Търговското споразумение между ЕС и САЩ – шанс за нас

Ще се увеличат инвестициите в България, прогнозират експерти
Обновена: 28 апр 2015 14:36 | 28 апр 2015 14:10, Екип на Bulgaria On Air
83
Търговското споразумение между ЕС и САЩ – шанс за нас
Снимка: bgonair.bg

Търговското споразумение между Европейския съюз и Съединените щати ще повиши икономическия растеж на България. Такъв извод правят експертите от Института за пазарна икономика в доклад за потенциалните ефекти от трансатлантическото партньорство за търговия и инвестиции между двете икономически сили.

Преговорите за споразумението започнаха в средата на 2013 г. като до април тази година са проведени девет кръга преговори.

Според икономистите малките и средни предприятия няма да фалират, премахването на митата ще има пряк позитивен ефект и ще се увеличат американските инвестиции в България.

Вижте повече по темата във видеото:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Прав е Jake 59, това беше открито признато от Паул Робертс, съветник на президента Рейгън.
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шанс да ни набутат ГМО и всякакви ***
47
2
 
0
 
! Отговори
RADOSLAV19R0 преди 8 години
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ !!ШАНС ЩЕ ИМА ЗА НАС, АКО СТАНЕМ 53-ти, ПА ДАЖЕ АСОЦИИРАН ЩАТ НА САЩ !!!ТАКА И ТАКА, ЧЕТВЪРТ БЪЛГАРИЯ Е ТАМ !!!
46
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
къде са сега ам инвестиции в мариците освен гмо храни друго няма дадойде в българия не забравяйте царевицата която ни изпратиха преди 20 год и откоято измряха животните на хората по селата вкл и на баща мине лъжете хората защото никой не ви вярва каубоите нямат приятели имат самоинтереси
45
0
 
3
 
! Отговори
Resident Evil преди 8 години
Деси номенклатурните утаики като вас имат пари за ЕКО-храна ! След годинка или 2 ще си сложиш и ПЕРУКА ако трябва. НЕ това не е споразумение а КАТАСТРОФА-махаите се преди да ви пометем с договора и ГМО - *** . ЗАРАЗАТА ще унищожи и малкото което имаме. Бактерията на киселото мляко ще се модифицира,боровете на Витоша вече издишат от американския ***. Пчелите измряха Деси -не ви ли е срам .Махаите се и не декларирайте България за подръжник
44
0
 
7
 
! Отговори
Биго преди 8 години
Никакви инвестиции няма да има а фалити на бизнеса, съдебни искове от страна на компании срещу държави, токсични ГМО продукти които увреждат здравето на генетично ниво и унищожават пчелите хранещи се с тях а от пчелите зависи опрашването на растенията. Оттова споразумение ще спечелят най-долните сатанински кръгове в сащ които мразят човечеството (доктрината за евгениката) а Европа ще загуби всичко и ще престане да има самостоятелна политика и ще стане мръсния заден двор на сащ.
43
0
 
0
 
! Отговори
zlatno gorubso преди 8 години
slagaite si kaski i shlemove - ste valiat dolari i efro po glavite vi, ste padat bg zaplatite ot 180 efro i ste pada bg 20%DDS :)
42
1
 
5
 
! Отговори
Djo All banana преди 8 години
OT BALGARIA PO GNILA DARJAVA NQMA NA TOZI CVIAT.
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TTIP = НЕОКОЛОНИАЛИЗЪМ !
40
1
 
7
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
От 20 години ходя поне веднъж в годината до САЩ. там е фирмата-майка по автоматизация, за която работя в Германия. Прави ми впечатление, че броят на свръхдебелите расте постоянно и е стигнал вече 30%. Говоря за хора с тегло по-голямо от 120 кг. А процента при децата със свръхтегло е още по-висок, следствие на ГМО.
39
1
 
17
 
! Отговори
OddCat преди 8 години
Не ви е срам! Експерти! Стига сте лъгали хората!Ще вкарат всичкото ГМО от САЩ и ще изтровят хората!Това им е целта с търговското споразумение - ЕС да стане пазар за американските ***.И да се контролира храната. Тогава властта е пълна!Няма ли кой да спре това безумие?
38
3
 
8
 
! Отговори
zaw12929 преди 8 години
добро ще е ако ние излезем от такъв ЕС
37
1
 
10
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
щели да се увеличат инвестициите в България. Тая манна откога ни я повтоарят и като бутахме комунизма, и като влизахме в нато и ЕС, ...отдавна трябваше да сме се удавили в инвестици ако лъжите на атлантическите вурстове и кончити имаха връзка с действителността
36
1
 
12
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Малките и средни производители, ако са качествени, няма да могат да устоят на натиска на евтината продукция на Монсанто, Нестле, Даноне...които ще залеят пазара. Така че по-скороще фалират. А ако някоя държава дръзне да не купува достатъчно *** и не изпълни квотите, то Монсанто & Co. ще я съдят чрез частни съдилища.
35
2
 
8
 
! Отговори
дидко преди 8 години
Смях в залата , приказки за наивници
34
1
 
14
 
! Отговори
aaaaahahahahah преди 8 години
Щом тая го е казала, значи мислете обратното - няма да имаме изгода. Не съм русофил, само да отбележа.
33
2
 
14
 
! Отговори
ЛЪЖИ, ЛЪЖИ преди 8 години
След 25 години "ДЕМОКРАЦИЯ " и инвестициите от Европейския съюз , България е без икономика и трябва да се реиндустриализира . С търговското споразумение ЕС-САЩ в България ще живне единствено ПОГРЕБАЛНИЯ бизнес ,като ни внесат ГМО -храна. Така ще освободим територията за колонизиране.
32
1
 
16
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Тази Деислава и целия този "институт" са купени. Елате тук да видите как Германците се организират масово срещу TTIP. Шансове се откриват само за големите американски корпорации, които неконтролирани ще магат да се налагат на Европейския пазар, без да спазват Европейските стандарти. На 18.Април над 25 000 дущи протестираха само в Мюнхен, на 4.6 се очакват поне 50 000 срещу срещата на G7, чиято основна тема е TTIP.СКЪПИ БЪЛГАРИ, ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ и разяснявайте на близки и познати !!!
31
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кои са тези експерти?!? - Хранениците на САЩ.Те им плащат и им поръчват музиката, с която ни будалкат тука.Шанс за нас, ама друг път!С тази лъжа за инвестициите ни будалкат вече 25 г!И къде са тези инвестиции?... В киреча!Добре си спомням какви лакардии за инвестиции ни разтягаха подобни експерти, около влизането на САЩ на нашите учебни полигони. Пък се оказа, че на работниците не са плащани заплати по половин година, а черешката на тортата е, че те ползват, а ние плащаме.
30
0
 
25
 
! Отговори
zeus преди 8 години
До extremistИ двамата много добре знаем, че ще си остане секретно, понеже е от полза само на САЩ и евентуално на големите европейски консорциуми ;) Протести до дупка и това е, никакво приемане!