Руснаци, украинци и беларуси напират за почивка у нас

Икономическото министерство прогнозира сериозен ръст
Обновена: 17 юли 2012 14:57 | 17 юли 2012 10:53,
112
Руснаци, украинци и беларуси напират за почивка у нас
Снимка: БТА

Зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов прогнозира успешен летен сезон за българския туризъм.

"Като цяло на всички пазари има интерес за почивки в България. На база предприетите действия за облекчаване на визовия режим и откриване на допълнителен брой изнесени визови центрове в Русия, Украйна, Турция, страните от Персийския залив, наблюдаваме ръст на чуждестранните туристи, различен за отделните пазари", коментира той пред "Фокус".

Според Маринов очакванията за ръст между 10-15% на руския пазар се оправдават, защото като брой издадени визи ръстът е 15% спрямо миналата година.

"В края на юни има ръст от 75% на туристите от Украйна спрямо 2011 година. Същата ситуация се наблюдава и за Беларус. На този пазар повишението спрямо миналата година в края на месец юни е от 31%", отчете зам.-министърът.

По думите му данните на големите туроператори, изпращащи британски граждани на почивка у нас, също сочат ръст от около 10% за летния сезон.

"На пазара в Германия ще има лек ръст спрямо миналата година. В подкрепа на тези факти говорят данните, които имаме от летищата във Варна и в Бургас за увеличен брой чартърни полети и обслужени туристи. Добре се развива пазар Сърбия, Македония, Румъния. Данните са обнадеждаващи и очакваме успешен сезон", допълни Иво Маринов.

Той твърди, че върху вътрешния туризъм положително влияние оказват инвестициите, направени в пътната инфраструктура - пускането в експлоатация на пътния възел "Меден рудник" между Бургас и Созопол, Лот 3 на автомагистрала "Тракия" от Нова Загора до Ямбол и предстоящото откриване до Петолъчката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
3
 
! Отговори
До 30 ЕМО преди 11 години
Задай въпроса си към себе си - така пише в сайтовете. Така привличат турсисти за България - с измама.
30
14
 
14
 
! Отговори
радио Созопол преди 11 години
Всеки , който плюе БГ черноморие е софиянец умиращ от яд, че сега седи в офиса в гнусната софия, а някой хора живеят на 1 км от плажа . Дерзайте шопи, не идвайте като не ви харесва. Както се вижда от статията , руснаци и румънци ви заместват и то успешно !
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
@реалиста, може само да си мечтаят за такива цени .. нормалните условия почват от 181 20 лв и нагоре .. и това е само нощувка , ако искаш включена закуска и други екстри цената почва от 40 лв за човек
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За софиянци на Панчарево е в пъти по-хубаво, отколкото на бетонираното Черноморие.Затова на Черно море ходят само чужденци, които просто не знаят каква отврат ги очаква. Водата *** пълна с фекални води, плажа мръсен и на всеки 20-30 метра турили по едно барче и там дъни музика до дупка, та слушаш едновременно 3-4 такива "барчета" и т.н. в същия дух. Плащаш си допълнително за чадър на плажа, но всички забравят да те информират.
27
7
 
11
 
! Отговори
Пиколо преди 11 години
Елате ги вижте!Тия руснаци,украинци,беларуси и молдовци са от космодрума в 'Байкунур'Ядат и пият като ламя и един лев неостават!Супер *** и нагли същества са,никакъв интелкт и ходят като колхозници!Изнасят с торбите храна от ресторанта!Простаци уникални!Поляците това лято излизат свестни,липсват класическите германци от старата школа!За сметка на това имаме руски германци,уж били германци,а манталитета им руски!Пълни *** са и те!Румънците и чехите са Ок!
26
3
 
5
 
! Отговори
Emo преди 11 години
ANTALIA e cql raion !!! kakto navsqkade ima dobri hoteli i dobri mesta ...ima i kofti !!!
25
2
 
7
 
! Отговори
optimist преди 11 години
до 23 - ех, ако имаше райски местенца щяхме да сме добре, ама няма за съжаление. Трябва с малко тротил да се мине от Дуранкулак до Синеморец и всичко наново да се направи. Ако някой дето поне малко разбира го направи ще идват и гърци, и румънци, и сърби, и макета, и украинци, словенци, поляци, чехи, хървати, турци.. Ей това е туризъм!
24
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Масово явление е където има руски туристи, другите туристи да бягат от там. Дали са платежоспособни руснаците не знам - има и такива, но миналия месец ги видях как ходиха в най-голямата жега да си купят нещо по-далеч от брега, защото било по-евтино - в магазините до морето било 10-12 лева, а те го купили на майната си за 5-6 лева.
23
1
 
2
 
! Отговори
EMO преди 11 години
iZVINQVAI , no ti maloumen li si ,,,,,ili jivee6 v gorata......za 2 dolara 6e spi6 na plaja samo .....
22
2
 
1
 
! Отговори
xaxa преди 11 години
До 14: Ми като си балък се навирай в ГРАНД ХОТЕЛ по гръцко all inclusive запазена стая по интернет или телефона и си вярвай че там те чакат приказни нимфи и розови слонове.Кажи ми аз ли съм виновен че си балък и дори от почивката си се прибираш незадоволен и в мензис?И при положение че сам твърдиш че в България и Гърция не получаваш това за което плащаш не разбирам как тогава изобщо си очаквал нещо по различно от това което си получил?Ми *** пак и тази година и после влез пак да ни се оплачеш
21
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде пак се напълни с платени писачи , плюещи БГ ! Чак някои за варненки се представят..хахахахаГрозденцето кисело а шопи ? Как е в софията, жега а ? Ееееех да имаше моренце, вместо панчерево.
20
4
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
В разни руски сайтове и има реклами за почивка в България.Най-евтино било в Бургас - нощувка с закуска - 2-3 долара на вечер, семейна стая - 8-10 долара на вечер. Такова било според сайта и нивото на цените в Слънчев бряг, но там било повече за организиран туризъм. Средната класа била за Златните пясъци, където 2 и 3 звездните хотели били по 5-12 долара, а 4 звездните по 22 долара с полупансион.И т.н. в същия дух. На мутреското Черноморие не стъпвам от години, такива ли са цените?
19
1
 
19
 
! Отговори
optimist преди 11 години
Първото нещо, което трябва да се направи е да се бутнат заведенията и хотелите по плажната ивица. Хората искат почивка, тишина и спокойствие, хубави плажове и хубава природа. Второто нещо е да се подобри качеството - любезен, възпитан персонал с чужди езици, хубава храна и условия за настаняване и релакс. След това разбира се трябва да се вдиганат цените на услугите и заплатите на хората, които работят в туризма, за да можем да започнем да печелим истински пари от Черноморието.
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
най-желаните туристи по света:казахски от казахстан - не се бъзикам с определени герберчетаруски китайски
17
6
 
4
 
! Отговори
do optimist преди 11 години
Само *** софиянец като тебе може да сложи знак за равенство между *** Сл.бряг и РАЙСКОТО местенце АЛБЕНА !
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
отново тъпите статистики на тез тур... все пак местата в самолетите са ограничени, а министерството на икономиката може да си мечтае. повече от плануваното не може да се случи. поредната простотия на тъпия министър или пък на някоя чавка без акъл, разбирайте поредната безмозъчна калинка.
15
1
 
1
 
! Отговори
smyrt za mutracite преди 11 години
kolko gradusa stava prez noshta na plaga da znam s kvi drehi da se obluicham eh da imashte i edna palmichka pod neq shtqh da spq nai hubavo se spi pod nebeto
14
4
 
6
 
! Отговори
Ani i Maria - VARNA преди 11 години
Do predi 2 dena biahme v ANTALIA.hotel: SUPER !more: SUPER !hrana: SUPER !obslujvane: SUPER !tsenite: EVTINO E !ANTALIA: RAISKO 4UDO !!!!!
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре, че са те да ни подържат икономиката, защото ако чакаме на любимите ни Щати да сме фалирали
12
3
 
17
 
! Отговори
optimist преди 11 години
В момента Черноморието привлича най-големите *** на Европа. Говоря за големите, масови курорти от типа на Сл. бряг, Албена и т.н. Евтини ***, евтин алкохол, чалготеки колкото искаш, хотели всякакви и всичко това за жълти стотинки. За истинска почивка дума да не става, но за кичозен купон е екстра!

Спонсорирани публикации