След "Южен поток": Не бива да изпускаме възможности!

Пратили сме писмото до ЕК за газов хъб на входа на газопровода
Обновена: 12 дек 2014 14:04 | 12 дек 2014 13:40, Камелия Цветанова
89
След "Южен поток": Не бива да изпускаме възможности!
Снимка: архив, Reuters

От нереализацията на проекта „Южен поток“ България ще претърпи загуби, но не и в мащабите, които се лансират от руската страна, смята вицепремиерът Томислав Дончев.

Още по темата
"Може ползите да не са от мащабите, които се коментират, но ползи би имало и не бива да се изпуска нито една възможност“, настоя той.

В същото време подчерта, че при проекта става въпрос за смесица от икономика, геополитика и инфраструктурни обекти, която трудно се управлява.

Дончев съобщи, че вече е изпратено писмото до зам.-председателя на ЕК и комисар, отговарящ за енергийния съюз Марош Шефчович за предложението на правителството ни Европейският съюз да финансира газов хъб (център) на входа на "Южен поток" на българска територия, от който руската суровина да се разпределя към другите европейски страни.

По думите на Дончев това предложение е добро и ще бъде предмет на разговори през следващите седмици с ЕК и държавите-членки на ЕС.

Дончев припомни, че България в момента зависи само от доставки на природен газ от Русия.

„В краткосрочен план следващата една година трудно е да излезем с предложение, което да гарантира максимална сигурност на газовите доставки. Ние зависим от една тръба. Надявам се с изграждането на интерконектори, на първо място с Гърция, ситуацията да се промени“, коментира той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NE..KU...DU....RNI..ZIIIIII....
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ha dobroutro.
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя кавал да си строи хъба другаде далече от населени места отървахме се от южен поток сега ще ни тормозят със друго.
44
1
 
2
 
! Отговори
222 преди 9 години
Aмерикански дупедавци изгубихме много повече. Б.Б. и Т.Д. не могат да разберат че тези пари влизат в България и под формата на данъци ,заплати, местни материали,ДДС и тн.Само ДДС от строителството е8000млн. евро.Най веяе губим и тези 180 млн.евро които получаваме от транзита сега.Това са престъпници и рано или късно ще влязат в затвора.
43
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През 2020 година изтича договорът за транзит през Украйна и Русия заяви, че спира подаването на газ там. Молете се турския хъб да е готов, че тогава жална ви майка с тези диверсификации. Между другото ЕК не си ли спомня, че Путин преди месец събра лидерите на страните от каспийския басейн и изработиха стратегия. Какво надупване ще става не е истина. Лично за мене е достатъчно да имам парно.
42
2
 
3
 
! Отговори
Апел преди 9 години
Другари, повече не трябва да изпускаме възможности за корупция!
41
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До И.ИвановВсички (хипотетични) ползи са само за фирмите на червените дрогари!Така че, не съжалявайте за нищо!
40
3
 
4
 
! Отговори
И.Иванов преди 9 години
Само да питам, кои сме ние и какви възможности изпускаме? Че аз не видях и един лев от който и да било проект.
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
1 Евро = 71,5470105 Руски рублитик-так тик-так тик-так
38
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Zabravete za tezi rusnaci , naglost I nadmennost , nishto pove4e.
37
1
 
12
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
И газов хъб (център) ще има, но на входа на "Турски поток". А ние ще се закачим. Това ще можем да направим. Можеше и повече, но националните интереси все оставаха на заден план след политическите боричкания. Не някой друг, а български политици, като бат'ви Бойко и други гербаджии и реформат ходеха в Брюксел да разправят, че ние нарушаваме Европейските правила, въпреки че те бяха приети след като беше започнат проекта. При толкова продажници сред нашите политици няма как да направим нещо по-добро
36
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може ползите да не са от мащабите, които се коментират.....ама може би.При проекта ставало въпрос за смесица от икономика, геополитика и инфраструктурни обекти, която трудно се управлява.Че кой голям проект не е такъв.И най-малоумното били изпратили писмо(демек задача)Европейският съюз да финансира газов хъб (център) на входа на "Южен поток".Нали ЮП вече го няма,питали ли са Русия.Тя заяви че газопроводът ще е до Турция и от там ще се разпределя.За писмото дето са го пратили ще получат отговор,че не е получено,но ние като велика нация да почакаме още до следващ голям проект.
35
3
 
26
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Кой знае това писъмце в кое кошче ще хвръкне, а газ може, даже е задължително да се купува и то руска, от Турция. Както и да им даваме евтин ток от атомната, а ние великите европейци да ползваме само зелена и екологична ел енергия.п.п. Докато не ги хванем политиците за гушите и не стиснем здраво, тези ще продължат да ни правят на ***. Революция и вън янките от България!
34
0
 
22
 
! Отговори
!@# преди 9 години
Споко пратили са писмо! Така стават нещата.. пращаме едно писъмце и хоп! готово..
33
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спокойно гaзтa не се е свършилa с провaлa нa руския " проект"! През Бг. ще мине тръбa, но не рускa, a европейскa, и тaкси ( нa светло!) ще имa!
32
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин строи към Китай, докато за България остава тръбичка от Ислямска държава и Турция.
31
0
 
35
 
! Отговори
ник преди 9 години
Абе до вчера тия ср*аха на метеното,сега ,ще правят хъб?Абе може ли да съществуват такива дебелокожи *** бе?
30
31
 
0
 
! Отговори
Учителя преди 9 години
Някакъв "Поток" явно ще се направи...но няма да е от Путин. Той е поел вече по наклонената плоскост, човека е въздух под налягане с голям късмет досега. Късметът свърши, Русия скоро ще фалира и ще видим какво ще прави следващия диктатор...
29
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пратили сме писмото до ЕК за газов хъб на входа на газопроводаДончев, пак не си в час. Какъв хъб на входа на газопровода. Хъба ще е в Турция на Турско-Гръцката граница. Вие от гроб не разбрахте ли, че сме отрязани отвсякъде? Май още не ви е стигнало до тиквите.А на гласувалите за гроб - честито. Не ви стигнаха 4 години дране и подигравки, та го набихте на цялата държава.Какво очаквахте? Нов начин на управление? Сега няма какво да ревете, че ще се пенсионирате на 200 години, че пари няма и т.н
28
0
 
33
 
! Отговори
Кънчо Деров преди 9 години
Не знам какво е това "хъб", но ми напомня на друга дума с три букви, май това ще получим...