По-добре дръжте спестяванията си в долари, съветва Дянков

Бившият финансов министър прогнозира спад на еврото
Обновена: 23 май 2015 12:07 | 23 май 2015 10:42, Веселина Йорданова
153
По-добре дръжте спестяванията си в долари, съветва Дянков
Симеон Дянков. Снимка: архив, БулФото

По-добре е българите да държат спестяванията си в долари. Това съветва бившият финансов министър Симеон Дянков в интервю за "Стандарт".

Още по темата
"Прогнозите са за спад на еврото до 1:1 спрямо долара към края на тази година или началото на 2016-а. Но възможността Гърция скоро да влезе във фалит ще ускори процеса", смята той.

Според ексминистъра така може да стигнем до паритета на еврото с долара много по-бързо от края на годината.

Дянков е на мнение, че до броени дни Атина ще обяви, че не може да плаща, което означава фалит.

"Ако забелязвате, в последния месец големите пенсионни фондове в Европа и други фондове, които се занимават с валути, почват да се прехвърлят към долара и излизат от еврото. Това звучи разумно за българските спестявания за следващите година-две", посочи финансистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обръщам ги във вино,бира,ракия и суджуци!
14
1
 
24
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 8 години
МНОГО ИНТЕРЕСНО. КУНЕВА СЕ НАПЪВА ДА ВЛИЗАМЕ В ЕВРОЗОНАТА, Т.Е. ПРЕМИНАВАМЕ ОТ ЛЕВ КЪМ ЕВРО. ТОЯ ГОВОРИ ДРУГО. ДОБРЕ, ЧЕ НЯМАМ НИКАКВИ СПЕСТЯВАНИЯ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ВАЛУТА. ДА ТРЕПЕРЯТ МИЛИОНЕРИТЕ И МУТРИТЕ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ "БИЗНЕСМЕНИ". СПЯ СПОКОЙНО.
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дянков като министър на финансите е много слаб.Обменяйте еврото в долари!Има ли предвид дълга на Америка и икономиката на Китай и банката БРИКС? Тези неща трябва да се отчитат!Вече разбрахме,че ЕС е икономически слаба и еврото не конкурентно на пазара.Благодарим за информацията! Сега ще гледаме сеира САЩ и Китай коя валута ще се окаже печеливша? Дали Китай няма да подбият долара след,като хората си обменят еврото с долари.Историята помни и такива случаи!
12
7
 
14
 
! Отговори
. преди 8 години
Аз си държа парите в долари и смятам да го правя, докато не се изравнят с еврото. Иначе се чудя дали наистина да не се ориентирам към рубли - сега е момента и за покупки на руски акции и ценни книжа.
11
32
 
17
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Купих си книгата му. След като я прочетох, разбрах каква грешка е направил ББ като го изгони. Почти няма правителство от ЕС, което да не се е съветвало с него. Жалко. Много сме добри да гоним стойностите хора.
10
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДЯНКОВ , ОТ МНОГО АКЪЛ НА ДОКАРА ДО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ , ИЗБЯГА ОТ СРАНАТА ДРУГАДЕ ДА СЪСИПВАШ ИКОНОМИКИ , ДРЪЖСИ ПИЛИШКИЯ МОЗЪК ЗА ТЕБ
9
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лондон. Британската централна банка проучва какви ще бъдат икономическите рискове, в случай че Великобритания напусне Европейския съюз. Еврата в долари обръщайте.
8
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дянков както винаги в услуга на ФЕД! За британски паунди да сте чували? И между другото рублите не са чак толкова лоша идея, никоя друга валута не е поскъпнала толкова много спрямо долара от началото на годината.
7
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Купувайте АК-47 с повече патрони !
6
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щото на теб ти плащат в долари ли уроде грозен, съсипал България и отговорен за смъртта на хиляди бедни ипенсионери!...На Дянков му плащат в рубли. В момента е ректор е на Руската икономическа школа. В Русия се плащат само в рубли.
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЖелевРабота, работа, работа. Една шивачка от Филипините шиела дрехи на адидас за 25 цента на час по 12 часа на ден. Една друга обаче шиела дрехи за адидас са 25 цента на час по 14 часа на ден. Това я чака България - депото за евтина работна ръка.
4
6
 
24
 
! Отговори
Венелин преди 8 години
до 2 и 3Рублата е най-печелившата валута от началото на годината и предвид състоянието на икономиката и липсата на дългове на Русия воже да си остане най-печеливша и в следващите години.
3
1
 
27
 
! Отговори
Желев преди 8 години
А,долари от къде да вземем ?
2
12
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То както е тръгнала еврокочината да се разпада, май наистина по-добре в рубли отколкото в евро...
1
8
 
28
 
! Отговори
Болен Лидеров преди 8 години
Няма пък! Аз ще си ги държа в рубли!