Руснаци, украинци и беларуси напират за почивка у нас

Икономическото министерство прогнозира сериозен ръст
Обновена: 17 юли 2012 14:57 | 17 юли 2012 10:53,
112
Руснаци, украинци и беларуси напират за почивка у нас
Снимка: БТА

Зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов прогнозира успешен летен сезон за българския туризъм.

"Като цяло на всички пазари има интерес за почивки в България. На база предприетите действия за облекчаване на визовия режим и откриване на допълнителен брой изнесени визови центрове в Русия, Украйна, Турция, страните от Персийския залив, наблюдаваме ръст на чуждестранните туристи, различен за отделните пазари", коментира той пред "Фокус".

Според Маринов очакванията за ръст между 10-15% на руския пазар се оправдават, защото като брой издадени визи ръстът е 15% спрямо миналата година.

"В края на юни има ръст от 75% на туристите от Украйна спрямо 2011 година. Същата ситуация се наблюдава и за Беларус. На този пазар повишението спрямо миналата година в края на месец юни е от 31%", отчете зам.-министърът.

По думите му данните на големите туроператори, изпращащи британски граждани на почивка у нас, също сочат ръст от около 10% за летния сезон.

"На пазара в Германия ще има лек ръст спрямо миналата година. В подкрепа на тези факти говорят данните, които имаме от летищата във Варна и в Бургас за увеличен брой чартърни полети и обслужени туристи. Добре се развива пазар Сърбия, Македония, Румъния. Данните са обнадеждаващи и очакваме успешен сезон", допълни Иво Маринов.

Той твърди, че върху вътрешния туризъм положително влияние оказват инвестициите, направени в пътната инфраструктура - пускането в експлоатация на пътния възел "Меден рудник" между Бургас и Созопол, Лот 3 на автомагистрала "Тракия" от Нова Загора до Ямбол и предстоящото откриване до Петолъчката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
0
 
! Отговори
Vreme преди 11 години
hotel-vreme-chernomorec.alle.
90
0
 
0
 
! Отговори
Vreme преди 11 години
Хотел "Време" Ви предлага една приятна и спокойна почивка на южното черноморие. Хотела се намира в град Черноморец, на 300м от плажа на къмпинг Черноморец, и на 400м от централния плаж на града. Мястото е тихо , много подходящо за спокойствие и релакс. Хотела разполага с 15 двойни стаи със самостоятелен санитарен възел, балкон, хладилник, телевизор в някои от стаите и безжичен интернет . Към хотела има ресторант и барбекю с типично българско меню на достъпни цени.
89
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kvi tyristi bre,v bg veche slagat bombi.
88
3
 
3
 
! Отговори
варна преди 11 години
тия от бившия "соц",за нищо не стават.за какъв ръст става дума като тия пристигат с 2 лева в джоба?на нас ни трябват германци и англичани,скандинавци....още едно такова лято и морския туризъм е чао!
87
0
 
9
 
! Отговори
BG-681 преди 11 години
След последното ми кулинарно изкушение в нашето черноморие, 3 дни прекарани в тоалетната и пречистване на дебелото черво от натравяне, не мога да си представя какъвто и да е вид BG-туризъм!
86
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Poboi v kra4ma ***/LoaULa
85
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
само руснак може да си поръча вино за 1000 лева и да не го допие ама наще *** него разбират предпочитат да душат пръ.нята на немците дето броят всяка бира добре че повечето от първите споделени се ориентират не в българия и правилно правят
84
3
 
8
 
! Отговори
Мен преди 11 години
Най-гадните туристи - скандалджии, претенции и задължително искат да им се говори на руски. Отсвирвам ги бързо, още щом започнат да се пазарят.
83
3
 
6
 
! Отговори
Лайноморие преди 11 години
Тя сволача си знае мястото - в "***" ха ха ха !!!
82
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Единствения негатив, е че ще гледаме ужасни руснаци и ще им слушаме *кия език...
81
1
 
2
 
! Отговори
Уорлик до 93 преди 11 години
Най-сетне някой да оценява усилията ми по достойнство!
80
4
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ преди 11 години
Тапаците бачкат за жълти стотинки а ние Управляваме и Гръдим!!!!Кво обслужване искате като детето дет ви обслужва е на 350 лж заплата на месец бре !!!!
79
0
 
14
 
! Отговори
без коментар преди 11 години
България е на едно от последните места в Европа по качество на плажовете, заедно с Белгия, Латвия и Естония. Това сочат резултатите от последния годишен доклад за водите за къпане на Европейската агенция за околна среда (ЕЕА) и Европейската комисия, който описва качеството на водата в над 22 000 места за къпане на плажове, реки и езера в цяла Европа
78
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той твърди, че върху вътрешния туризъм положително влияние оказват инвестициите, направени в пътната инфраструктура - пускането в експлоатация на пътния възел "Меден рудник" между Бургас и Созопол, !!!! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
77
6
 
5
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААА...94... преди 11 години
РУСНАЦИТЕ , МОЖЕ ДА СА ТИ "СКЪПИ"БРАТЯ , ....НО, ПАРИТЕ ИМ СА НИ ПО-СКЪПИ И ТЪРСЕНИ В ТАЯ КРИЗА!ЗА УТЕШЕНИЕ.... ПРАВИ ИМ "БРАТСКИ "....БЕЗПЛАТНИ *** НА МОРЕТО!ТАКА ЩЕ СЕ УДОВОЛЕТВОРИШ ВЪТРЕШНО , ДРУГАРЮ....!!!!
76
6
 
12
 
! Отговори
1985 преди 11 години
Махнете визите за братушките! Те са най-добрите туристи.
75
3
 
4
 
! Отговори
до 89 преди 11 години
Защо не пишете какъв е ръста на летовниците от САЩ?Ми колкото и да ти е чудно - аз съм екскурзовод и лично карах американци на джип сафари (jeepsafari.info)тази година - 4 групи по 40 души всяка. Миналата година нямаше ни един.
74
7
 
5
 
! Отговори
Нека идват хората.. преди 11 години
...всички идват с парите си...А, ПАРИТЕ НЕ МЕРИШАТ!"МАМАЛИГАТА"... Е ВИНАГИ ,ДОБРЕ ДОШЛА ЗАЩОТО СА ДОБРИ СЪСЕДИ И ВИНАГИ СА БИЛИ ТАКИВА!!А ,НИЕ ...КАТО ПО-ПРОСТИ И ГЛУПАВИ ОТИВАМЕ НА МОРЕ В ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ!ДА НИ Е ЗДРАВЕ!
73
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А защо визите за украинци се издават от частно дружество което товари цената и това със знанието на нашите управници
72
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В България, Гърция и Турция нивото е доста ниско, като най-зле е в България. Вместо да си даваме парите за Халкидики или на мутрите по Черноморието, по-добре да ги дадем другаде, например в Испания.