Руснаци, украинци и беларуси напират за почивка у нас

Икономическото министерство прогнозира сериозен ръст
Обновена: 17 юли 2012 14:57 | 17 юли 2012 10:53,
112
Руснаци, украинци и беларуси напират за почивка у нас
Снимка: БТА

Зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов прогнозира успешен летен сезон за българския туризъм.

"Като цяло на всички пазари има интерес за почивки в България. На база предприетите действия за облекчаване на визовия режим и откриване на допълнителен брой изнесени визови центрове в Русия, Украйна, Турция, страните от Персийския залив, наблюдаваме ръст на чуждестранните туристи, различен за отделните пазари", коментира той пред "Фокус".

Според Маринов очакванията за ръст между 10-15% на руския пазар се оправдават, защото като брой издадени визи ръстът е 15% спрямо миналата година.

"В края на юни има ръст от 75% на туристите от Украйна спрямо 2011 година. Същата ситуация се наблюдава и за Беларус. На този пазар повишението спрямо миналата година в края на месец юни е от 31%", отчете зам.-министърът.

По думите му данните на големите туроператори, изпращащи британски граждани на почивка у нас, също сочат ръст от около 10% за летния сезон.

"На пазара в Германия ще има лек ръст спрямо миналата година. В подкрепа на тези факти говорят данните, които имаме от летищата във Варна и в Бургас за увеличен брой чартърни полети и обслужени туристи. Добре се развива пазар Сърбия, Македония, Румъния. Данните са обнадеждаващи и очакваме успешен сезон", допълни Иво Маринов.

Той твърди, че върху вътрешния туризъм положително влияние оказват инвестициите, направени в пътната инфраструктура - пускането в експлоатация на пътния възел "Меден рудник" между Бургас и Созопол, Лот 3 на автомагистрала "Тракия" от Нова Загора до Ямбол и предстоящото откриване до Петолъчката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
14
 
! Отговори
Оп-са преди 11 години
Абе оставете тези "прогнози" за ръст на туризма, изразяващи се в повече прости пиандурници!Кажете къде са чуждестранните инвестиции? Къде са крупните инвеститори? Нали сме рай за инвестиране?!Защо не пишете, че за приватизацията на товарни превози на БДЖ е останал само ЕДИН кандидат, и то ОФШОРНА ФИРМА, РЕГИСТРИРАНА ПРЕДИ 10 ДНИ В КИПЪР?!?!!?!?!?!?Другите кандидати не покрили "изискванията"!Какво ще кажем всички? Пак ли ще си мълчим пред тази гавра? Заслужаваме си доклата от ЕК! СРАМ!!!!!!
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пиятел какво си се разписал, сякаш само слънчев бряг е морето.От тук си, смата идея ,че си се набутал там и после се гнусиш, ми е много забавна.
9
0
 
13
 
! Отговори
До 8 преди 11 години
Не знам какви комплекси избиваш, но когато си платил за нещо трябва и да го получиш. Нито в България, нито в Гърция е така. Примерно - платил си за двойна стая, а те настаняват в тясна единична стая без прозорец е легло персон и половина /120 см/ - това в един Гранд Хотел в Халкидики. Пише, че чадърите и шезлонгите на плажа са безплатни за all inclusive и то уж е така, но чадърите са крайно недостатъчни и са пуснати на свободна продажба, т.е. не ти осигуряват чадър и взимат по два пъти пари.
8
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На море се ходи заради морето, а не за лукс и перфектно обслужване ако ли не - ходете на майната си!
7
20
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Всички без ***!...
6
5
 
6
 
! Отговори
LOST преди 11 години
аз таз година на морето ще съм като в сериала Изгубени(LOSt) без да пълня гушите на алчните хотелиери селяни директно shte спя на плажа, ще си паля огън като в LOST и ще чакам черния дим-- THE black SMOKE, pikaq wi na pylchishtata pari da mi davat na takava plagna sgan kato tazi na snimkata ne stypwam
5
7
 
17
 
! Отговори
Реалист ли преди 11 години
Пич станал си пак накриво.Не се ли усещаш че има нещо сбъркано в теб?Бил си на почивка и си се прибрал недоволен, нормално ли е според теб?Само щото това което са ти обещали не се е покривало на 100%.Може ли да си толкова наивен?Не си добри честно.На мен ми трябва едно легло, малко храна и целия ден без грижи, мобилни телефони, компютри и телевизори и пълен релах.това е почивка.лекувай се моля, може и от стрес да е.зае** тази работа.Парите и нуждата за лукс са измама!
4
6
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
Ръст на туристите ще видят на куково лято,ако хората имат информация от първа ръка какви са условията в България.Всичко в туризма е лъжа и измама.Пише по сайтовете едно,а като отидеш се оказва съвсем друго и не искат да те компенсират.През юни тази година ходих до Халкидики и условията нямаха нищо общо с написаното по сайтовете,а там беше ужасно. После се опитах да предупредя следващите туристи да не ходят там,но се оказа,че почти няма как да го направя.Същото е и с туристите в Бъгария, лъжат ги
3
2
 
24
 
! Отговори
timon преди 11 години
На аерогарата в Бургас вчера на всеки 5 мин кацаше самолет. Ръст има но в сравнение с предходни години туристите са по бедни. Трудно ще се достигнат оборотите от преди 2009г. Предимно чехи и поляци идват с автомобилите си, казват че вече пътищата ни са по добри но има какво още да се желае.
2
5
 
10
 
! Отговори
Дистълър тур преди 11 години
Има ръст в пътнико-потока и спад в цените, какъв ще е икономическия ефект според мен е рано да се говори. След като България се утвърди, като лоукост дестинация (дестилация :-)) ), това ще е само началото на края.
1
6
 
34
 
! Отговори
оператор преди 11 години
Туризмът е сериозно перо,успех на всички от бранша.

Спонсорирани публикации