ЕВН поиска със 17.9% по-скъп ток от 1 октомври

Дружеството е внесло заявления за нови цени в ДКЕВР
Обновена: 2 сеп 2014 14:18 | 2 сеп 2014 13:06, Веселина Йорданова
149
ЕВН поиска със 17.9% по-скъп ток от 1 октомври
Снимка: архив, БулФото

Електроразпределителното дружество ЕВН поиска средно увеличение на цената на тока със 17.9% от 1 октомври.

Дружеството е внесло в ДКЕВР заявления за нови цени на електроенергията за своите клиенти, предаде БТА. 

Още по темата
От това увеличение 7.2 на сто ще отидат директно в Националната електрическа компания, а за ЕВН ще останат 10.7 на сто.

Според ръководството на компанията увеличението се налага, за да може да бъде осигурена по-добра услуга на клиентите.

С предложенията на ЕВН за промени в цените се коригират грешки на последното ценово решение на ДКЕВР, заявиха от компанията.

По изчисления на дружеството при средномесечна консумация от 200 киловатчаса дневна енергия и 70 киловатчаса нощна енергия едно домакинство при сегашните цени ще има сметка за ток от 45,07 лв., а ако бъде прието ценовото предложение на компанията сметката ще се увеличи до 53,14 лв. на месец.

Предлагаме такова увеличение, защото мрежата се нуждае от инвестиции, коментира пред медиите Йорг Золфелнер. В България има приети стандарти, които трябва услугата електроснабдяване да покрива и това струва средства, не може да караш мерцедес на цената на жигула, даде пример той.

Золфелнер посочи, че поне по 141 млн. лв. годишно трябва да инвестира дружеството в мрежата, за да бъде тя на европейско ниво. Ако не се правят инвестиции ще се върнем към състоянието на прекъсване на тока и чести аварии, предупреди той.

ДКЕВР има последна дума за цените на тока. В момента обаче не е ясен съставът на комисията, след като служебният кабинет поиска оставките на председателя Боян Боев и двама от членовете - Лиляна Младенова и Еленко Божков.

От съобщение на МИЕ стана ясно, че Боев и Младенова ще освободят постовете, а Божков, който категорично отказа да подаде оставка, ще бъде отстранен.

Обявявайки смените и създаването на Енергиен борд, който днес ще проведе първото си заседание, служебното правителство се обяви за плавно повишаване на цените на тока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
10
 
! Отговори
Ne ne ne преди 9 години
НЕЕ лоши крадливи пеераси, не качвайте цените на тока!!!!!!!!!!!!
70
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти си *** щом не знаеш че пръста на Волен държеше престъпното правителство на Орешарски.*** ще си останеш. Това не се лекува
69
1
 
9
 
! Отговори
потребител преди 9 години
crazy crazy crazy. ега ти наглостта и нахалството на тия. да вземат да идат на психиатър. че ако вдигнат цената на тока феврураи 2013 г. ще им се види песен. от сега чувам как се заканват хората. тежко им и горко им. такива трябва да се изгонят от бг.
68
3
 
23
 
! Отговори
Февруари ще бъде май преди 9 години
Този път, народът няма да излее гневът си върху ЕРП-атата. Не!На февруарските протести, когато бе свалено правителството на ББ хората целенасочено бяха манипулирани, че проблемът с цените на тока е в ЕРП-тата.Проблемът е в много малка степен в тях. Основният проблем е в силно обвързаният с енергийната олигархия(американските ТЕЦ-ове, ВЕИ-тата и т.н.) Плевнелиев.Този път горящите чучела ще бъдат пред президентството. И цялата НСО няма да е в състояние да го скрие от НАРОДНИЯ ГНЯВ!
67
2
 
22
 
! Отговори
аннониме преди 9 години
Помо....щ . Обслужват ме.Дали тези платени *** , които ходеха на протестите при Орешарски ,ще излязат отново на улицата????
66
2
 
11
 
! Отговори
:) преди 9 години
Де*ба май няма протестиращи, айде ще ви дам по 20 лева и 2-3 кИбапчета и по 1 кафе, надявам се рязко да се покачи интереса в вас !!!
65
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз ще гласувам за Патриотичния Блок.Волен е минало.Само се прецака като подкрепи правителство на БСП и ДПС
64
0
 
12
 
! Отговори
ДДД преди 9 години
До :)Има нехранимайковци с кафе и гайди пред НС ! Има рисуващи с тебешири и пиещи бира пред Орлов мост ! Ако Ботев и Левски гледат 100000000000% се червят от срам !
63
1
 
21
 
! Отговори
BB dalaverata преди 9 години
Boiko Mutro naroda shte te pregazi,dalaveradjiq prost
62
1
 
6
 
! Отговори
:) преди 9 години
Има ли протестанти, дето да леят крвъ за България? Има ли хайдути и опълченци с знамената и баничките с кафето пред народното събрание ххахаха :DD
61
7
 
16
 
! Отговори
избирател преди 9 години
Лично аз ще гласувам за АТАКА ! Всички други ги видях как "управляват" и как милеят за България !
60
4
 
25
 
! Отговори
СЛЕЙЪР преди 9 години
УСЕЩА СЕ ЧЕ ИДВА МУТРАТА СЕГА И ИКОНОМИКАТА И БИЗНЕСА ЩЕ СЕ СРИНАТ !
59
2
 
10
 
! Отговори
Tok i ujas преди 9 години
Ostavka za Boiko oshte predi da e stanal primier :)
58
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те сега постоянно спират тока, правят го нарочно за да казват , че трябват подобрения. Аз не виждам в какво инвестират, освен в тях самите, да си пълнят гушите. РАЗБОЙНИЦИ. Как го изчислисха тоя процент и на тях не им е ясно. Защо никой не гледа какъв капитал изнасят навън, да си инвестират от него? И на мен ми трябват за инвестиция в дома ми, ама ми викат -" Вземи си и после ще връщаш." Инвестиции се правят от собствени средства, а не да им ги дадем а те после само да лапат и то с увеличение.
57
8
 
23
 
! Отговори
Нюрнберг преди 9 години
Според проучване проведено от една независима немска електронна медия, базирана в Мюнхен, Германия, 75 процента от българите са склонни да гласуват за "Атака" на предтоящите избори...Анкетата е проведена в рамките на три месеца в 7 от най-големите български града + столицата...
56
0
 
8
 
! Отговори
Добрееее преди 9 години
И друго са казали мъдрите хора , аз само го цитирам, защото ми хареса като смисъл:-По-добре да капе по малко, но редовно, че ако почне да тече бягай , за да не се удавиш !
55
0
 
29
 
! Отговори
Добрееее преди 9 години
Имам чувството , че някой иска да стане мазаляк тук и ще го постигне. Тоя път ще се лее кръв , който и да е управляващ. Но тогава ще загубят и тези които сега ламтят за това увеличение. Не може един фотоволтаик да произвежда ел. енергия през нощта.Народа го е казал:-Лаком *** , глава затрива.
54
0
 
23
 
! Отговори
Хахахахахаха преди 9 години
Да не искате масови размирици и кланета на бюрократи, политици и енергитици? Защото така ще получите кланета и масови размирици!
53
2
 
8
 
! Отговори
:) преди 9 години
Има ли вече протестиращи по улиците на Варна и София, дето протестираха и накрая си тръгнаха с *** *** ?
52
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те вместо да мислят как още повече да намалят цената, искат да я вдигат. Е не се наядохте бре!Да определят веднъж за дълги години напред най-ниска цена и да спрат с тия вдигания през няколко месеца

Спонсорирани публикации