Руският газ може да мине през Гърция, Македония и Сърбия

Путин: Създаването на хъб на границата между Турция и Гърция зависи от ЕС
Обновена: 18 дек 2014 14:12 | 18 дек 2014 13:37, Елка Василева
100
Руският газ може да мине през Гърция, Македония и Сърбия
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Създаването на европейски газов разпределителен център на границата между Турция и Гърция ще зависи от европейските партньори, като от своя страна Русия е готова да работи в тази насока, заяви руският президент Владимир Путин на годишната си пресконференция.

Още по темата

„Искат ли те да имат устойчиви, гарантирани, абсолютно понятни доставки на енергийни ресурси от Русия, от които те крайно се нуждаят, без транзитни рискове? Чудесно, тогава ние ще работим, може през Гърция да стигнем и до Македония, може по-нататък да влезем в Сърбия, пак да пристигнем в Баумгартен /газов хъб/ в Австрия. Ако не искат, няма", каза руският президент. 

Що се отнася до Турция, Путин заяви, че в момента икономиката на тази страна расте и тя се нуждае от допълнителни ресурси. „Турските партньори поставят въпроса за увеличаване на доставките преди всичко на вътрешния турски пазар. И какво, ние да се отказваме ли? Имаме всички договорености с тях, свързани с формулата на цената, с графика на доставките“, посочи Путин, цитиран от РИА Новости.

На 1 декември Владимир Путин заяви в Турция, че при настоящите условия Русия не може да продължи реализацията на проекта за газопровод „Южен поток“. Като причина той посочи неконструктивната позиция на ЕС, както и че до момента не е получено разрешение от България за влизане на проекта в нейната изключителна икономическа зона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След редица американски щати и щата Ню Йорк забрани добива на шистов газ по метода фракинг пише днес в Инвеститор бг...значи в самите щати разбраха вредата от добива на шистов газ,само нашенските *** папагали от реаниматорския блок продължават да я дъвчат тази дъвка да се добива шистов газ в житницата на България Добруджа за да сме станели уж независими от Русия .Това показва,че соросоидната сдерастия е тежко психично заболяване
24
11
 
4
 
! Отговори
sostin преди 9 години
До zeusДа , прав си ...всеки има право на мнение и изкаване и по-голямата част от българите са предпочели Европа и западна ориентация. Затова сме в Европа и НАТО, ако случайно си пропуснал. За това ти казвам да заминаваш за Крим , там ще си ок с държавната ориентация и държавната принадлежност , ще си взимаш заплатата в чувал и те така те , всичко ще е чук и гек . Що да се ядосваш тук с енкви хора дет искат да живеят по западни стандарти???
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тъй или иначе през 2017 по-голямата част от Македония ще си дойде у България, така че пак на нашия ша дойдете
22
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе стига сте се филмирали! 1) пари за ЮП няма!; 2) никой не ни забранява да купуваме газ от Азербайджан през Гърция или през Румъния и Сърбия; 3) никой не ни забранява да купуваме и директно от Русия, имаме обща граница с тях през Черно море; 4) наясно ли сте КОЛКО ПОСРЕДНИЦИ се бяха наточили да лапат на входа на ЮП, в т.ч. руски и български? 5) знаете ли, че когато газта минава само транзит през нас, доставчика не плаща 1 ст. данък, а само транзитна такса, която отказахме срещу заем за строежа
21
7
 
34
 
! Отговори
Tina преди 9 години
Путин приключи с България. Ясно и категорично.Той дори вече не я споменава. За него такава държава няма.Знаете ли какво означава това, вманиачени, параноични, русофобстващи, прозападни робове кланящи се на цар-тиква?...Спокойно - ще разберете...
20
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Газта ще тече заобикаляйки България, Русия-Черно море, газовият хъб на турско-гръцката граница,Македония, Сърбия, Хърватска, Словения, Италия, Австрия.
19
0
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 9 години
До sostinПитай тези дето са подписвали договорите
18
10
 
4
 
! Отговори
до 13 преди 9 години
Залагаш ли си главата, че ЮП все пак ще го има? И че ще ни заобиколи? Хора, разберете, че толкова коментираният 'проект' е просто една тръба, минаваща безплатно през територията ни, наречена държава. Ние НЕ СТАВАМЕ разпределителен център, хъб или нещо подобно, оттук газта минава само ТРАНЗИТ! Отгоре на всичкото нямаме и пари да си платим нашата част от строителството и взехме заем от Газпром. Единствената ПРЯКА загуба е, че няма да получаваме газ от доставчик, но не се знаеше продажната цена!
17
0
 
11
 
! Отговори
zeus преди 9 години
До sostinЗащото има много посредници по трасето, които само лапат, и наши, и украински. Никой никого не обича, всичко е бизнес. Никъде няма да заминавам, не си ти този, който ще ми каже какво да правя и мисля. Ако се мислиш за демократ май не си наясно с един основен принцип - правото на мнение и на изказването му!
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мине ли през Македония *** ще трябва да купува газта , и Турция и Гърция ще станат Македонски магистрали!
15
18
 
5
 
! Отговори
sostin преди 9 години
До zeusПриятел , диктат , миктат , там сме в Европа, ко не ти изнася заминавай за Крим. Я ми обясни що ни продават най - скъпата газ като толко ни обичат???
14
2
 
23
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 9 години
Бойко ще излезе голям *** с европейските скъпоценности а ние ще си купуваме скъп газ руски газ от Сърбия!
13
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставка на тиквата! Този некадърник провали всички инвестиционни планове в България.
12
2
 
16
 
! Отговори
КОЛОНИЯТА РБ преди 9 години
коя я пита за нещо. Идва един КРАВАР с умствени проблеми и ОРЕШАРСКИ закопава стратегически проект за БЪЛГАРИЯ. ТИКВАТА 3 пъти дневно говори различни неща, ама като му звънят от УСА амбасадата, БРЮКСЕЛ, БЕРЛИН. Един път се изказа за ЛИБИЯ, че това НЕКОЛОНИАЛНА ВОЙНА ЗА НЕФТ, и след това МВР го опровергава, че не сме го разбрали и да замажат гафа за 1.5 млн изпратиха фрегата да се мота 1 месец в СРЕДИЗЕМНО МОРЕ.
11
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин си води монолози, и освен нашите ***, кой ли го слуша? ЕС никога не е казал нещо против ЮП, освен че трябва трети страни да имат достъп до тръбата, което е нормално; не можеш да забраниш на един пазар (и то чужд, а не твой) всички останали да продават стока като теб. И през Япония да мине проекта, пак ще е същото. Мнозина коментират Сев.Поток, без да осъзнават, че там Русия доставя на Германия директно, а оттам се включват и други. ЮП беше добър при условие, че ние разпределяхме газта!
10
1
 
13
 
! Отговори
zeus преди 9 години
До sostinПо европейските "правила", измислени след сключването на договора и единствено и само срещу него, под диктата на САЩ.
9
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да минават откъдето искат, само не през България, ние "народни републики" нещем
8
25
 
7
 
! Отговори
sostin преди 9 години
Много сте зле , заклевам се...Путин върти и суче сега , щото се видя в небрано лозе. Да ви напомня че сме в Европа и единственото което сме искали от тоя лилипут е да си построи скапания газопровод по Европейските правила а не както на него му е изгодно. До някой ден го очаквам да каже че през Африка ще мине тръбата за Европа. Ако Путин толко му е зор за благото на Европа нямаше да е на нож с нея, просто трябва да си пласира газта някъде що иначе ще я пият хахахах.
7
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
РУСКИЯ ГАЗ МОЖЕ ДА МИНЕ ПРЕЗ ГЪРЦИЯ,МАКЕДОНИЯ И СЪРБИЯ ,А ПРОДАЖНИЦИТЕ *** ДЕТО УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ СЕГА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЕДИН ДЕН И ТО СКОРО ЩЕ МИНАТ ПРЕЗ НОВ НАРОДЕН СЪД ЗА ГЕНОЦИДА НАД БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД.
6
1
 
24
 
! Отговори
ОО боже преди 9 години
АХАХАХ,смятайте кви сме *** и надупени в БГ то,че чак и макетата ще намажат вместо нас После да не видим масово преселване ,вместо от Македония към БГ ,точно обратното от БГ към Македония Голем майтап с тоя газопровод,тотално до духнахме и то яката Накрая няма нито тръба,нито хъб,а Ганъо=евроинттегратор се моли са трохи,барем не умре от глад Както през 1914 ,така и 100 години след това сме в прелюдия на национална катастрофа Ако не го усещате,трябва да сте мноооготъпи и зомбирани