хахахахаааа
50
7
 
2
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Ужас я, някъде да прочете че да се закриват товарни влакове? Закриват се влаковете които пътуват празни, а такива бол. Ужас колко си прос.... типичен ***.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз да съм в пенсиона възраст се махам от всякъде
48
0
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
mnogo prosti sa balgarite ne sa kato garcite podlagvat gi s 6 zaplati ,i gi karat dobrovolno da napusnat ina4e nqma da vidqt i tqx a te xi4 ne si pravqt smetka 4e kato gi svar6at 6te stoqt godini bezrabotni za6toto za edno rabotno mqsto u nas se borqt 200 4oveka,trqbva6e da ima sta4ka i yslovieto da bade da im namerqt rabota
47
0
 
10
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Жорка,на 28 години съм, скъсвам се от работа, но не съм доволен и съгласен на власт да са откровени простаци, наглеци и мутри, като ББ! Ти явно си млад човек, но и хабер си нямаш какво е ЖП транспорт за една държава! Трябват реформи и планове, а не безцелни съкращения и нагнетяване на напрежение! реформа за герб е само съкращения! Поинтересувай се наистина какво значи ЖП траспорт за нормалните държави! Направо се чудя колко трябва да си изпаднал за да подкрепяш неистово герб? Или е само за пари?
46
0
 
7
 
! Отговори
Момент преди 12 години
Сега жоро ще каже,че сме платени драскачи от бсп! А защитниците на престъпната групировка ГРОБ-са се архангели! Нали жори?!
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жоро-бг има трудов стаж 0 дни.
44
0
 
7
 
! Отговори
до Жоро-бг преди 12 години
Просто парче си в герб ще направиш кариерая
43
0
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Абе какво се морите да обянявате на платен гербер какво е железопътен транспорт за една държава? Та те са платени хорица, които само пишат заучени фрази няма значение по каква тема е новината! Как да се обясни на такъв комплексиран човечец колко са важни влаковете? Как във всяка нормална държава жп транспорта е важен и се развива отговорно. Та вижте го, че казва - ами то никой не пътува?!? Как да му се обясни на този, че влака превозва и товари!? Направо недоумявам какви са тези гербери...
42
7
 
1
 
! Отговори
Жоро-бг преди 12 години
Ама защо никой умник не каза какво да се направи само плюене, да се остави още няколко години така БДЖ и после - Кремиковци или да се оздрави и да оцелее. Само нискочели скотове тук ужас, добре че догодина се махам от тази клоака населявана предимно от изкукали скотове, рубладжии, беззъби пенсионери, *** и турци.
41
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До драскащите нежни другарчета-***, които въпреки непоносимата си анална и душевна болка от загубата на президентските избори не спират да ядат дедовия на Борисов! Алооо товарищи това, че Доган ви разшири доста пърдалниците не ви дава право да пишете простотии по цял ден, разбрахте ли долни, продажни ***. Загубихте изборите, загубихте българската си идентичност, като се съюзихте с *** на Доган, а сега като ви чета тъпотиите ми става ясно, че сте си загубили и малкото акъл, който ви беше останал след многогодишната партийна промивка на закърнелите ви мозъчета. Збогом *** до другите избори, на които пак ще ви смачкаме противните, нагли, преяли с народна пара, самодоволни и просташки мутрофизиономии!