„Газпром” изнася рекордни количества газ за Европа

Това доказва нуждата от "Северен поток" и "Южен поток", твърди Алексей Милер
Обновена: 15 дек 2012 14:16 | 15 дек 2012 14:16,
8
„Газпром” изнася рекордни количества газ за Европа
Снимка: Ройтерс

От началото на декември наблюдаваме ръст на газовите доставки към Европа, заяви ръководителят на „Газпром” Алексей Милер. Пикът е бил на 14 декември, когато компанията е отчела износ на 550,1 млн. куб. метра газ, става ясно от съобщение на сайта на газовата компания.

Тези данни са доказателство, че проекти като „Северен поток” и „Южен поток” са необходими за Европа, допълва Милер.

Причината за увеличеното потребление на газ от страна на европейските потребители е студената вълна, обхванала Стария континент през последните седмици.

През последните години Европа се опитва да диверсифицира газовите си доставки, но на този етап различен източник на газ не може да бъде намерен. Изграждането на новите газопроводи разнообразява трасетата.

Изграждането на „Южен поток”, чието трасе ще минава и през България, започна на 7 декември. Алтернативният проект, подкрепян от ЕК – „Набуко”, обаче на този етап „буксува”, както обясни премиерът Бойко Борисов по време на подписването на интерконекторната връзка със Сърбия.

Още икономически новини от света четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
3
 
! Отговори
Язе преди 11 години
E Бойко да докара оня, вречнения газ от н'ам къде си на европата.Смешковци, нема как да скъсате с Русия. Прекалено близо и прекалено много ресурси имат. Всичко друго е политика.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Do 6 -АНОНИМНИЯ/Аз не зная как се работи в капиталистическа Германия./все пак само 6г. съм учил./Ама добре ще ми е да покажеш уменията си на вилата ми.
6
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1 a be *** ти си бил страшно *** бе , знаеш ли как се работи в капиталистическа Германия , Англия , Щатите , тези страни как са изградени бе *** червен.
5
2
 
10
 
! Отговори
стоян петров преди 11 години
Газта повече парите по-малко. Това е естествено след като свалиха цената за Германия на триста и не знам колко долара. Освен това толкова студен декември е рядкост. Но все пак е добре и за нас. Изнасят газ, вземат евро, а с еврото купуват втори дом в България.
4
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами нали пишеха, че американският газ е четири пъти по евтин от руския и дори САЩ са на първо място по добив. Така, че Газпром е пред фалит и няма пазар в Европа.Явно пак са ни будалкали
3
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Изнася докато в мяха има все още нещо - 2-3 месеца студено време и ще почнат да играят номерата с украйна!
2
6
 
16
 
! Отговори
Алов преди 11 години
Тук ни дерат яко с газа. Разбойници от всякъде.Как може в Украйна 100 куб.м струват 70 грн.или 9 долара. . Нашите *** лапат яко
1
8
 
31
 
! Отговори
Дядо ти преди 11 години
А стига бе, нали повече никога в съюз със Съветския съюз а ?! Мислех че Американците ще прокарат тръба от Аляска през Космоса до България, нали 1989-1991 бяха големите зарибявки и обещания че вече няма да работим, само ще празнуваме и слушаме каквато искаме музика т.е. Демокрация. Времето еее наше, Времетоо е наше... фанете ме за шнура