Жаклен Коен поема управлението на БЕХ

Досегашният шеф Иван Йончев напуска заради здравословни проблеми
Обновена: 10 юли 2014 15:54 | 10 юли 2014 15:53,
24
Жаклен Коен поема управлението на БЕХ
Снимка: Архив Reuters

Жаклен Коен е избран за директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ). Той ще наследи на поста Иван Йончев, който напуска по здравословни причини, става ясно от съобщение на холдинга. Досега Коен беше член на Съвета на директорите на АЕЦ "Козлодуй".

„След провеждането на редица консултации с лекари те единодушно ми препоръчаха да се подложа на операция. Тъй като възстановяването ми се очаква да продължи дълго време и това ще доведе до невъзможност да изпълнявам пълноценно служебните си задължения, подадох заявление до Министъра на икономиката и енергетиката да ме освободи от заеманата длъжност“, заявява Йончев.

Неговият договор е прекратен на 9 юли по взаимно съгласие, става ясно още от думите на бившия вече директор на холдинга.

Иван Йончев допълва, че след възстановяването си ще продължи работата си по стратегическите проекти на БЕХ, сред които и новата ядрена мощност в 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“.

Йончев застана начело на БЕХ в средата на декември 2013 година. Той замени на поста Боян Боев, който пое председателството на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Дотогава Йончев беше член на Съвета на директорите на „Мини Марица – Изток“, където пък беше назначен през октомври 2013 година.

Още с идването си на власт правителството на Пламен Орешарски направи промени в ръководството на енергийния холдинг.

С решение на енергийния министър Драгомир Стойнев бяха освободени членовете на Съвета за директорите Михаил Андонов, Божан Стоянов и Тодор Шопов. Тогава начело на БЕХ беше назначен Боян Боев.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 3 - Нали знаеш най-късия виц: евреин миньор.
12
0
 
0
 
! Отговори
ИвВ преди 9 години
Българийо,напразно те умряха...
11
0
 
4
 
! Отговори
pleiadian преди 9 години
Ama te denonoshtno ne spjat tezi, shetat kato pluhove. Kade da se infiltrirat i kade da mogat da manipulirat i navrat mutrite si ***. Abe gonete gi navun ot stranata. Tam v izmislenata im liliput durzava da gi nabutat na kubik.
10
0
 
11
 
! Отговори
EUSSR преди 9 години
Подариха единствената ни АЕЦ на американците! Да ви е честита новата цена на тока от американската АЕЦ. Най вероятно до София ще построят депо за ядрени отпадъци.
9
19
 
4
 
! Отговори
до "за 10" преди 9 години
Няма конспирация. Просто евреите са талантлив народ. Все политици, банкери, журналисти, актьори, режисьори...
8
2
 
17
 
! Отговори
до 9 преди 9 години
"Юдо-масоните управляват света. Скоро и България. Те не харесват комунисти..."...................................."Не всички евреи са комунисти. Но всички комунисти са евреи" Хенри ФордНещо много си се объркал. Комунизмът е измислен от Мордохай Леви и е финансиран от Ротшилд, а "разцвет" постига при ЙОСИФ Джуга-швили (Юдов-син на груз.)Да не споменаваме Станишев...
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
борисов, орешарски, плевнелиев също са евреи...
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В миналото е бил ръководел и на "Ем Еф Ай-Турс". Собственик на въпросната фирма е била "Моллов файненшъл енд индъстриал груп". Г-н Коен се е изявявал също така като управител на фирма "Тризет", която е била акционер в "Елкабел" на бизнесмена Фуат Гювен.
5
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Още Боко не е дошъл на власт, а неговите господари се показаха!
4
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
евреин шеф на бех???? бех няма ли българи!!!!
3
2
 
45
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Абе някой евреин няма ли да поеме чувалите с песок на Сточна Гара ? Все на баницата мекото и на работата лекото гледат !
2
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Справка в информационната система "Дакси" показва, че той е държал 50% от акциите във фирмата "БТ Ем Джи", която се е занимавала с търговско посредничество. Един от съдружниците му там - Иван Колев, пък е бил сред управляващите на знаковия навремето "Приватизационен фонд Мултигрупелит", редом с Николай Вълканов и покойния вече Илия Павлов. Жаклен Йосиф Коен фигурира и сред управляващите на несъществуващия вече "Приватизационен фонд Никотиана - БТ" заедно със сегашния прокурист на "Булгартабак - Холдинг" Иван Биларев. В миналото този абсолютно непознат в енергийния бранш човек е ръководел и "Ем
1
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от трън та на евреин....