Партиите имат ниска политическа култура

Божидар Данев: Всяка партия, която идва на власт, започва промени в администрацията
Обновена: 2 юли 2014 14:05 | 2 юли 2014 10:49,
13
Партиите имат ниска политическа култура
Председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев, Снимка: Булфото

Всички избори имат негативно влияние върху бизнеса, защото партиите имат ниска политическа култура, коментира пред Нова телевизия председателят на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев.

Той посочи, че всяка партия, която идва на власт, започва промени в администрацията. „ГЕРБ смени 40 хил. служители, а БСП – 25 хиляди”, допълни Данев.

Промяна на администрацията сега обаче означава заплаха за договорките по отношение на европейските фондове, както и за бюджета за 2015 година, посочи още той.

Според него служебният премиер трябва да бъде фигура, равно отдалечена от партиите и Президентството и на фона на ситуацията днес е по-добре той да е финансист. Според Данев подуправителят на БНБ Калин Христов е подходяща кандидатура.

Божидар Данев коментира още и ситуацията с банковата система в последните дни. Той обясни, че Българската народна банка (БНБ) лесно може да провери дали има масово изтегляне на средства на държавни компании от банките през последните седмици.

Припомняме, че имаше опасения за такова изтегляне, но вчера тези слухове бяха отречени от председателя на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Йордан Цонев. По-късно и от Министерството на икономиката и енергетиката заявиха, че фирми под шапката на ведомството също не са местили депозитите си в последните две седмици.

Председателят на БСК посочи още, че заплатите у нас са ниски заради ниската конкурентоспособност. Той призова първо да се отчете как работят българите, колко почивни дни ползват и каква е тяхната производителност, преди да се правят изчисления колко ниски са заплатите у нас.

Повече икономически новини четете в сайта на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Естественно, г-н Данев налага се да плащате за създаване на ново лоби което после да ви пази крадливите ***. А и защо сега го казваш нали правителството на Олигархски ви освободи от страха, и ви помага в малкия и среден бизнес та ще получи херния от напъни!!! Стига мрънка кажи си "Хубаво е правителството на Оглушарски" итолкоз!!!!
11
0
 
1
 
! Отговори
lev bg преди 9 години
kato im sprem izdrajkata ste stanat mnogo vejlivi, usmihnati, lubezni
10
0
 
1
 
! Отговори
мда преди 9 години
Прав е човека, аджеба какво се произвежда в БГ ? Всички искат да са манекенки, артисти, журналисти, спортисти, финансисти, адвокати, бизнесмени, туроператори, брокери на имоти, да са от някоя партия да се набутат във властта, за да управляват или пък да от същата партия да ги вкарат в някоя обществена поръчка ... да обяснявам ли още !?
9
0
 
2
 
! Отговори
ГАД преди 9 години
До АнонименСтига драскачи (журналисти) са ставали лидери на партии (Станишев, Бареков, Сидеров), пожарникар (Борисов), философ (Доган), юристи (Местан, Кунева), а няма един политолог (човек, който разбира наистина от политика).
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не е само в партиите и не е само политическа култура.Липсва всякакъв вид култура.Да не говорим пък за работодателите- там липсват елементарни човешки отношения.Не случайно, сред напусналите България върви приказката-при българин работодател никога вече.
7
0
 
2
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Партиите имали ниска политическа култура -това е следствие на нискаТА култура на депутатите и управляващите ни и естествено и мантилитета .
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абсолюнво вярно,само с една поправка.Не партиите,а техните т.нар.лидери нямат не само политическа,а въобще никаква култура.Не може един неграмотен човек,какъвто е т.нар.лидер на тази корпорация ГЕРБ,наречена партия да има каквато и да било култура.Тя културата освен с пари и с мозък,какъвто този криминогенен елемент Борисов"лидер на партия"няма.
5
0
 
1
 
! Отговори
nedkodd преди 9 години
Ти защо не си пенсионер със 150 лева пенсия и осъвременена със 2,7%, имаш и друга възможност след като върнеш крадените пари в старчески дом,или в затвора!!!
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TOVA E GLAVNIYAT MARODER NA BALGARIA. NISKITE ZAPLATI SA ZA DA MOGAT GADOVE KATO TOZI DA KRADAT I EKSPLOATIRAT HORATA. LAJE KATO ZA SVETOVNO.
3
1
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
Сериозно ли бе пич? Понеже падна крадливото племе от власт и ти се дръпна червото ли? Пътник си си от как прие поста, ама понеже няма и капка далновидност у вас *** такива, е очевадно кой ти дава нарежданията и никой няма да си мръдне пръста заради теб и смотльовците ти.
2
0
 
0
 
! Отговори
pravov. преди 9 години
za christianskite li e dumata?!
1
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
каква култура,господине,те показват направо простащко поведение.